2022 The Fabelmans / Fabelmanlar (2022) - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul

the-fabelmans-steven-spielbergun-gencligini-izlemeye-hazir-misiniz-3.jpg


The Fabelmans

Tür:
Dram
Süre: 151 dakika

Yönetmen: Steven Spielberg
Senaryo: Tony Kushner, Steven Spielberg

Oyuncular:
Michelle Williams
Paul Dano
Seth Rogen

IMDb Linki

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: the-fabelmans-2022

Sinemanın dahi çocuğunun çocukluğunu izlemek güzel bir deneyimdi. Özellikle çocukluktaki dahilik belirtilerini izlemek gerçekten keyifliydi.

Aile hikayesi, okul hikayesinin yer yer çok sıradanlaştığı bir gerçek. Teknik açıdan ise yine şahaneydi.

76 yaşındaki ustanın hala gençlere taş çıkarır filmler yapması takdire şayan. "En büyük mü bilmiyorum ama çok büyük" tanımına en uyan yönetmenlerden. :)

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: Aserat

-potterhead-

Favori Üye
Katılım
31 Mart 2014
Mesajlar
4,168
Reaksiyon puanı
3,768
Puanı
460
Konum
Ankara
İnsan kendi biyografisini çekerken ne hissediyor olabilir acaba, filmden çok bu dikkatimi çekti. Formülü bildiğimiz biyografilerden çok uzak değil, epey ana akım bi yönetmenlik tercihi olsa da samimiyet hissettim ben. 6,5/10
 
  • Beğendim
Reactions: Aserat and bazinga

soo

Favori Üye
Katılım
29 Eylül 2012
Mesajlar
1,701
Reaksiyon puanı
1,298
Puanı
264
Klasik çocukluk, gençlik ve sinema tutkusu hikayesi olsa da yer yer yüreğime dokunan bir kaç sahne oldu. Son derece samimi hissettim. Tabi ki gereksiz sahneler de yok değildi. Zaten filmin en büyük handikapı süresi. Son olarak Michelle Williams'ın Cate Blanchet karşısında şansı oldukça az olsa da şahsi olarak bu yıl en iyi kadın oyuncu kategorisindeki favorim.

8/10
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Aserat and bazinga

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,534
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Başlarken hiç umudum yoktu. Havası falan çok sıkıcı geçecek imajı veriyordu ama sonradan bu düşüncemden dolayı pişman oldum. Çok sıcak ve tatlı bir film olmuş. Sonuna kadar hiç sıkmadan aktı gitti. Güzel bir senaryoya ve üst düzey bir çekimi vardı. Ödül döneminde bol bol destekçisi olacağım.

Michelle Williams, Gabriel LaBelle ve Paul Dano'yu ben beğendim. Rollerini çok iyi oynamışlar ve bende güzel etkiler bıraktılar. Williams aday olmayı hak etmiş ancak ben Judd Hirsch'in neden aday olduğunu anlamadım. Onun yerine LaBelle veya Dano olsa daha uygun olabilirdi.

Bu hikaye Spielberg'in değil de başkasının hayatı olsaydı belki de bu kadar dikkatli izlemeyebilirdim. O zaman biraz klişe bir film olabilirdi ama Spielberg işin içinde olduğu için biraz daha ilgi çekici oldu. Gençler için verdiği mesajlar çok güzeldi.

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga and Aserat

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Dedem benim, kendi çocukluğunu anlatmış ama çok da tatlı bir sinema dili kullanmış bunu yaparken... Her sene böyle filmler vardır, izlerken insanın içi ısınır ve kendinizi filme kapılmış bulursunuz. Bu film de onlardan biriydi. Uzun süresine rağmen baştan sona yağ gibi aktı ve sinemanın ne kadar muhteşem bir şey olduğunu bana tekrar tekrar hatırlattı diyebilirim...

Bir çocuğun rüyası ve hayali nerelere gidebiliyor gördük... Sinemanın ne anlama geldiğini ve ne kadar değerli bir şey olduğunu gördük... Filmin içinde çok ince ve hoş detayların yer aldığını, ancak dramatik sahnelerin de çok iyi işlendiğini gördük. Dedemin başından neler geçtiğini görünce insan vaay be demeden edemiyor... Bir gençlik hikayesi havası da var ama olayın sinema tekniği kısmı da var. Bir bütün olarak ele aldığımızda teknik olarak müthiş bir film, senaryo olarak ise yer yer eh işte dedirtse de dramatik kısımlarda vurucu olduğu yerleri yok sayamayız. Özellikle aile içindeki git gelli sahneler epey iyiydi. Michelle ablamız gerçekten iyi iş çıkarmış. Paul Dano da göründüğü yerlerde iyiydi. Dedemi oynayan Gabriel Labelle ise ilerde daha fazla karşımıza çıkabileceğini gösterdi...

Yılın iyi filmlerinden ve biyografi de olsa uzun süreli de olsa baştan sona kendini izleten sinemayı tekrar sevdiren üst düzey bir yapım. Oscar'da alacağı her ödüle sevineceğim ama epey geri planda kaldığı da bir gerçek tabi... Belki dedeme bir Oscar verirler ama zor gibi...

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga