2013 The Great Beauty / Muhteşem Güzellik (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
2358891.jpg


Muhteşem Güzellik - La grande bellezza (2013)

Türü: Komedi, Dram
Yönetmen: Paolo Sorrentino
Senaryo: Paolo Sorrentino, Umberto Contarello

Oyuncular:
Toni Servillo
Carlo Verdone
Sabrina Ferilli
Carlo Buccirosso
Iaia Forte

IMDb Puanı: 7.8 (6,730 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Roma'nın büyüleyici ve görkemli atmosferinde yaşayan Jep Gamberdella, 65 yaşına gelmiş ve sıkça geçip giden gençliğini özlemekte olan bir yazardır. Gençliğinde yazmış olduğu "The Human Camera" ile ihtişamlı bir başarı yakalamış ve Roma yüksek sosyetesine kabul edilerek ihtişamlı bir hayat sürmeye başlamıştır. Hayatı başarılarla geçen Jep, bu süreçte tanıdığı insanların değişimlerine ve insanlıktan çıkma noktasına geldikleri bir krize tanık olur. Hayallerinde masumiyetini koruyan tek şey ise gençlik aşkıdır. Artık yeniden yazma zamanının geldiğine karar verir...

Son olarak 2011 yapımı This Must Be the Place filmiyle seyircisiyle buluşan Paolo Sorrentino'nun yazıp yönettiği filmin başrollerini Toni Servillo, Carlo Verdone ve Sabrina Ferilli paylaşıyor.

Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,153
Reaksiyon puanı
49,812
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Sıra geldi yılın muhtemelen en sıkıcı filmine. Sanatçı bir adamın sanatla dolu ibretlik hikayesi...

Aslında filme oldukça olumlu yaklaşıyordum. Avrupa'da aldığı prestijli ödüllerin ardından Altın Küre'yi de kazanınca gerçekten iyi bir film izleyeceğime inandırmıştım kendimi. Fakat sonuç hüsran oldu.

Film baştan eğlenceli gibi gözüken fakat uzadıkça uzayan bir doğum günü partisiyle başlıyor. (Ana karakterin 65. yaş günü partisi) Ana konuya ha geçti ha geçecek derken bir türlü geçemiyor. Meğer ana konu diye bir şey yokmuş zaten!

Film boyunca karakterimizin sıkıcı yaşamını izliyoruz. Ana fikir herhalde yazarın yeniden ilham bulmak için arayışta olması ama yok yani bu kadar sanatsal bana fazla.

Altın Küre ve diğer ödülleri geçtim IMDb'de 7.9 puanı nasıl alabilmiş valla hayret. Oscar'da inşallah kazanamaz ve kazanamamasını en çok istediğim yapım olacak. The Hunt gibi bir başyapıt dururken böylesine toplumun en uç noktalarına hitap eden bir filmin kazanması gerçekten üzücü olur. The Hunt'ı istemiyorsanız Broken Circle Breakdown'a verin o da sanatsal sayılır? The Past, Child's Pose, Kelebeğin Rüyası hatta Wadjda gibi filmlerin bu filme yer kaptırdığını düşünmek ise daha da üzücü.

Bu kadar olumsuz yan saydım peki hiç mi olumlu yanı yoktu? Evet, bazı beğendiğim özellikleri de vardı tabii. Bugüne kadar izlediğim en iyi "yerin dibine sokmak" sahnesi bu filmdeydi herhalde. Çeşitli sanatlarla ilgili bazı güzel sahneler vardı. Roma sanat açısından gerçekten iyi bir şehirmiş herhalde ya da öyle yansıtılmış. Yönetmen her ne kadar son derece sıkıcı bir işe imza atmış olsa da bazı çekimlerini çok beğendim. Tabii müziklerden bahsetmeden olmaz oldukça sevdim müzikleri de. Aslında pek çok olumlu yan da saymış bulundum ama filmin inanılmaz sıkıcılığının yanında bunlar hiç kalıyor.

Bu filmi izledikten sonra "sıkıcı" dediğiniz bazı filmlere büyük haksızlık yaptığınızı düşüneceksiniz. :)

4/10
 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Geldik bu yıl En İyi Yabancı Dilde Film ödülünü almaya en yakın olan filmi değerlendirmeye.

İnanılmaz derecede sıkıcı, akıcı olmayan, hiç bir şey anlatmayan bir filmdi. Tabi bazı olumlu yanlarına da vardı. Başroldeki adamın oyunculuğu iyi sayılırdı, müzikler hoştu ancak Hristiyan müzikleri pek ilgimi çekmiyor. Bunun dışında mekanlar güzeldi. Ancak SENARYO OLMAYINCA BUNLARIN HEPSİ KOCA BİR HİÇ.

Karakterler aşırı fazlaydı. Karakter bile denmez aslında. Diyaloglu figüranlık yapmışlar.

Partiler eğlenceli değildi. Hatta kadınlardan korktum bile denilebilir. :(

Yorumunu okuduğum çoğu kişi filmi çok beğenmiş. Neyini beğenmişler ben anlayamadım açıkçası.:bilmem:

Bir takım orta yaşlı yahut yaşlı insanların ve travestiye benzeyen kadınların dans edip, eğlendikleri bir filmi izlemek istiyorsunuz, izleyin derim. Şimdilik puanım 4. Oscar'ı kazanırsa 1 olacak.

4/10 Hayatımda verdiğim ilk 4 de bu filme gitti. :D

Bu arada İtalyanca komik bir dilmiş. :F

Bu da filmin en sevdiğim şarkısı. :D


Türkçesi de varmış gibi hissediyorum. Bir kadın söylüyordu derken buldum. :D

 
Son düzenleme: