2017 The Disaster Artist - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,283
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
3521126.jpg

The Disaster Artist (2017)

Türü: Biyografi, Komedi, Dram
Yönetmen: James Franco

Oyuncular:
Dave Franco
James Franco
Seth Rogen
Ari Graynor
Alison Brie

IMDb Sayfası

Filmin Fragmanı

The Room'u izlemeden bunu izlesem mi diye şüpheye düştüm ancak bir sorun olmadı. Film çok sakin ilerliyor ve biraz sıkıyor insanı.

Franco Biraderler çok güzel oynamışlar. James tip olarak daha fazla benzemiş ancak adamı tam yansıtamamış gibi. Dave ise tipten benzememiş ancak oyunculuk olarak çok yaklaşmış. Ancak set ve dekoru çok beğendim. Orijinal filmi birebir yapmışlar. Teknik dallarda adaylık alabilirlerdi.

Film En İyi Uyarlama'da adaylık kazanmış ancak şansını fazla görmüyorum. Benim anlamadığım bu filmin neresi müzikal veya komedi?

7/10

Dünyanın en kötü filmlerinden birini yapan Tommy Wiseau'nun hikayesini anlatıyor. Konu açısından ilginç ama uygulama olarak biraz sıkıntılı bir film.

Adam çok egzantrik biri ama nasıl böyle olduğunu anlayamıyoruz. Geçmişte bir şey mi oldu yoksa doğduktan beri böyle mi bilmiyoruz çünkü bir şey söylenmiyor. Karakterin altı dolmayınca adamın aşırılıkları bir süre sonra yormaya başlıyor. Doğru düzgün tanıyamadığımız bir karakteri sevip anlamak mümkün değil. Baştaki gereksiz sahneler yerine buna odaklansalarmış keşke.

Karakter karikatüre kaçınca James Franco'nun oyunculuğu da taklitten öteye gitmiyor. Filmini izlerken insanların güldüğü sahnede bayağı iyiydi ama ödüllük bir şey de yok. Oscar'a aday olmamasına sevindim. Dave Franco da fena değildi ama onun karakteri de boş olunca bir şey ifade etmiyor.

Orijinal filmle sahnelerin karşılaştırılması ve çekim süreci sahneleri eğlenceli ama onlar da yetmiyor. Daha iyi bir film olabilirmiş ama potansiyelinden daha azıyla yetinmek zorunda kalmış. Uyarlama senaryo adaylığı da başlı başına gereksiz.

5.5/10

Çok eğlenceliydi. The Room'u izlemedim ama bunu gördükten sonra onu da izlemek şart oldu. Buradan gördüklerimizden anladığımız kadarıyla o film ancak böyle sayko bir karakterden çıkarmış zaten.

James Franco da çok iyi canlandırmış Tommy Wiseau'nun o değişik hallerini. Altın Küre'yi de kazanmış ama Oscar'a aday bile gösterilmemiş. Sanırım onun da bir taciz olayı olmuş onun etkisiyle alınmamış Oscar'a, yoksa en azından adaylığı hak eden bir performanstı bana göre.

7/10