TFF Başkanı Nihat Özdemir, Yabancı Sınırı İlgili Açıklama Yaptı: İstiklal Marşı Okunmuyor!

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,084
Reaksiyon puanı
47,720
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
70515


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası’na konuk oldu.

Nihat Özdemir, çok merak edilen yeni yabancı kuralıyla ilgili çalıştıklarını ifade ederek "Sahadaki yabancı sayısının azalması gerektiğine inanıyorum. Kulüpler, Şenol Güneş ve TFF ortak bir karar vereceğiz" dedi.

Nihat Özdemir konuyla alakalı şu şekilde konuştu:

“Yabancı sayısının mevcut halinde öyle önemli maçlar oldu ki bazı takımlarımız 11 yabancıyla çıktı. Bu Türk spor kamuoyunu rahatsız etti. İstiklal Marşı’mız okunurken, baktığımızda hiçbir Türk’ün olmadığını gördük. Bu bazı yerleri, insanları rahatsız etti, üzdü. Futbolcularımızın yurt dışına gitmesi ve milli takımımızın başarılı performansının bu sistem neticesinde olup olmadığını iyi analizini iyi yapmamız lazım." dedi.

“Sözleşmede 14 yabancı olsun ama sahada oynayacak yabancı sayısına bir kısıtlama getirmemiz gerektiğine inanıyorum. Ancak federasyonun bir gecede bunun kararını verebilecek bir durumu yok. Kulüpler Birliği Vakfı ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile görüşüp konuyla ilgili uygun bir çözüm bulacağız.”

Ayrıca yeni Kulüp Lisans Talimatı ile kulüplerin artık eskisi gibi hesapsız işler yapamayacağının altını çizen TFF Başkanı, konuyla alakalı açıklamalarda bulundu:

"Artık TFF olarak bu işin takipçisiyiz ve UEFA’ya fırsat vermeden varsa eğer gerekli cezaları ihtardan başlamak üzere, para cezası, kadro cezası, bırakın bunları, puan silmeye kadar çok önemli cezaların olacağı bir talimatnameyi yayınladık ve uygulamaya başladık. 2 Eylül’de her kulübün harcama yetkisini, harcama limitini çıkaracağız.”
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,234
Reaksiyon puanı
49,888
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Gereksiz tartışmalar, bunları geride bırakmak lazım. Yıllarca yabancı sınırı nedeniyle vasat yerli futbolculara kaldık. Alper Potuk bugün hala yattığı yerden milyon euroları götürüyor...
 
  • Beğendim
Reactions: DarkLegenD

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,084
Reaksiyon puanı
47,720
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Cengiz'in, Çağlar'ın, Merih'in ve bunlar gibi nice Türk futbolcunun yüksek bonservis bedelleri ile Avrupa'nın dev kulüplerine transfer olması ve dolayısı ile hem Türk kulüplerinin ekonomisine, hem de Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlaması, ülkemizi Avrupa'da temsil etmesi mi daha önemli yoksa maç başında kulüplerine hiçbir şey kazandırmadan, yattıkları yerden dünyanın parasını kazanan (yabancı sınırı gelirse yaşanacak şey tam olarak bu çünkü) Türk futbolcuların, İstiklal Marşı'nı okuması mı? Mantıklı düşünen ve ülkesini gerçekten seven her insanın şu soruya vereceği cevap nettir.
 
  • Beğendim
Reactions: DarkLegenD

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Şenol da sabah akşam yabancı sınırı gelsin diye boş yapıyor kendisi ŞL maçına 11 yabancıyla çıkmamış gibi. Eğer olur da yabancı sınırı gelirse; Şenol gidene ve yabancı sınırı kalkana kadar milli takımı izlemeyi hatta desteklemeyi bırakırım dünya kupasına katılsak bile. Şenol hem yabancı sınırının gelmesine ön ayak olacak hem de yabancı sınırının meyvesini yiyip mutlu olacak? Bünye kaldırmaz.