Televizyon'da 'Kırgın Çiçekler' Rüzgârı!

denizz19

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Atv ekranlarında yaz sezonunda başladı dizi. Belki klişe bir konusu vardı ama ekranda klişe olmayan dizi sayısı kaç tane bunu da sorgulamak gerek. Bir de diğer dizilerden ayrılan yönü dram - gençlik dizisi olmasıydı. Bilirsiniz ki yaz ekranlarında drama pek izlenmez ve dizi bunu başardı yayınlandığı ilk günden itibaren izleyiciyi ekran başına kilitlemeyi başardı ve özellikle ilk bölümüyle büyük ses getirdi dizi.

Genç oyuncu kitlesinin birçoğunu ilk kez ekranlarda görüyorduk belki de ama onlar kendilerini o kadar iyi tanıttılar ki biz de buradayız bizi de görün diyebildiler Kırgın Çiçekler sayesinde. Bugün başrol diye geçinen pek çok isimden daha sağlam oyunculuklar gördüğümüzü inkar etmeye gerek yok bence.

Dizi sadece dram yönüyle değil, masum aşk ilişkileriyle, eğlenceli diyaloglarıyla izleyicinin yüzünde tebessüm etkisi bırakmayı da başardı. Bu da drama dizisinde zor olan bir unsuru başarmaktır.

Gelelim karakter analizlerime. Hepsiyle ilgili birkaç kelam etmek istiyorum.

FERİDE
kirgin-cicekler-1bolum-izle-389.jpg


Yetimhane müdür yardımcısı Feride Hanım. Daha önceki işlerinde de takip etme fırsatı bulduğum isimlerden biridir kendisi. Doğal bir oyunculuğu var ve dizide idealist bir kadın imajı çiziyor ve bunu gerçekten de başarmış bir isim. Kızların tek dayanağı, tutunmaya çalıştığı belki de son dalı Feride. O yüzden cast olarak seçilebilecek en iyi isimlerden biri olmuş bu role.

TOPRAK
kirginciceklerizlecom-ozgur-cevik-kimdir-kirgin-cicekler-toprak-kimdir.jpg


Kızların beden eğitimi hocası, aynı zamanda Feride'nin hem komşusu hem de yeni sevgilisi. Açıkçası söylemem gerekirse Özgür Çevik konusunda dizi başlamadan endişelerim vardı acaba iyi bir uyum yakalayabilir mi bu dizide diye ancak düşüncelerim ilk bölümde defalarca kez değişti ve evet işte aranan kan budur diyebildim sadece. Gerçekten Feride ile yakışan mükemmel bir çift oldular. Ve ilerleyen bölümlerde ikisinin daha da tatlı bir hikayesi olacağını düşünüyorum.

EYLÜL
biran-damla-yilmaz-eylul.jpg


Hayatın sillesini yemiş olanlardan Eylül. Üvey babasının tacizine uğrayan, annesine anlatmasına rağmen annesinin ona inanmayıp üvey kocasına inanması ve onu yetimhaneye bırakmasıyla hayatı değişen bir kişi Eylül. Göz yaşlarını saklamaktan utanmayan ancak annesinin onca yaptıklarından sonra ona yine de kıyamayan bir Eylül karakteri. İlk bölümde izleyicinin beğenisini kazanmış, oyunculuğuyla da ilk günden bugüne kendini geliştirebilmiş biri. Yüzü çoğu kez gülmüyor ancak onun da yüzünü güldürecek biri çıktı sonunda Serkan.

SONGÜL
kirginciceklerizlecom-gokce-akyildiz-kimdir-kirgin-cicekler-songul-kimdir.jpg


O çok güçlü bir karakter, göz yaşlarını dışarıya değil de içe akıtanlardan. Kendinden çok arkadaşlarını düşünen biri ve biz onu atarlı Songül olarak sevdik. Bu özelliğinin kaybolmasının hikayeye ciddi anlamda zararı olur benden senaristlere ufak bir tüyo. Annesini tanımış biri ancak hastalığı sebebiyle onu kaybetmiş biri aynı zamanda. Babası hapisteste ilerleyen bölümlerde ben geri döneceğini düşünüyorum ve diziye yeniden bir hareketlilik katılabileceğini de hissediyorum artık. İlk bölümde bekaret muayenesine mecbur bırakıldı tüm kızlarla ama o en güçlüleri olarak ilk girdi ancak sonrasında gelişen olaylar üzerine bu durumdan yine darbeyi Songül yemiş oldu. Güney ile olan macerası da adım adım başlıyor ve dizinin hayranlarının en sevdiği çift olduğu da doğrudur SonGün.

KADER
kirginciceklerizlecom-cagla-irmak-kimdir-kirgin-cicekler-kader-kimdir.jpg


İlk birkaç bölüm ispiyonculuğuyla tanıdık onu biz. Ama kızlar yine de onu çok seviyorlar bilhassa da Songül. Ailesi onu çok küçükken un çuvallarının üzerine bırakıp gitmiş, ne zalimlik ama. O günden bugüne annesini babasını arayan bir kız Kader. Yaşadığı türlü sıkıntılara rağmen o azmetti ve bir gün gelen bir telefonla annesinin olduğunu öğrendi fakat annesinin niyeti çok çok farklı. Diğer kocasından olan kızı için yapmayacağı şey yokken Kader'i çoktan unutmuş bile. Ama bu saf kız hala annesinin peşinde sürükleniyor, niye mi çünkü sevgiye muhtaç. Ey senaristler duyun beni bu kıza bu kadar acı fazla, ilk bölümden beri göz yaşı durmadı bu kızın.

CEMRE
kirginciceklerizlecom-hazar-motan-kimdir-kirgin-cicekler-cemre-kimdir.jpg


Zengin, şımarık bir kızdı bu Cemre. Ne olduysa ilk bölümde oldu hayat işte kimi nereye sürükleyeceği belli olmuyor. İlk bölümde kızlara yapmadığı kalmamıştı ancak babasının kendini vurmak isterken araya giren annesini vurması ve akabinde kızının gözü önünde kendisini de vurması Cemre'de büyük bir travma yarattı. Ve Cemre'ye sahip çıkmayan akrabaları ki öyle akrabalar günümüzde de var buna çok eminim kabul etmediler ve hoop Cemre yetimhaneye düştü. Sezen Aksu'nun o muhteşem şarkısı 'Küçüğüm' ile yetimhane kapısından giriş yaparken ki yüz ifadesi hala aklımdadır emin olun. Kızların ise Cemre'yi yerden yere vurmak yerine, sarıp sarmalamarı ise işin en samimi tarafı işte. Düşene bir tekme atmadılar Cemrecim seni koruyor bu kızlar.

MERAL
Ekran-Al%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B1KR1.8.png


Dizide yer alan karakterlerden belki de en farklısı. Hayatı ti'ye alanlardan adeta. Birkaç damla göz yaşı dışında onu ağlarken pek görmedik ama onun da hikayesine beklenmedik isimler gelecek diye düşünüyorum açıkçası ben. Dizide komedi unsuru olarak iyi bir enerjisi var Meral'in ve beni açıkçası en çok güldüren karakter, diğerleri genelde veriyorlar dramın dibine Meral beni dinlendiriyor açıkçası bu kaos ortamının içinde. Ona bir sevgili lazım eğer senaristler uygun görüyorlar ben neden olmayayım değil mi :A Meral'e biraz daha yer verilmeli dizide bence.

GÜNEY
Arif-Diren.jpg


İlk bölümde kızlara attığı çirkin iftirayla izleyicinin büyük tepkisini almıştı ancak o Güney'den eser yok şimdi. Öyle bir değişti ki mucize gibi bir şey oldu çocuk resmen bu kadar hızlı bir dönüş olmamalıydı kanımca biraz o zengin züppe tavırlarını izlemeliydik bence ama bu şekilde de kötü değil devam edelim biz. Songül ile mükemmel bir uyum yakaladılar ama tabi onun güvenini kazanması kolay da olmayacak Songül bu bir bakıyorsun çirkef bir bakıyorsun masum kedi. :D Mikrofondan özür dileme sahnesi ise iyi bir ayrıntıydı.

