2020 The Devil All the Time - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
48,994
Puanı
1,060

The Devil All the Time.jpg

The Devil All the Time

Tür:
Suç, Dram, Gerilim
Süre: 138 dakika

Yönetmen: Antonio Campos
Senaryo: Antonio Campos (screenplay by), Paulo Campos (screenplay by), Donald Ray Pollock (based on the novel by)

Oyuncular:
Robert Pattinson
Tom Holland
Haley Bennett
Harry Melling

IMDb Linki

Puanlar:

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Öncelikle oyuncu kadrosu aşırı iyiydi. Sevdiğim çoğu ismin bir arada olması benim açımdan güzeldi. Hepsi de kendinden beklenenden daha iyi bir performans sergilemiş. Tom Holland oyunculuğunu bir üst seviyeye çıkarmış gibiydi.

Film bence bir tık uzundu. Yer yer gereksiz sahneleri de vardı. Onlar olmasaydı daha akıcı bir film olabilirdi.

Din kisvesi altında yapılan ahlaksızlık, dinle alakası olmayan insanların dini kullanması ve kendilerine göre dinin kurallarını değiştirmesi gibi bir konuya sahip. Ne kadar ironik.

Hikaye anlatımı olarakta masalsı bir tarz benimsenmiş ve bence güzel de olmuş. Filmden çok bir masal dinliyormuş havası veriyor.

Filmde dram biraz daha ön plandaydı. Aksiyon vardır diye izlemek gibi bir hata yapmayın. Sadece baş role de odaklanmıyor. Bir kaç karakterin gözünden hikayeyi görebiliyoruz. Karakter gelişimleri de iyi yapılmış. Ancak filmin sonunda aksiyon da tavan yapıyor.

Filmde oyuncuları aksanına da bayıldım. Bu tarz takıntıları olanlar için zevkten gebereceği bir film.

7/10

• Beğendim
Reactions: phoebebuffay
Bir grup sorunlu ve psikopat insanı hikayenin merkezine alan ve bu karakterler üzerinden din ve yozlaşmışlığın gösterildiği, bir nevi eleştirildiği bana göre 2020'nin en iyi filmlerinden biriydi.

Filmde çok karakter ve aynı zamanda çokça da trajedi/dram var. Bunları izleyiciyi bunaltmadan, sıkmadan, kafa karıştırmadan anlatması zor bir şey normalde ama film bu engellere takılmadan derdini anlatmayı başarmış. Hikaye anlatıcılığını çok beğendim, bana Tarantino filmlerini andırdı. İzlerken bir nevi roman okur gibi hissediyorsunuz, bu da filmi sevmemdeki bir diğer unsurdu. Sinematografik açıdan da oldukça başarılı bir filmdi, o dönemleri güzel yansıtmışlar. Benim açımdan çok öne çıkan olmadı ama oyunculuklar da genel olarak iyiydi.

Görünüşe bakılırsa eleştirmenlerin çok da beğenmediği bir film olmuş. Doğru düzgün bir adaylığı, ödülü bile yok ama ben oldukça sevdim filmi. Netflix'in son dönemlerde nadiren de olsa böyle güzel filmler çıkarmaya başlaması sevindirici bir gelişme.

8/10

Açık ara izlediğim en güzel filmlerdendi.

Öncelikle filmdeki seri halde yaşanan ölümlerin hiçbirini beklemiyordum, epey erken ölümler oldu ve beni şaşırttı. Senaryonun kısıtlı olmayışı, sürekli farklı bir boyut kazanması filmin süresinin uzunluğunu bastırdı, göze batmadı.

Carl ve Sandy üzerine yazılan senaryoyu gereksiz ve çok çirkin buldum, olmasalar da olurdu. Robert Pattinson'u Tenet'ten sonra yeniden izlemek güzeldi ama karakteri tam bir pislikti. En çok üzüldüğüm ise Helen'in sonu oldu, o son sahnesinde adeta izlerken korktum. Kızı da annesinin kaderini yaşadı ona da ayrı üzüldüm. Ana-kızın ölümleri iki vaiz yüzünden oldu resmen. Hele ki Helen'in ölümü o kadar boş bir sebepten oldu ki diyecek söz bulamıyorum. Arvin'de filmin sonlarına doğru resmen seri katile bağladı, neyse ki cinayetlerin hepsini canını kurtarmak için işledi. En çok vaizden kız kardeşinin intikamını almasına sevindim.

Willard-Arvin ve Helen-Lenora cast uyumu da şahaneydi. Tüm oyuncular çok iyi iş çıkarmış.

9/10

İçerisinde farklı türleri barındıran ilginç ama fena sayılmayacak kalitede bir filmdi. Dram da vardı, intikam da vardı, gerilim de vardı. Uzun süresine rağmen, uzun da bir zaman dilimini işlemesine rağmen, fazla farklı karaktere odaklanmasına rağmen bunun altından kalkmayı başarmışlar. Filmin anlatım şeklinin de bunda etkisi olacak ki baştan sona dış sesin olması ve yaşananları belirli bir sıra ile yaşamamız masalımsı bir hava katmış. Kendinizi kaptırıyorsunuz ve akıyor gidiyor.

Yozlaşmışlık ve kilise üzerine buna benzer örnekleri olan filmler gördük daha önce ama bu filmde ana temel elbette kilise ve buradaki olaylar değildi. Ancak bir yan konu olarak işlenmesine rağmen o durumu gerçekten iyi kullanmışlar hikaye içerisinde. İntikam temasını da buradan yürütüp başarılı bir şekilde bu temayı kullanmışlar...

Tom Holland olsun, Robert Pattinson olsun diğer oyuncular olsun başarılı bir iş çıkarmışlar. Film boyu değişik değişik çok karakter gördük genel olarak hepsi de hikayede bir yer edinmiş kendine. Ama en sinir bozucu karakteri oynayan Pattinson bunu layıkıyla yerine getirmiş... Yılın çok da vasat olmayan filmlerinden..

7.5/10

@Araf ın yorumu.

Merkeze alınan hikayesi 50'li yıllarda geçiyor. O dönemin ve günümüzde de yer kendini belli eden dini ögretiye ciddi anlamda eleştiri söz konusu. Bütün hikaye Tom Holland'ın Arvin Russell karakteriyle ortaya çıkıyor. Filmin zirve noktası Robert Pattinson'un karakteri. O aksan bile filme ayrı bir hava katıyor.

7/10

Forum İstatistikleri

Konular
176,594
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy