Tolstoyevski
Emekli
- Reaksiyon puanı
- 39,956
- Puanı
- 1,061
- Web Sitesi
- www.ataturkungencligehitabesi.com
Bu saatten sonra zor çekilmez bence.@xdragxx hikaye hâlen tam olarak bitmiş değil ve keşke Matrix 4 çekilse.
Aksine bir sade olsa efsane olurdu. Matrix birin mirasını yediler resmen bir filmin devamı geliyorsa felsefesi gelismeli burada geriye gidiş var felsefe hatta.2 ve 3 olmasa hikaye yarım kalırdı ve Matrix bu kadar gündemde olmazdı bence.
3izleyeli uzun sure oldu ne felsefe vardı hatırlamıyorum anlatsana ama birin felsefesi hala aklımda@beyazsoy hadi 2.filmi anlarım da, 3.filmde mi aksiyon? Felsefesi oldukça boldu. Mecburi savaş sahnesi de bir zahmet olması gerekiyordu.
Matrix 2'yi sırf Mimar sahnesi için bile izlenebilir. Ayrıca aksiyona kaçsa da, Trinity'nin otoyol ve motosiklet sahnesi de üst düzeydi. Sinema tarihinde öyle kaliteli aksiyon sahnesi pek görmedim.
Dediğim gibi 2.film geçiş filmiydi, bence gayet güzeldi ama beğenmeyeni anlarım. Ama Matrix 3'e kuru aksiyon demek olacak iş değil.
@beyazsoy Kahin ile Mimar'ın konuşma sahnesi bile tüm filme ve felsefesine ışık tutuyor
Aslında tüm olay Kahinle Mimar arasında bir savaş, çekişme, rekabet. Neo olsun Matrix olsun Zion olsun bunlar birer araç. Neo Mimar yerine Kahin'in yanında yer almayı seçer. Mimar aklı temsil eder,Kahin ise sevgiyi. Ayrıca Kahin'in "Bilmiyorum ama Neo'ya inanıyorum" demesi bir makinesinin de duygularının olabileceğini gösteriyor (biliyorsun Kahin de bir makine?),
Dediğim gibi Kahin ile Mimar filmin temelini oluşturuyor.
Ayrıca bana mı öyle geldi bilmem ama Neo'yu Mesih İsa'ya, Smith ordusunu da Yecüc Mecüc'e gönderme yapmışlar gibi geldi?, Ayrıca Makinelerin Efendisi olsun, Kahin olsun, Mimar olsun bunların da dinsel sembol taşıdığı açık.
Hatta bir siteye göre Matrix projesi şeytanın işiymiş. Makineler melekleri temsil ediyormuş, Makinelerin Efendisi de Allah,'ı. Mimar ise Cebrail"i. Neo da sahte Mesih,"i. Smith ise iblisi. Güya şeytan insanlara iyiyi kötü,, kötüyü iyi gösteriyormuş. İşte Smith'in ilk başta Makinelerin Efendisine bağlı kalması, sonra isyan etmesi ve bağımsızlığını ilan etmesi ile Makinelerin Efendisine başkaldırması, insanlardan nefret etmesi filan. . Şeytan'ın Allah'a başkaldırmasına benzetmişler.
Tabi o site Yüzüklerin Efendisi için de Gandalf",ı iblis, Aragorn'u sahte Deccal, Saruman'ı Hz.Süleyman yapmıştı. Neyse.
@xdragxx
Hikaye bitmedi çünkü Zion ya da Makineler Şehri yokolmadı. İnsanlar bağımsızlığına kazanmadı ya da yokolmadı. Sonsuza kadar makinelerini köleleri olmamızı beklemiyorsun heralde?
- Ayrıca barış da sonsuza kadar olmadı. Sadece bir süreliğine ara verildiği açık, en azından bilinemez. Tehdit halen var. Makineler Neo'ya söz verdi de Nereye kadar? Muhakkak bir yerden sonra savaş yine patlak verecektir
-
Ama her ne kadar 4 filmin çıkmasını çok istesem de, bir yandan çıkmaması daha iyi olur. İşin suyunu çıkarabilirler ticari amaçla.
