2021 The Eyes of Tammy Faye - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com



2015397-50346430.jpg



The Eyes of Tammy Faye


Tür:
Biyografi, Dram, Tarih
Süre: 126 dakika

Yönetmen: Michael Showalter
Senaryo: Abe Sylvia, Fenton Bailey, Randy Barbato

Oyuncular:
Jessica Chastain
Andrew Garfield
Cherry Jones

IMDb Linki


Puanlar:
IMDb: 7.0/10
Metacritic: 55/100

Filmin Fragmanı:



Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: The Eyes of Tammy Faye

Jessica Chastain'in oyunculuk şovu yaptığı bir film olmuş. Aşırı iyi makyajı da bu başarıda pay sahibi. Andrew Garfield da epey iyi oynamış.

Fakat filmin senaryosu, yönetmenliği, kurgusu vasatı geçmekte zorlanıyor.

Keşke bir tık daha iyi film olsaydı da Jessica Chastain'i Oscar yolunda gönül rahatlığıyla destekleyebilseydim. Yine de kazanmasına itirazım olmaz...

5/10
 

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
97,276
Reaksiyon puanı
62,918
Puanı
1,060
Din kavramını kullanarak işi sahtekarlığa döken bir çiftin hayatını konu alıyor. 1994 yılından kısa bir kesitle başlayıp 1952'ye geri dönülüyor ve tekrar 1994 yılına gelene kadar ki süreçte çiftin fiziksel değişimleri, üzerlerinde uygulanan yaşlandırma teknikleri çok başarılı olmuş Türk filmi olsaydı on tane oyuncu kullanılırdı bu sahnelerde. Bunun dışında yer yer sıkıcı olmakla birlikte genel hatlarıyla anlaşılır ve eli yüzü düzgün bir filmdi. İki başrol oyuncusunun da performansları son derece iyiydi.

6.5/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,626
Reaksiyon puanı
9,607
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Filmin konusu bize hiç yabancı değil. Bizimkinin farklı versiyonunu izlemiş oldum. Chastain'in makyajı beni çok rahatsız etti. Tammy'e cidden o kadar çok makyaj yaptığı için üzüldüm. Andrew Garfield beni yine etkilemeyi başardı.

Filmin dram seviyesi bence bir tık fazla olmuş. Biraz daha eğlenceli sahneler olsa daha dikkat çekici olabilirdi. Biyografik filmleri her zaman severim ama bu film öyle olmadı. Gereksiz bir uzunluğu vardı ve sahneler bir yerden sonra kendini tekrar ediyor gibiydi.

4/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Jessica Chastain’in inanılmaz oyunculuk performansı dışında hiçbir numarası olmayan, bu senenin en zayıf filmlerinden birisi maalesef.

Aslında ilgi çekici olabilecek bir konuya sahip film ancak bunu hiç iyi işleyemiyor. Hem senaryo hem de kurgu olarak çok zayıf. Yine bu sene izlediğimiz Being the Ricardos ile nispeten benzer bir konuya sahip ve en az onun kadar başarısız. :A Bari birisi iyi çıksaydı…

Son olarak Andrew Garfield’ın performansını da beğendim. Filmin bütününde toplam iki tane olumlu faktör var, ikisi de başrol oyuncularının performansları... Zaten bu başarılı performanslar da olmasa, kimsenin umurunda olmazdı bu film muhtemelen.

Puan: 5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga and serhatt

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,610
Reaksiyon puanı
62,932
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Hikayenin ilginçliğine sırtını dayayan ve gerisini olabildiğince düz şekilde anlatan, her Oscar sezonunda birkaç örneğini klasik biyografilerden biri. Yine de öyle ilginç bir figürü konu alıyor ki pek sıkmadan kendini izletiyor. Mesela Tammy Faye'in dindar olmasına rağmen eşcinsellere destek olacak kadar modern kafada biri olması hoştu. Aynı şekilde ABD'de tamamen din üzerine 24 saat yayın yapılan kanalların olması ilginçti. Gerçi bizde de bu tarz bazı kanallar var ama bildiğin normallerinden geri kalmayan eğlence programları falan yapıldığını bilmiyorum. Yani TV ile ilgilenen biri olarak oralara ayrı bir ilgiyle yaklaştım diyebilirim. :A Andrew Garfield da gayet iyi ama bu film gerçekten Jessica Chastain olmasa olmazmış. Karaktere dört elle sarıldığını ve ne kadar zevk alarak oynadığını o kadar belli ediyor ki izleyicilere de aynı enerjiyi geçiriyor. Bu sene kadın oyuncu dalında favorim Olivia Colman'dı ama kendisi de aldığı Oscar'ı hak etmişti kesinlikle.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Yılın klasik makyaj ve oyunculuk şovu filmine hoşgeldiniz... Gerçekten onun dışında oldukça yorucu ve basit bir filmdi. Belki de ilgi çekici olabilecek bir konuyu çok kötü işlemişler. Filmle ilgili kaliteli olan yegane 3 şey var. 1 Jessica Chastain, 2 Andrew Garfield, 3 yapılan mükemmel ve sinir bozucu makyaj. Sinir bozucu olduğu için ve bunu müthiş yansıttığı için mükemmel diyebilirim. Alınan 2 Oscar'ı gerçekten hak ettiklerini de diyebilirim.

Chastain hayatının rollerinden birini oynamış ve döktürmüş. Baştan sona müthişti. Böyle bir filme dahi tahammül edebilmemi sağladığı için ablama şükranlarımı sunuyorum... Garfield da bir çok yerde ondan aşağı kalmamış ve müthiş oynamış... Lakin tarihin ücra köşelerinden bir konu ve bir ünlü bulup eşcinsel tema kasmaktan sıkılmadınız mı gerçekten ya... Bu temanın işlendiği ve beni yormayan filmler var, buna yok diyemem ama bu filmde bu konunun gözümüze sokulması beni gerçekten yordu... Din üzerinden işlenen tema bir çöküş hikayesi anlatması açısından çok daha ilgi çekici, gerçekçi ve anlamlıydı ama onda bile işleyiş yetersizdi maalesef...

Keşke böyle filmleri sinematik olarak daha kaliteli ve daha yeterli yapsalar... Ve keşke eşcinsel tema dramatizasyonunu her sene karşımıza bu şekilde çıkarmak yerine Portrait of a Lady on Fire, Brokeback Mountain, Call Me By Your Name gibi filmlerin kalitesinde ve sinematikliğinde karşımıza çıkarsalar... Ama maalesef bu dramı kasmasalar olmuyor ve maalesef bunu yaparken de filmlerin kalitesini gittikçe düşürüyorlar... Sırf Chastain ve Garfield hatrına bu puanı veriyorum...

5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga