2013 The Book Thief / Kitap Hırsızı (2013) Film Bilgileri & Yorumları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,730
Puanı
1,060
0816442.jpg


Kitap Hırsızı - The Book Thief (2013)

Türü: Dram, Savaş
Yönetmen: Brian Percival
Senaryo: Markus Zusak, Michael Petroni

Oyuncular:
Geoffrey Rush
Emily Watson
Sophie Nélisse
Ben Schnetzer
Nico Liersch

IMDb Puanı: 7.7 (7,036 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Marcus Zusak tarafından yazılan filmin konusu olarak, Death, Liesel Meminger’in, İkinci Dünya Savaşı sırasında dokuz yaşındayken bir Alman çalışan sınıf mahallesinde yetiştirilmesinden başlayan hikâyesini anlatıyor. Liesel çok geçmeden kitaplarla öyle bir bağ kurar ki onlarla bir tür aşk ilişkisi yaşamaya başlar. Bir süre sonra da kitap çalmaya ve çaldıklarını da üvey babası ve diğelerine getirmeye başlar. Death tarafından kaleme alınan roman 2007’de yayınlanmıştır ve halen de gayet başarılı bir biçimde satışı devam etmektedir.

Filmin Fragmanı

 
Nedense ödül mevsiminde kıyıda köşede kalmış olan bu film aslında izleme listemde bile olmayan bir filmdi ki 2. Dünya Savaşı sırasında geçmesi nedeniyle daha sonradan izlemeye karar vermiştim. İyi ki de bu kararı vermişim. :)

2. Dünya Savaşında geçen ve o dönem sivil psikolojisini anlatan filmleri hep sevmişimdir. Bu da onlardan biri oldu. Filme daha ilk anlarından itibaren bağlandım ve sürükleyici bir şekilde devam etti. Filmin içinde çok fazla kitap konusu geçmesinden midir bilmem ama sanki bir roman okuyormuşum hissi uyandırdı.

Başrolde yer alan küçük kız Sophie Nelisse'yi çok sevdim. İlerisi için umut vaat eden bir performans sergilemiş.

Babayı canlandıran Geoffrey Rush'ı film sırasında nereden tanıdığımı hatırlayamadım. Meğer Karayip Korsanları serisi ve The King's Speech'ten tanıdığım Oscarlı bir isimmiş. :) Karakterini çok sevdim. :)

Açıkçası filmin niye bu kadar yabana atıldığını, eleştirmenlerce sevilmediğini anlamadım. Her yönden başarılıydı bence. Gerek Oscar adaylığı alan müzikleri, gerek oyunculukları gerekse senaryosu çok iyiydi bana kalırsa. Sanırım uyarlandığı kitaptan dolayı beklentiler daha yüksekmiş ama kitabı okumamış biri için bence izlenmesi gereken, yılın iyi yapımlarından biri. Özellikle son sahne çok farklıydı ve bence çok iyiydi.

Benim gibi 2. Dünya Savaşı sırasındaki sivil psikolojisini anlatan filmlere meraklıysanız kaçırmamanızı tavsiye ederim.

8/10