2022 The Batman - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,954
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com

1877830.jpg

The Batman

Tür:
Aksiyon, Suç, Dram
Süre: 175 dakika

Yönetmen: Matt Reeves
Senaryo: Matt Reeves, Peter Craig, Bob Kane

Oyuncular:
Zoë Kravitz
Robert Pattinson
Barry Keoghan

IMDb Linki

Puanlar:

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Ertelene ertelene, sonunda vizyona girdi. Tabii Joker etkisi yapamaz elbette ama yorumlar iyi gibi. Heath Ledger'in Joker karakterini Joaquin Phoenix canlandırması ve beğenilmesi gibi, Christian Bale'nin Batman karakterini Robert Pattinson canlandırıyor ve film beğenilmiş gibi görünüyor. 2022'ye damgasını vuracağı şimdiden kesin gibi. Elbette Heath Ledger ya da Christian Bale karakterleriyle özdemiş isimler, Joaquin Phoenix ile Robert Pattinson'u bu konuda ayıracak olan şey, karakterlerine olan farklı yaklaşımları, ki bu sayede beğeni toplayabiliyorlar. En iyisi de bu işte, farklı bir yorum sunabilmek ve önceki oyunculuk performansından ayrılabilmek.

Beğendim.

İkinci haftası ve Cumartesi günü için erken olcak bir saatte tercih ettim,salon normal kalabalıktı.

Çok farklı bir Batman olmuş...Gelmişi ve Geçmişi ve geleceği...

Gotik ve karamsar havası herzaman ki gibi fazlaydı, full aksiyon ve heyecan yüklü anlarıda başarılıydı.

Özellikle
Pengueni kovalama sahnesini çok beğendim.

Filmin vurucu müziğine bayıldım.

• Beğendim
Reactions: bazinga
Tam yorum: the-batman-2022

Yeni bir Batman filmine ihtiyacımız olmayışı nedeniyle beni heyecanlandırmayan bir filmdi. Fakat heyecan yaratıcı bir film olduğunu kabul ederek salondan ayrılmış bulundum. IMAX izlenmeyi hak eden, görsel gücü muhteşem bir film.

Bildiğimiz şeyler yerine oturaklı, çarpıcı bir dedektiflik hikayesi anlatmış Matt Reeves. Todd Phillips'in Joker'i ile kesinlikle benzer sularda geziyor. Tabii Joker bir orijin hikayesiydi, pek çok farklı yanı ve özelliği var. İki filmin de artıları eksileri farklı...

Filmin sonunu da çok beğendim. Film boyunca iyi hoş ama 3 saat değmez diye düşündürdü fakat en azından izlediğine değen anlamlı bir hikaye sunmuşlar.

Görüntü, ses, müzikler muhteşemdi. izleryazar Film Ödülleri'nde teknik dallarda pek çok kategoride şimdiden adaylığı cepte gibi. :)

8/10

• Beğendim
Reactions: The_Erinch and Araf
Letterboxd'de BobinKafa diye bir hesap var, filmle ilgili şöyle de bir yorumu var:

1648586551063.png

Letterboxd'de BobinKafa diye bir hesap var, filmle ilgili şöyle de bir yorumu var:

Ekli dosyayı görüntüle 116340
Doğru denebilir tespite fakat buna itirazım olmaz, yani olumsuz bir şey değil bence. Birbirinin kopyası ucuz aksiyonlar yerine efsane filmlerin esintisindeki, belli bir amaca hizmet eden nitelikli filmleri tercih ederim.

Doğru denebilir tespite fakat buna itirazım olmaz, yani olumsuz bir şey değil bence. Birbirinin kopyası ucuz aksiyonlar yerine efsane filmlerin esintisindeki, belli bir amaca hizmet eden nitelikli filmleri tercih ederim.
Dümdüz görselliğin olması yerine, içinde psikolojik ögelerin ağır bastığı bir yapım olması çok daha iyi. Joker mesela bu yönüyle ön plana çıktı. Başroldeki oyuncunun performansı tavan yaptı, ödül de kazandı. Hani bu tarz yapımlar belki "en iyi film" ödülü kazandırmayabilir ama "en iyi erkek oyuncu" ve "en iyi yönetmen" ödüllerini kazandırabilir. Efsane filmlerden esinti olması da zaten o filmleri yüceltir, başka bir boyuta taşır. Çoğalsın da zaten sorun değil, hepsi tutacak diye bir şey yok.

