2020 The Dig - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
48,994
Puanı
1,060

The Dig.jpg

The Dig

Tür:
Biyografi, Dram, Tarih
Süre: 112 dakika

Yönetmen: Simon Stone
Senaryo: Moira Buffini (screenplay), John Preston (novel)

Oyuncular:
Ralph Fiennes
Stephen Worrall
Danny Webb
Carey Mulligan

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.3/10
Metacritic: 74/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Öncelikle filmi 2020 sezonu içerisinde yayınlandığı için 2020 filmi olarak gördüğümü belirtmek isterim. (BAFTA'da 2020 filmleriyle birlikte aday oldu mesela)

Sıkıcı olabilecek bir konudan oldukça güzel bir film çıkarılmış. Teknik açıdan her şey çok başarılı, görüntü yönetmenliği çok güzel. Yer yer tempo düşer gibi olsa da güzel yazılmış diyaloglar var. Oyunculuklar çok başarılı. Carey Mulligan'a zaten izlediğim her şeyde hayran kalıyorum ama Ralph Fiennes kariyerinin en iyi performanslarından birini sergilemiş. İdeal dünyada Leslie Odom Jr. falan konuşulacağına kendisi yardımcı erkek oyuncu dalında adaylığı kapardı. Lily James sahneye çıktığı andan itibaren istemsizce gözlerimde kalpler belirdi. İzleyin yani bence siz de, özellikle arkeolojiye meraklıysanız ve müzelerde gördüğümüz şeylerin ilk ortaya çıkış süreci ilginizi çekiyorsa...

Tam yorum: The Dig (2020)

7/10

Yer yer kasvetli bir hava hakim olsa da genel olarak iyi bir film çıkmış ortaya. Özellikle dönemin havası çok iyi yansıtılmış. Edith, Brown ve Rebert karakterleri rollerini çok iyi sırtlamışlar özellikle Edith karakterini canlandıran Carey Mulligan'ın asaleti, zarifliği görsel açıdan göz doyurucuydu, çok hoş bir kadın. O dönem kadın figürünü tarzıyla çok iyi yansıtmış.

Filmin konusunu bilmeden giriş yaptığım için açıkçası böyle büyük bir enkaza ulaşılacağını ve bu denli sansasyon yaratacağını hiç tahmin etmedim, filmin sonunda gerçek bir hikaye olduğunu öğrendiğim de epey şaşırdım. Brown'a yapılan haksızlığın çok sonradan düzeltilmesine sevindim, çünkü bu başarı ona aitti.

6/10