The Hangover / Felekten Bir Gece (2009) Film Bilgileri & Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,239
Reaksiyon puanı
49,891
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1119646.jpg


Felekten bir Gece - The Hangover (2009)

Türü: Komedi
Yönetmen: Todd Phillips
Senaryo: Jon Lucas, Scott Moore

Oyuncular:
Bradley Cooper
Ed Helms
Zach Galifianakis
Justin Bartha
Heather Graham

IMDb Puanı: 7.8 (400,858 oy)
IMDb Sayfası



Filmin Özeti
“Old School”un yönetmeni Todd Phillips, çok ama çok kötü gitmiş bir bekarlığa veda partisini konu alan bir komediyle tekrar sinemaseverlerle buluşuyor.

Doug düğününden iki gün önce en yakın arkadaşları Phil ve Stu birlikte Las Vegas’a, asla unutmayacaklarına yemin ettikleri bir bekarlığa veda partisi yapmaya gider. Fakat ertesi sabah başları zonklar vaziyette uyanan üç sağdıç hiçbir şey hatırlamamaktadırlar. Oteldeki lüks süitleri darmadağındır ve damat da ortalarda yoktur.

Ne olup bittiği hakkında en ufak bir fikirleri bulunmayan ve zamanları son derece kısıtlı olan üçlü, bir gece önceki kötü kararlarının izini sürerek, neyin yanlış gittiğini anlamak ve Doug’ı bulup Los Angeles’taki düğününe yetiştirmek zorundadırlar. Ama ortaya çıkardıkları şeylerle doğru orantılı olarak, gerçekte başlarının ne kadar büyük dertte olduğunu da fark ederler. - Gönderen: Fraghera

Filmin Fragmanı

 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: tamerlale98
Konusu bana bi yerden tanıdık geliyor :D
Konusu gayet iyi süresi de kısa bunu da listeme yazayım
 
Geniş Aile'de bir bölüm tamamen bu filme gönderme yapmışlardı. :D

Güzel eğlenceli bir film. :)
Düşünüyorum düşünüyorum :D
Ha bunlar hamama falan gidiyolardı Ulvi'nin alnında Gaye yazıyordu süperdi o bölüm :D
Şansı kest Kanal D'de aynı bölüm vardı :D
 
Son düzenleme:
İzlemişdtm.Gayet güzel film serisi:X Ama sonuncuyu(3) pek beğendiğimi söyleyemem 😕
 
İlk 2 filmi izledim.Dehşet bir film.Eğlenceli komik.:DBradley Cooper'ın en yakıştığı rollerden biri.

3. filmide en kısa zamanda izlerim her halde.:D
 
Son düzenleme:
Phil Wenneck, Stu Price ve Alan Garner, Doug Billings'in düğünü için felekten bir gece çalarsa ne olur? İşte konu bundan ibaret. Belaltı esprileri fazlaca yapılmış olmasına rağmen, çoğu yerde güldürmeyi başarıyor. Filmi beğendim.

Alan Garner gibi sosyal yönden etkisiz elemanın, bir kümenin içinde yer alması, insanı güldürmeden edemiyor. Phil dünya yansa umrunda olmaz, Stu temkinli, Alan sosyallikten uzak ve Doug desek heyecanlı, tüm çılgınlıklarını evlilik yüzünden çöpe atmayı düşünen biri. Alan Garner yüzünden olanlar oluyor.

Her ilerleyiş, bir komediydi. Tokat gibi sahneler de vardı. Yani şaşırtan sahneler. "Ne alakası var" diyebildiğimiz sahneler. Son sahne dediğim gibi, tokat gibi bir sahneydi. Yani insanın aklı bulandırıyor ve son anda tokatı atıyor izleyiciye film.

Film aslında karmakarışık bişeydi. Herşey birbirine girdi bir anda. Anlaşılıyordu tamam da, olaylar çok karışıktı. Oraya girdi, buraya girdi derken, insanın aklı karıştı. Garner yüzünden birşeyler içtiler ve hayatları bir anda değişti.

Başıma böyle bir olay gelmesini ister miyim, istemem tabi ki. Birşey içeceksin ve istemediğin şeyler yapacaksın. Süprizlere kapalı bir tarafım var. Hayata küserim büyük ihtimalle. Belli de olmaz, hayata yeniden bağlanabilirim.
 

En sonunda serinin son filmini de izleyerek seriye noktayı koydum. Bu film, tam da serinin devam filmi gibi olmuş. İlk iki filmi bilmeyenler, bu son filminde "bu kim" sorularını sormaya başlar. Özellikle ikinci filmi izlemek şart.

Alan'ın üzerinden gidildi film. İlk sahneyi abartılı buldum, aslında çoğu sahne abartılıydı. Alan yine yapıyor yapacağını, Doug yine kurban oluyor, Phil toparlamaya çalışıyor ve Stu çekine çekine yardımcı olmaya çalışıyor. Chow'ın üstünden de gidildi, hani şu ikinci filmin oyuncularından, bu filmde daha da öne çıkıyor. Alan neler neler yapmıyor ki ama sonradan öyle şeyler oluyor ki, "kadere bak" der insan.

"Bunlara bir şey olmadı" diyecekken, o anda kafayı buluyorlar ve işler tersine dönüyor. Alan yine yapıyor yapacağını ama bunda Chow'ın da katkısı var. O sahne tam anlamıyla komediydi. Filmi iyi bir yere bağladılar ama şöyle bir şey vardı, ilk iki filme göre farklıydı.
 
The Hangover 2009 yapimi
- bardley cooper'in filmographysinin bence onemli filmlerinden birisi.
- senaryosu guzel ve hiç sikici ve zorlama degil, tersine çok komik.
- filmin yildizlari: bradley cooper - Zach Galifianakis
- filmin en iyi sahneleri çok ama bazilari: otobandaki kenara çekebilir miyim? sahnesi - banyoda leoparin olmasi - kilisa onundeki çatişma - arabanin arka koltugundaki leopar - arabanin arkasindaki çinli ve .....
- casting olarak çok iyidi.
- guzel bir filmdi. gişeye yapilmiş olsada, fazla abarti ve zorlama yoktu, ben begendim.
- benim IMDB puanim 8.
 
Süper bi film ama 3'e kötü diyorlar bilmiyorum ama seriyi bitirmek için izlerim özellikle 2 bana çok iyi geldi. :D