• Beğendim
Bir filmi 3 saat yapıyorsanız böyle yapacaksınız. Hiç sıkmadan su gibi akıp geçen bir film oldu. Tek eksiği aksiyonu biraz zayıftı bana göre. Bu konuda pek tatmin olduğumu söyleyemem. Bu eksiklik dışında kusursuz bir Batman şöleni izledim.

Robert Pattinson her zaman ki gibi harikaydı. O maskenin altına gerçekten çok yakışıyor. Bunun dışında Zoe Kravitz de son derece başarılı bir oyunculuk sergiledi. Finalde Batman ile kavuşmalarını dilerdim. Riddler'a gelince tam bir ruh hastası, sinir bozan bir karakterdi ve oynayan oyuncu kendisinden nefret ettirdiği için başarılı bir performans ortaya koydu bir tebrik de ona gitsin. Tipine bakan tüm bunları bu mu yapmış diye şaşırmıştır eminim benim gibi. Sünepenin teki gibi görünüyordu.

Oyuncular, teknik ekip, prodüksiyon, senaryo(aksiyon eksikliği dışında), yönetmenlik kusursuzdu ve bu bütünlük de filmde fazlasıyla hissediliyordu bu sebepten ötürü 9 puan veriyorum.

9/10

• Beğendim
Batman'i uzun süre sonra Batman gibi çizgi romanlardaki gibi işleyen bir senaryo izlemek gerçekten keyifliydi. Uzun süresine rağmen zerre sıkmayan ve inanılmaz görüntü yönetmenliği ile, teknik kalitesi ile, müzikleri ile sii içine çeken üst düzey bir filmdi. Gerçek bir dedektiflik hikayesi izliyorsunuz, filmin içine giriyorsunuz, gizemleri çözmeye çalışıyorsunuz ve Gotham'da o hayatı yaşıyorsunuz bir nevi... Şehir atmosferi mükemmeldi...

Matt Reeves'i Planet of The Apes'ten bildiğim için ona güveniyordum film çıkmadan önce. Gerçi filmin başından geçmeyen kalmadı çıkış sürecine kadar ama Reeves'i duyduktan sonra filmle ilgili beklentim arttı. Batman emin ellerdeydi çünkü. Pattinson gerçekten olmuş evet bu adam Batman olmuş. Bruce Wayne de olmuş Batman de olmuş diyebilirim... The Riddler karakterinin evrendeki etkisini bilenler zaten filmdeki ana kötünün o olduğunu hissedip ona göre izlemiştir, çünkü karakterin yeri evrende bir başkadır.

Paul Dano ruh hastası tipleri müthiş canlandıran manyak tip, bu karakteri de çok iyi canlandırmış. Gerçekten iyi bir performanstı. Tabi ki çok gözükmediği için çok parlayacak vakit de bulamamış, yoksa belki de bir Ledger kadar olmasa da ön planda olabilecek bir kötüyü resmedebilirdi. Ancak film daha çok puzzle çözme gibi ilerlediği için ve Seven vari gittiği için arka planda kalmış performans olarak. Seline Kyle ile Batman ilişkisi de Nolan üçlemesindekinden çok daha iyi işlenmiş diyebilirim. Gerçekten ikilinin her sahnesi ilgi çekiciydi... Zoe Kravitz yakışmış role... Filmin müziklerini yapan Giacchino döktürmüş diyebilirim... Baştan sona tam olarak bu Batman için tasarlanmış enfes bir albümdü. Ara sıra hala açar dinlerim bazı müzikleri...

Teknik kalitesinin yanı sıra mini bir Batman evreni kurabilirler kendilerine bu film üzerinden. Çünkü Justice League'deki Batman ile bu ayrı olacak gibi. Silinen sahnede başka bir Joker'le görüşmeye gittiğini de biliyoruz Batman'in. Ben Pattinson'u Batman olarak izlemeyi sevdim ve buna devam edebilirim. Reeves de bu işe devam edebilir hiç sıkıntı yok... Tabi ki Nolan üçlemesi kadar değil ama eli yüzü düzgün üst düzey Batman izlemeyi özlemişiz...

8/10