Ama Star Wars gibi 20-30 sene sonra bir üçleme daha çekilirse ve bu sefer 2 ve 3 ün aksine üzerinde çok emek harcanmış birer filmler olursa ne âla. Kim bilir belki de projeye başlamışlardır.
@Tolstoyevski Matrix 1'i izledim bugün
Matrix'in oyunu da vardı bende hey gidi.heyBen de bu aralar yeniden izleyeceğim fakat hasta hasta hiç iyi gitmez.
Bugüne kadar izlememen ilginç.MATRİX
bugüne kadar izlememekle hata etmişim gerçekten ilk beş dakikaya bakıp bir ara bırakmıştım boş aksiyondan ibaret film sanmıştımda öyle değilmiş işin daha derinliği bir düşünce yapısı felsefesi varmış
baştan sona muhteşemdi özellikle bir filmi beğenmemde konusu kadar başrol ve yan kadrosununda iyi olması şart bu iyide öznel bir iyi? yani herkesin çok iyi oyuncu dediği kimi oyuncular benim açımdan soğuk gelebiliyor bu açıdan bu filmi izlerken şanslıydım başroldeki keanue reeves (neo), carrie anne moss (trinity), laurence fishburne (morheus), hugo weaving (agenth smith) başta olmak üzere hemen hemen tüm oyuncular iyiydi ,
film başlangıçtan son ana kadar durdurak bilmeyen muhteşem sahnelerle dolu bilimkurgu özelliğinden çok gerlim unsuru daha ön planda , son ana kadar pür dikkat kesilip neonun trinity nin morpheus un sağsalim kurtulmasını bekledik herhangi bir filmin aynı dikkati ve heyecanı 2 saate yayacağını sanmıyorum filmin en büyük başarılarından biri buydu benim açımdan, yapıldığı yıla göre efektleride muhteşemdi günümüzde daha iyisinin yapılacağını düşünmüyorum .. (filmi izlerken bir ara kapaklı cep telefonları dikkatimi çekti o dönem sanırım son model telefonlarmış onlar? nerdeyse diyecektim ya günümüzde daha iyisi var bula bula bunumu bulmuşlar ama ordada kusur filmde değil izlediğimiz zamandaydı bundan 10 yıl önce izlesem bu soruyu sormayacaktım şimdiama yinede şu soru akla geliyor hayaller ne kadar uçuk kaçık olabilsede filme aktarırken var olan teknolojiyi anca kullanabiliyoruz hayalimizdeki teknolojiyi kullanmamız mümkün değil)
filmin konusuna fazla girmeyeceğim bu tarz şeyler uzun yıllardır insanların tartışageldiği olabilirliği ve imkansızlığı tartışılan şeyler, asıl başarı böyle uç bir fikri filme aktarabilmek ve bu konudan 2 saati aşkın keyifli bir film çıkarmış olmaktır ..., matrix in bilgisayar tabanlı bir hayal dünyası olmasından tutunda günümüzde yaşadığımızı iddia ettiğimiz tüm dünyanın aslında var olmayan yalan bir hikayeden oluştuğunu bilmek hem şaşırtıcı hem de bir o kadar ilgi çekici bir konu, filmin ortalarına doğru geldiğimizde fikrin imkansızlığı artık ortadan kalkmış oluyor zaten olaya tamamen inanıp kendimizi kahramanlarımızın dünyasına kaptırmış oluyoruz
özellikle bazı sahneler daha dikkatimi çekti
neoya ajan smith tarafından böcek yerleştirildiği ve böceğin morpheus tarafından çıkarıldığı yerler , trinity nin ilk ajanlardan kaçış sahnesi , neonun tren gelirken ben neonum diyerek aniden yukarı sıçraması ile ajanlardan birini trenin altında ezdiği sahne , yine neonun kurşunları durdurup vatandaşın içine girdiği yerler
cypher şerefsizinin morpheus u satıp yukardakileri tek tek öldürdüğü sahne
ve morheus un neo ya kungfu öğrettiği sahne ile yine kırmızılı kadının olduğu sahne ,
