2022 The Menu (2022) - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
47,948
Puanı
1,060

MV5BMjFlNDllMGEtYzEwZC00MDQzLWE2MjYtYjY5Y2ExY2I2NTk1XkEyXkFqcGdeQXVyMTM1MTE1NDMx._V1_.jpg

The Menu

Tür:
Komedi, Korku, Gerilim
Süre: 106 dakika

Yönetmen: Mark Mylod
Senaryo: Seth Reiss, Will Tracy

Oyuncular:
Anya Taylor-Joy
Ralph Fiennes
Nicholas Hoult

IMDb Linki

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Tam yorum: https://izleryazar.com/the-menu-2022/

Bu filmi seveceğime emin gibiydim, hayal kırıklığı oldu.

İyi gibi başlayıp çok saçma yerlere gitti. Çok zayıf oldu bittiye getirilmiş bir senaryoydu. Filmde sevebilecek şeyler bulmak zordu. Yine de cool olma çabasının başarılı olduğu birkaç iyi sahnesi vardı...

5/10

Fragmanlarıyla bile odağımı çeken ve beni merak ettiren filmin kendisini izlerken de o merak duygusu film boyu hakim oldu bende. Baştan sona değişik bir film izleme hissiyatını verdi. Evet değişikti ve bir o kadar da çılgın bir filmdi. İlgi çekici bir temaya sahip ve bazı mesajlara da sahip bir filmdi. Bir derdi olan ve bu derdini bir çok insana çok sert bir şekilde yansıtan değişik bir Şef'in hikayesini izledik... Fazlasıyla orjinal bir fikir üzerinden ilerleyen tabi ki çok daha iyi olabilecek bir yapımdı ama şu haliyle de bu fikri izlemesi keyifliydi... Yılın iyilerinden diyebilirim...

Şef'in çılgınlığını baştan sona filmde görmek mümkün... Zengin kesime verilen mesajlar baştan sona filmde hissediliyor. Film ilerledikçe izlediğimiz şeyleri niye izlediğimizi de iyice anlamaya başlıyoruz. İzole bir adada kendisine ün yapmış bu Şef'in bir derdi var evet. Bu derdini de başka yöntemlerle müşterilerine anlatıyor... Anlattıkça etkileniyorsunuz... Ama orada bulunan bir karakterin orada olmaması gerekiyor, çünkü o da onlardan... Planlar bir süre sonra karışıyor ve film kaotik bir hale geliyor. O patlama noktasına kadar, filmin gizemi çözülene kadar ilgiyle izletiyor kendini. Anya Taylor Joy ve Fiennes'in muazzam performanslarının bunda etkisi büyük diyebilirim... Gerçekten çok iyi oynuyor ikisi de...

Finalde bu oyunun sonunun nasıl biteceğini az çok anlıyorsunuz film ilerledikçe. Ancak bir şekilde yaşama tutunmayı başaran Margot karakterinin o adadan canlı şekilde ayrıldığını görünce yüzünüzde bir tebessüm oluşuyor. Oraya gelen herkesin hayatında bir pislik yaptığını ve birilerine zarar verdiğini öğreniyoruz filmin sonunda. Derdi olan Şef de bu mesajıyla tüm dünyaya belki de haykırıyor bu dertlerini finaldeki hareketiyle... Ya da kendince bir intikam alıyor... Bence iyi de bir intikamdı...

7.5/10

• Beğendim
Reactions: bazinga
Son zamanlarda izlediğim en saçma sapan filmdi. Hiçbir şey anlamadım anlatmaya çalıştığından.

Tek dikkatimi çeken kimsenin gerekli çabayı göstermediği için ölmeleri oldu. Gerekli çabayı gösteren de çıktı gitti.

3/10