2020 The Call / Telefon - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,952
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com

tc.jpg

The Call

Tür:
Korku, Gizem, Gerilim
Süre: 112 dakika

Yönetmen: Chung-Hyun Lee
Senaryo: Chung-Hyun Lee

Oyuncular:
Park Shin-Hye
Jong-seo Jun
Sung-ryung Kim
El Lee

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.1/10

Filmin Fragmanı:

Filmin Konusu:

Bir telefon görüşmesi aracılığı ile farklı zamanlarda yaşayan iki kadının bağlantı kurmasını konu edinen filmde bir kadın 20 yıl sonraki gelecekte yaşayan bir kadınla aynı evdeki telefondan iletişim kurar. Ama kendi kaderini değiştirmek için onun geçmişiyle ve hayatıyla oynar.

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Netflix ve Kore yapımı olmasına rağmen beklentinin çok üstünde eli yüzü düzgün ve kaliteli bir gerilim-korku türünde yapım olmuş. Konusu yani teması zaten harika. Düşünsenize telefon çalıyor ve sizi arayan kişi aslında 1990’larda şu anda, zamanlar arası telefonla konuşuyorsunuz bir şekilde. İnsanın başına gelebilecek en olağanüstü şeylerden biri.

Tabi film 2 saatlik süresine rağmen bu kadar basit değil, çok fazla katmanı var. Film içinde film izliyoruz adeta, yani bir kısmı farklı diğer kısmı farklı son kısmı farklı film gibi. Haliyle hiç sıkılmaya fırsat kalmıyor. Gerilim, gizem, dram ve kısmen de olsa korku türünde ama korku öyle cinli perili korkulardan değil.

Belki olağanüstü bir yapıt değil ancak 2020’de türünün eli yüzü düzgün yapımlarından biri olduğu aşikar. IMDb puanı da türüne göre ortalamanın üstünde ve hak ediyor. Bazı kısımlarımda mantık hataları kaçınılmaz olarak var. Ancak onlar da olmasa zaten dünya çapında ses getirirdi. İzlemeye değer ancak olmazsa da olmaz olmayan yapımlardan kısacası.

Filmde birçok ters köşe vardı özellikle sonları ve son sahne. Önce annesinin kurtulmasını çok klişe buldum ama duygulandırdı da. Sonra kadın tekrardan harekete geçince tam bir ters köşe oldu ve annesi de güme gitt kendisi de, ama bu da biraz klişe oldu sanki ölmek bilmeyen kötü karakter olayı.

Yine de o kısımlardaki klişe ve paradoks, mantık hatalarının yanı sıra, filmin teması ilginç ve güzeldi. Kadın telefonla 90’lardan bir kızla konuşuyor hem de aynı evde kaldıkları, babasını bu vesile ile hayata döndürüyor. Sonra kızın hayatını da kurtarıyor ve kız da onun hayatını karartıyor. Ama bu da birden olmuyor, neden sonuç ilişkisi içinde gelişiyor kızın seri katil haline gelmesi. Üvey annesini öldürmek zorunda kalıyor, daha sonra o çilekçi adamı da tanık olduğu için mecburen öldürüyor derken burada kopuyor zaten. Yaşadığı işkenceleri de göz önüne alırsak böyle bir katil ortaya çıkması sürpriz değil.

Filmin en ilginç ve şaşırtan yanlarından biri, geçmişle oynandıktan sonra değişen gelecekte başrol karakterin hafızasında bir değişme olmaması. Mesela çilekçi yok oluyor ama bir tek o çilekçiyi hatırlıyor. Daha da ötesi, babası birden hayata dönüyor ancak ona dair çocukluktan bu yana hatırası yok. 10 yaşından 28 yaşına dek diyelim, sonuçta bu kız babasıyla büyüdü yetişti hatıraları vardı. Babasının olduğu gibi. Ama 28 yaşında o olay yaşanınca birden hafızası gitti o durumda? Gerçi çocukken babası öldü, ama 28 yaşında da bu yolla geri döndü? Tam bir çıkmaz paradoks...

