TGRT Haber Spikerinden 'Reyting Adaletsizliği' Haberi!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
64,133
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com

TGRT Haber Spikerinden 'reyting adaletsizliği' haberi!

TGRT Haber spikeri Ekrem Açıkel; 1990'da AGB ile başlayan, günümüzde TİAK - Kantar Medya ile devam eden ve 40 şehirden toplam 4 bin denek ile elde edilen reyting sonuçlarının 'adaletsiz olduğunu' ifade etti.

Sunduğu Ana Haber bülteninde Açıkel, COX tarafından ölçülen 7 milyonu aşkın kullanıcısı olan dijital platformların (Digitürk, Kablo TV, D-Smart, Turkcel TV, IP TV) ve Somera tarafından ölçümü yapılan sosyal medya platformlarının (Youtube, Facebook ve Twitter) sonuçlarının TİAK tarafından ölçülen reyting sistemine dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Son düzenleme:
Ayrı bir şekilde olabilir, TV reytingleriyle aynı listede yer almayacak şekilde.

Evet, Digital kutu ratingleri olmalı.

Daha önce bunları sallayan bir site vardı instagramda.

Sosyal medya reytinglerinin reytinge dahil edilmesine karşıyım. Sadece tv alınırken içine cihaz mı koyarlar artık bilmem her evde izlenen dizinin reytinge yansıması lazım.

Sosyal medya reytinglerinin reytinge dahil edilmesine karşıyım. Sadece tv alınırken içine cihaz mı koyarlar artık bilmem her evde izlenen dizinin reytinge yansıması lazım.
Kesinlikle katılıyorum. Bu sistem aşırı yetersiz ancak sosyal medyayı için içine dahil etmek hiç iyi olmayacaktır.

Aşırı farklı sonuçlar çıkacağını düşünmüyorum ama bu konuyu savunanlar haklı kesinlikle. Özellikle sosyal medyanın bir şekilde reytinglere dahil edilmesi lazım. Mevcut reyting ölçümü uygulaması çağın gerisinde.

Hiç mantıklı değil, sosyal medya ile reyting mi ölçülür? Benim savunduğum görüş, reyting denek sayısının azlığına çözüm bulunması. Yani mümkün olduğunca her evde denek olmalı, en azından emek veren insanların kaderinin belirlendiği bir sistem daha adil olur. 85 milyonluk bir ülkede 4 bin denek sayısı çok çok az ve doğru bir sonucu yansıttığını çok düşünmüyorum.

100 tl ye bengü tv bile girer somerada ilk 10 içerisine.Botların önünü kesebileceklerse mantıklı.Diğer türlü daha da adaletsiz bir liste oluşacaktır

Sosyal medyanın reytinglere dahil edilmesi ortaya daha adaletsiz bir sistemi çıkarır. Sosyal medyada gündem olmak paraya bakar , parayı basan zirveye yerleşir o zaman.

Kesinlikle katılıyorum. Bu sistem aşırı yetersiz ancak sosyal medyayı için içine dahil etmek hiç iyi olmayacaktır.

Sosyal medyanın reytinglere dahil edilmesi ortaya daha adaletsiz bir sistemi çıkarır. Sosyal medyada gündem olmak paraya bakar , parayı basan zirveye yerleşir o zaman.
+111

doğru söze ne hacet 4bin tane ölçüm cihazı yüzünden binlerece insan ekmeğinden olabiliyor

Sosyal medya reytingleri tabloya yansımamalı ama kesinlikle ölçülmeli, Somera zaten bildiğim kadarıyla bu konuda hassas zaten para vererek TT olan dizilerin hakkını da verirler.
Ayrıca ola ki böyle bir durum oldu her ne kadar ayrı ölçülse bile dizilerin kaderlerine etki etmeli.

Ayrıca platformların reytingleri ise direkt tabloya etki ederek ölçülmeli ve denek sayısı da artmalı, koskoca ülkede artık bir ilçe nüfusu bile sayılmayacak 4000 kişinin zevklerine göre hareket edilmesi çok saçma.