Batman'i uzun süre sonra Batman gibi çizgi romanlardaki gibi işleyen bir senaryo izlemek gerçekten keyifliydi. Uzun süresine rağmen zerre sıkmayan ve inanılmaz görüntü yönetmenliği ile, teknik kalitesi ile, müzikleri ile sii içine çeken üst düzey bir filmdi. Gerçek bir dedektiflik hikayesi izliyorsunuz, filmin içine giriyorsunuz, gizemleri çözmeye çalışıyorsunuz ve Gotham'da o hayatı yaşıyorsunuz bir nevi... Şehir atmosferi mükemmeldi...
Matt Reeves'i Planet of The Apes'ten bildiğim için ona güveniyordum film çıkmadan önce. Gerçi filmin başından geçmeyen kalmadı çıkış sürecine kadar ama Reeves'i duyduktan sonra filmle ilgili beklentim arttı. Batman emin ellerdeydi çünkü. Pattinson gerçekten olmuş evet bu adam Batman olmuş. Bruce Wayne de olmuş Batman de olmuş diyebilirim... The Riddler karakterinin evrendeki etkisini bilenler zaten filmdeki ana kötünün o olduğunu hissedip ona göre izlemiştir, çünkü karakterin yeri evrende bir başkadır.
Paul Dano ruh hastası tipleri müthiş canlandıran manyak tip, bu karakteri de çok iyi canlandırmış. Gerçekten iyi bir performanstı. Tabi ki çok gözükmediği için çok parlayacak vakit de bulamamış, yoksa belki de bir Ledger kadar olmasa da ön planda olabilecek bir kötüyü resmedebilirdi. Ancak film daha çok puzzle çözme gibi ilerlediği için ve Seven vari gittiği için arka planda kalmış performans olarak. Seline Kyle ile Batman ilişkisi de Nolan üçlemesindekinden çok daha iyi işlenmiş diyebilirim. Gerçekten ikilinin her sahnesi ilgi çekiciydi... Zoe Kravitz yakışmış role... Filmin müziklerini yapan Giacchino döktürmüş diyebilirim... Baştan sona tam olarak bu Batman için tasarlanmış enfes bir albümdü. Ara sıra hala açar dinlerim bazı müzikleri...
Teknik kalitesinin yanı sıra mini bir Batman evreni kurabilirler kendilerine bu film üzerinden. Çünkü Justice League'deki Batman ile bu ayrı olacak gibi. Silinen sahnede başka bir Joker'le görüşmeye gittiğini de biliyoruz Batman'in. Ben Pattinson'u Batman olarak izlemeyi sevdim ve buna devam edebilirim. Reeves de bu işe devam edebilir hiç sıkıntı yok... Tabi ki Nolan üçlemesi kadar değil ama eli yüzü düzgün üst düzey Batman izlemeyi özlemişiz...
8/10