kırmızılı kadın sahnesinde kahkaha attımorda neo dikkatini morheus a vermekten çok kırmızılı kadını süzüyordu ama kadında harikaydıben olsam bende kadını takip ederdim dedim
film baştan sona harikaydı ama bu tarz konularda yüzde yüz her anlatılan şeyi anladım diyemem ama anlaşılırlık bakımından ve tempo heyecan bakımından bu filmin inception dan çok daha iyi bir film olduğu kesin gibi.. yani inception 8.5 puanlık filmse matrix en azından 9.5 puanlık filmdir ? karşılaştırmayı aslında yapmayacaktımda daha önceki yorumlarda arkadaşlar karşılaştırmış benimde çorbada tuzum olsun istedim
son olarak filmin devam serilerini izlemek isterim ama hiç bir filmin devamı daha doğrusu bir çok filmde devam niteliğinde çekilen filmler ilkinin kalitesine ulaşamaz bunun en büyük nedenlerinden biride ilk filmlerin genelde uzun yılların birikimi ve sanatçı duyarlılığıyla oluşturulan özgün bir ürün oluşu, devamı niteliğindeki filmlerin ise ticari ürün olmasıdır o açıdan hiçbirşekilde ilk filmin kalitesine ulaşamıyorlar..
9.5 Puan
ayoll bukadar yıl matrix i izlemeden nasıl durdun sen çocukken izledik biz bu filmleriMATRİX
bugüne kadar izlememekle hata etmişim gerçekten ilk beş dakikaya bakıp bir ara bırakmıştım boş aksiyondan ibaret film sanmıştımda öyle değilmiş işin daha derinliği bir düşünce yapısı felsefesi varmış
baştan sona muhteşemdi özellikle bir filmi beğenmemde konusu kadar başrol ve yan kadrosununda iyi olması şart bu iyide öznel bir iyi? yani herkesin çok iyi oyuncu dediği kimi oyuncular benim açımdan soğuk gelebiliyor bu açıdan bu filmi izlerken şanslıydım başroldeki keanue reeves (neo), carrie anne moss (trinity), laurence fishburne (morheus), hugo weaving (agenth smith) başta olmak üzere hemen hemen tüm oyuncular iyiydi ,
film başlangıçtan son ana kadar durdurak bilmeyen muhteşem sahnelerle dolu bilimkurgu özelliğinden çok gerlim unsuru daha ön planda , son ana kadar pür dikkat kesilip neonun trinity nin morpheus un sağsalim kurtulmasını bekledik herhangi bir filmin aynı dikkati ve heyecanı 2 saate yayacağını sanmıyorum filmin en büyük başarılarından biri buydu benim açımdan, yapıldığı yıla göre efektleride muhteşemdi günümüzde daha iyisinin yapılacağını düşünmüyorum .. (filmi izlerken bir ara kapaklı cep telefonları dikkatimi çekti o dönem sanırım son model telefonlarmış onlar? nerdeyse diyecektim ya günümüzde daha iyisi var bula bula bunumu bulmuşlar ama ordada kusur filmde değil izlediğimiz zamandaydı bundan 10 yıl önce izlesem bu soruyu sormayacaktım şimdiama yinede şu soru akla geliyor hayaller ne kadar uçuk kaçık olabilsede filme aktarırken var olan teknolojiyi anca kullanabiliyoruz hayalimizdeki teknolojiyi kullanmamız mümkün değil)
filmin konusuna fazla girmeyeceğim bu tarz şeyler uzun yıllardır insanların tartışageldiği olabilirliği ve imkansızlığı tartışılan şeyler, asıl başarı böyle uç bir fikri filme aktarabilmek ve bu konudan 2 saati aşkın keyifli bir film çıkarmış olmaktır ..., matrix in bilgisayar tabanlı bir hayal dünyası olmasından tutunda günümüzde yaşadığımızı iddia ettiğimiz tüm dünyanın aslında var olmayan yalan bir hikayeden oluştuğunu bilmek hem şaşırtıcı hem de bir o kadar ilgi çekici bir konu, filmin ortalarına doğru geldiğimizde fikrin imkansızlığı artık ortadan kalkmış oluyor zaten olaya tamamen inanıp kendimizi kahramanlarımızın dünyasına kaptırmış oluyoruz
