Başyapıt - 3 The Departed / Köstebek (2006) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
0407887.jpg


Köstebek - The Departed (2006)

Türü: Suç, Dram, Gerilim
Yönetmen: Martin Scorsese
Senaryo: William Monahan (screenplay), Alan Mak, Felix Chong

Oyuncular:
Leonardo DiCaprio
Matt Damon
Jack Nicholson
Mark Wahlberg
Martin Sheen

IMDb Sayfası



Filmin Fragmanı
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,623
Reaksiyon puanı
9,606
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Film başlı başına çok güzel. Twistler çok güzel yapılmış. Kurgusu da iyi hazırlanmış. Scorsese'ye bu filmde bir kez daha hayran oldum.

Kadro olarak da çok iyiydiler. En sevdiğim 5 erkek oyuncu filmde oynuyor. Hepsi de birbirinden iyi. Kazandığı 4 Oscar'ı da sonuna kadar hak ettiler.

Polisiye tarzı aksiyon severler için izlenmesi gereken bir film.

9/10
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
İkinci kez izlemek istediğim filmlerden ve nihayet izleyebildim. Filmi ilk izlediğimde sinemaya o kadar yeniydim ki Matt Damon ve Leonardo DiCaprio'yu karıştırdığımdan filmi takip etmekte zorlanmıştım. :A

Scorsese bu filmle ilk ve tek Oscar'ını kazanmış ve hak ettiği söylenebilir. Tabii daha iyi filmleri, daha iyi yönettiği filmler çok ama en azından bir filmle takdir görmesi güzel.

Filmin modern zamanların en iyi casus filmlerinden biri olduğu rahatlıkla söylenebilir. Süresi hemen hemen tüm Scorsese filmlerinde olduğu gibi gereğinden biraz fazla uzun. İlk kısımlar hatta filmin ciddi bir kısmı yeterince akıcı değil. Fakat sonlarına doğru çok iyi bir yere gidiyor ve son sahneleri muhteşem. Scorsese'nin yetenekleri de zaten o sahnelerde ortaya çıkmış daha çok.

Oyuncu kadrosu muazzam ama bireysel olarak çok parlayan öne çıkan biri yok. İlla biri söylenecekse tabii ki Jack Nicholson usta söylenebilir. Jack Nicholson varken Mark Wahlberg'ün Oscar adayı olması da enteresan olmuş. Gerçi Nicholson'ın bol bol Oscar adaylığı olduğundan çok takınılacak bir durum değil. :)

8/10
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Çok uzun zamandır izlemeyi düşündüğüm ama bir türlü izleyemediğim bir filmdi. O yüzden haliyle beklentim epey yüksekti. Beklentimi tam karşılayamadı ama kötü değildi tabii ki gayet güzeldi. Zaten sevdiğim bir tür ve çok beğendiğim, bu alanda muhteşem işlere imza atmış usta bir yönetmen Martin Scorsese'in yönettiği bir filmin kötü olmasını beklemem.

Oyuncular efsane, film gerçekten çok iyi bir kadroya sahip. Jack Nicholson, Di Caprio, Matt Damon gibi isimleri aynı filmde her zaman göremiyoruz sonuçta :)

Beğenmediğim kısmı ise senaryodaki bazı basitlikler ve filmin işleyişi oldu. 2.30 saatlik bir film ama her şey sonlara sıkıştırılmış gibiydi. Yani süresi iyi kullanılmamış bana göre, bu hikaye çok daha verimli şekilde kullanılarak daha iyi bir iş ortaya çıkarılabilirdi diye düşünüyorum.

8/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Şuradaki yorumumu kopyalıyorum:

DiCaprio hayranlığımı artıran filmlerden biri. Bu filmden uyarlama Show TV'de dün akşam yayınlanmaya başlayan 'İçerde' dizisine başlamışken filmi bir kez daha izledim. Her izlediğimde daha da çok hoşuma gidiyor.

İlk yarım saati biraz karışık, ortası biraz daha heyecanlandıran, son 1 saati ise müthiş gerilim içinde geçen harika bir film.

Oyunculuklara gelince her karakterin sivrildiği sahneler kesinlikle mevcut. Jack Nicholson ve Leonardo DiCaprio müthiş bir performans ortaya koymuşlar. Matt Damon'ı da unutmamak gerek. Film boyunca yer yer insanı elinde olmadan sinirlendirse de oldukça başarılı olduğunu söylemeden geçmeyelim. Ve her zamanki gibi Scorsese'nin dahice olan olay zinciriyle birleşince ortaya harika bir yapım çıkmış.

9/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,219
Reaksiyon puanı
107,926
Puanı
1,060
Güzel bir polisiye filmiydi. Filmin başında DiCaprio ve Damon'un benzerlikleri dikkatimi çekti ama ben Damon ve Mark Dahlberg'i aşırı benzettim birbirine :A
Filmin aksiyon dozunu beğendim ve oyunculuklar çok başarılıydı.
O damdan atılan adama baya üzüldüm ama sonları daha fenaydı. Leanardo'nun ölmesini beklemiyordum. Hele o asansör açılınca diğer gizli muhbir tarafından pat diye vurulunca baya şaşırdım çünkü beklenmedik bir sahne oldu. Filmde dikkatimi çeken şey hemen hemen herkesin başlarından vurulup ölmesi oldu.
Leonardo'ya en azından tören düzenlendi ve bir nevi yaptıkları ödülendirilmiş oldu. Hem suçluların hem de polislerin arasında muhbir olması filmin sürükleyici olmasını sağlamış. İki muhbirin (hatta 3) hazin bir sonu oldu.
9/10
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Vince Gilligan'ın Tarantino filmleriyle birlikte en çok esinlendiği filmlerden biri olduğu anlaşılan üst düzey kurguya sahip harika bir polisiye. Gerilim ve o yakalanma korkusu filmi sürükleyip götürüyor. Ama tabi ki bu filmi o film yapan şey, o malum sahne...

Asansör açılır açılmaz kurşunu kafayı yemesi yani...

8.5
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Benim için de bir tık beklenti altında kalan bir filmdi, bu oldukça başarılı bir film olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii.

Böyle düşünmemin sebebi, film 'başarılı' olarak anılan birçok şeyini sonundan alıyor. Süresi bir tık daha kısa olsa ve gidişatta da bir şeyler çözülse/çözümlense bence ortaya daha iyi bir film çıkabilirmiş.

Scorsese dedemin yönetmenliği oldukça başarılı ama en iyi performansı kesinlikle değil, ne olursa olsun Oscar'ı alması sevindirici tabii.

Asansör sahnesi gerçekten unutulmaz, başyapıt olarak değerlendirdiğimiz filmlerin hemen hemen hepsinde bir tane unutulmaz/klasik denilebilecek bir sahne mevcut yalnız. İleride bu filmlerle alakalı hemen hemen her şeyi unutsak bile, bu sahneleri hatırlayacağız muhtemelen...

Leonardo DiCaprio muhteşem oynuyor, yine ve yeniden. Jack Nicholson ustamız için söylenebilecek pek bir şey yok zaten, tarihin en büyük oyuncularından birisi. Matt Damon da gayet iyiydi.

Puan: 8/10