Nasıl telefonlar arası zamansal arama gerçekleşti, o bağ kuruldu ve mesela 90’larda evde ateş yandığı esnada eş zamanlı olarak 2020’de de öyle oldu bu tü r detaylar açıklanmanmamış. Baştan sona açıklamak zorunda değiller ama bu haliyle de biraz fazla Java’da bırakılmış gibi.

7.3

skip or stream = stream

• Beğendim
Reactions: Dosi and STAR
İzlerken beni aşırı yoran bir film oldu. Gerilim dozu oldukça yüksek bir filmdi. Mantık hataları aranmadan izlenmesi gerekir.

20 yıl önceki kadının oyunculuğu çok iyiydi.

8/10

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
İzlerken beni aşırı yoran bir film oldu. Gerilim dozu oldukça yüksek bir filmdi. Mantık hataları aranmadan izlenmesi gerekir.

20 yıl önceki kadının oyunculuğu çok iyiydi.

8/10
Son sahnede kadının ölmediği anlaşıldı sanırım ve ana karakterin annesiyle yaşadığı tüm o şeyler de buhar oldu? Fakat ilginç olan, hafızasının silinmemesi. Bu tarz zamanda yolculuk filmlerinde hafızası da silinir genelde..

Son sahnede kadının ölmediği anlaşıldı sanırım ve ana karakterin annesiyle yaşadığı tüm o şeyler de buhar oldu? Fakat ilginç olan, hafızasının silinmemesi. Bu tarz zamanda yolculuk filmlerinde hafızası da silinir genelde..
kız kafayı yemiş ve annesinin hayalini görüyor olarakta düşünebiliriz. Sonu açık bitti yani. Kızı da öldürmüş olabilir

• İlginç
kız kafayı yemiş ve annesinin hayalini görüyor olarakta düşünebiliriz. Sonu açık bitti yani. Kızı da öldürmüş olabilir
Haklısın öyle de olabilir ama diğer türlü de olabilir, başka türlü de olabilir o kadar fazla olasılıkla bitti ki hangisini desek diğeri hani bana hani bana diyecek :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Haklısın öyle de olabilir ama diğer türlü de olabilir, başka türlü de olabilir o kadar fazla olasılıkla bitti ki hangisini desek diğeri hani bana hani bana diyecek :A
Film beni okadar yordu ki yazacak yorum bulamadım. En kısa yorum yaptığım film oldu. Haftalardır film izlememiştim. Artık Mart ayına kadar izlemem belki :A beynimi fena yordu.

• Güldürdün
Film beni okadar yordu ki yazacak yorum bulamadım. En kısa yorum yaptığım film oldu. Haftalardır film izlememiştim. Artık Mart ayına kadar izlemem belki :A beynimi fena yordu.

Biraz da gece filmiydi gerçi, gecenin o sakinliğinde izlenilmesi daha rahat etki bırakıyor ama dediğinde haklısın zira bu film için bizim efsane dizi Dark'tan esintiler söz konusu deniliyor, ki gerçekten de öyle özellikle zaman yolculuğu olaylarında Dark bu filmin çok gelişmiş ve kaliteli ve eli yüzü düzgün halidir ancak tamam burada duruyorum konu yine malum diziye geldi. :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Biraz da gece filmiydi gerçi, gecenin o sakinliğinde izlenilmesi daha rahat etki bırakıyor ama dediğinde haklısın zira bu film için bizim efsane dizi Dark'tan esintiler söz konusu deniliyor, ki gerçekten de öyle özellikle zaman yolculuğu olaylarında Dark bu filmin çok gelişmiş ve kaliteli ve eli yüzü düzgün halidir ancak tamam burada duruyorum konu yine malum diziye geldi. :A
O diziden niye uzak durduğum belli :Abu filmde en çok çilekçi adama üzüldüm. Hiç yere gitti

Sıradaki film olarak komedi filmi seçerim. Başka türlü film izleme modum olmaz çünkü.
Geçen açılan konulardan birini hedefe almıştım ama şuan hatırlamıyorum :A Bir ara yoklarım ama nerden baksan en az 1-2 hafta film bakmam.

• Güldürdün