neoya ajan smith tarafından böcek yerleştirildiği ve böceğin morpheus tarafından çıkarıldığı yerler , trinity nin ilk ajanlardan kaçış sahnesi , neonun tren gelirken ben neonum diyerek aniden yukarı sıçraması ile ajanlardan birini trenin altında ezdiği sahne , yine neonun kurşunları durdurup vatandaşın içine girdiği yerler
ve morheus un neo ya kungfu öğrettiği sahne ile yine kırmızılı kadının olduğu sahne ,
kırmızılı kadın sahnesinde kahkaha attımorda neo dikkatini morheus a vermekten çok kırmızılı kadını süzüyordu ama kadında harikaydıben olsam bende kadını takip ederdim dedim
film baştan sona harikaydı ama bu tarz konularda yüzde yüz her anlatılan şeyi anladım diyemem ama anlaşılırlık bakımından ve tempo heyecan bakımından bu filmin inception dan çok daha iyi bir film olduğu kesin gibi.. yani inception 8.5 puanlık filmse matrix en azından 9.5 puanlık filmdir ? karşılaştırmayı aslında yapmayacaktımda daha önceki yorumlarda arkadaşlar karşılaştırmış benimde çorbada tuzum olsun istedim
son olarak filmin devam serilerini izlemek isterim ama hiç bir filmin devamı daha doğrusu bir çok filmde devam niteliğinde çekilen filmler ilkinin kalitesine ulaşamaz bunun en büyük nedenlerinden biride ilk filmlerin genelde uzun yılların birikimi ve sanatçı duyarlılığıyla oluşturulan özgün bir ürün oluşu, devamı niteliğindeki filmlerin ise ticari ürün olmasıdır o açıdan hiçbirşekilde ilk filmin kalitesine ulaşamıyorlar..
9.5 Puan
Bugüne kadar izlememen ilginç.Daha geçen günde Titanic'i izlemedim diyordun.
ayoll bukadar yıl matrix i izlemeden nasıl durdun sen çocukken izledik biz bu filmleri
sana bahsettiğim yüz yüze filminede göz at beğeniceğine garanti veriyorum ayol
ayy sonunda izlemişsin sonucta benim filmide bak unutmabazı filmlere önyargılı baktığım için bir türlü başlayamıyorum bu filmdede öyle olmuştu ilk beş dakikaya bakıp bırakmıştım bir ara
Titanik'te çok güzel onuda izle Mart ayında.bazı filmlere önyargılı baktığım için bir türlü başlayamıyorum bu filmdede öyle olmuştu ilk beş dakikaya bakıp bırakmıştım bir ara
ayy sonunda izlemişsin sonucta benim filmide bak unutma
titanic konu olarak zaten bana yakın bir konu izlememem denk gelmememle alakalıTitanik'te çok güzel onuda izle Mart ayında.
Benim şaşırmam hani çok dizi ve film izliyorsun biraz da yaşın büyük yani bu filmlerin çıkış zamanını bende daha iyi hatırlarsın.O yüzden hiç tv'de filanda mı denk gelmedin anlamadım.Ön yargıda olsa insan bir bakardı.
Sen Batman'i izledin mi peki Nolan'ın Batman'ı nı?izleyeceğim mutlaka onuda bir köşeye yazdım
titanic konu olarak zaten bana yakın bir konu izlememem denk gelmememle alakalıaşk ve dramları başroldeki kız güzel olduğu müddetçe severim
sanırım 30 dakika izleyip kaçmıştımSen Batman'i izledin mi peki Nolan'ın Batman'ı nı?
O seride güzel baya puanları da iyi bir daha dene bence.sanırım 30 dakika izleyip kaçmıştım)
MATRİX
9.5 Puan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?