FK9 The Invention of Lying (2009) - Film Yorumları

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
İzlemesi baştan sona kadar kesinlikle keyifli ve konusu son derece özgündü. Ricky’in daha önce malum stand-up’ını izlediğim için filmdeki yüksek dozda din ve din kültürü eleştirisine şaşırmadım. Bir bakıma modern Monty Python yaratılmaya çalışılmış denilebilir. Tabi ki sadece din ekseninde değil; ırkçılıktan vahşi kapitalizme, kibirden aç gözlülüğe kadar birçok insan kusurları son derece ince değil, gözümüze soka soka güzel bir şekilde taşlanılmış.

Ama filmin bir de teknik boyutu var ki, senaryosunun verdiği potansiyeli tam olarak karşılayamamasına neden olmuş. Bu film Hollywood usulü motiflerle süslenip romantizme vurulmasaydı çok daha unutulmazlar arasında yer alabilirdi. Keşke potansiyeli daha iyi kullanılsaydı diyebileceğimiz filmlerden biri oldu.

Bununla birlikte, filmin romantik yanını da ilginç bir şekilde beğendim çünkü vıcık vıcık bir tarafı yoktu ve o kadınla içinde bulunduğu durumu çok iyi hissettirdi bir şekilde. Kadının onu başta yakın arkadaş olarak görmesi, tek taraflı durum, üçüncü kişinin araya girmesi ve önüne geçmesi, ancak sonradan gelişen şeyler, klasik bir öyküdür. “Kilise” sahnesinde tam üzülecekken en azından mutlu sonla bitti dedik. Fakat o sahne de dahil birçok sahneyi oldu bittiye getirmeleri de filmin teknik kısmının, potansiyelinin gerisinde kaldığının göstergesi.

Yine de iyi ki izlemişim dediğim filmlerden biri oldu. 😊

7.7