SERKAN
Mehmet-Aykac.jpg


Serkan için diyebileceğim pek bir şey yok aslında. İlk bölümde açıkçası pek iyi oyunculuk hissettiremedi bana kendisi ancak 2.bölümden sonra bir açıldı pir açıldı her geçen gün de oyunculuğunun geliştiğini hissediyorum hele son bölümde ben çok beğendim ağlama sahnelerini falan. Eylül ile tam olarak ne yaşıyor bu gençler demeden kendimi alamıyorum. Dizinin dramasından bu ikilinin aşklarını izleyemiyoruz en son sinema sahnesi dışında elle tutulur bir şey yakalayamadım ben aşk sahneleri istiyoruz senarist abiler ablalar. :)

DEFNE
CKEV8P_UkAAK3iB.jpg


Ekranda gördüğüm an kendinden tiksindiriyor ama bu iyi bir şey demek ki gerçekten rolünü iyi yapıyor. Karakterler kendilerinden soğutuyorsa gerçekten iyi iş çıkarıyordur. İşte Defne'de dizide kilit isimlerden biri bence. Annesi Nazan ile maşallah kötülükte sınır tanımıyorlar ama annesine göre bir tık daha iyi diyebiliriz bence Defne için. İlk bölümden beri kıskançlığıyla, kötülükleriyle kızlara kan kusturdu bu kızımız ama son birkaç bölümdür biraz duruldu babasını kaybetti, Cemre'yi kaybetme korkusu azıcık iyi mi yaptı derken yine hiçbir şeyin değişmediğini gösterdi ben yine aynı Defne'yim dedi bize adeta. Bu kızın kötü kalmasını istiyorum ben iyi karakter çok böyle karakterler diziye renk katar her daim. :D

KEMAL ve MESUDE
CM9z6MqWoAEK-ut.jpg


Kemal'i bilen bilir Eylül'ün üvey babası ancak tacizci bir pislik aynı zamanda. Ama rolünü çok iyi yapıyor Allah için. Böyle pislik karakterin nesini seviyorsun diye soracaksınız ama bence Cansu Fırıncı bu rolün üstesinden iyi geliyor. Son bölümlerde hem komik hem kötü oldu böylesi daha mı iyi ne sanki. :) Mesude ise beni anneliğiyle soğutan bir isim, fazlasıyla saf, hiç mi bir şey görüp hissetmezsin be kadın. Kızına yaşattığın hayal kırıklıkları çok fazla. Senaristlere sesleniyorum bu hikaye biraz sıkıcılaşmaya başladı Mesude farklılaştırılmalı artık. He Mesude rolünü iyi oynuyor bunu söylemeden de geçmeyeyim.

Neriman
sacide_tasaner_kimdir_10.jpg


Dizinin kuşkusuz en deneyimli oyuncularından biri Neriman karakterine hayat veren Sacide Taşaner. Yetimhane'nin müdüresi ve bence cuk oturmuş bu role. Ne gerçek anlamda kötü ne de gerçek anlamda iyi ikisini de iyi yansıtıyor izleyiciye kesinlikle. Son yaptıklarını takdir etmesem de kendisinin bile yaptıklarından pişmanlık duyması oldukça güzeldi. Ama kendisinin de başı büyük bir derde girecek bakalım nasıl sıyrılacak bu işin içinden.

NAZAN
5-24.jpg


Dizinin kuşkusuz en kötü karakterlerinden biri ve bunu da iyi yansıtıyor Nazan Hanım. Gözünü hırs bürümüş biri ve yapamayacağı şey yok tabir-i caizse. Yetimhane kızlarından iğreniyor tabir yerindeyse. Kendi çocuklarının onlarla konuşmasını bile istemiyor ne bu kibir canım. Kocası Tevfik'i de kaybetti geçtiğimiz bölüm o durumdayken bile hırsları ön plandaydı. Yine de son bölümde süper bir performans gösterdi ben çok beğendim her şeye rağmen. :D

GÖKHAN ve EMİNE
furkan_andic_kimdir_furkan_andic_kimdir_nereli_kac_yasinda_kirgin_dizisindeki_gokhan_hakkinda_bilinmeyenler_h280466.jpg

tqncewwg.jpg


Dizimize birkaç bölüm önce katılan Gökhan ve Emine'yi de unutmadık elbette. Onlar da hikayeye iyi bir hava kattılar. Cemre ile Gökhan arasında bir şeyler başlayacak bu çok açık ama Defne'nin bu duruma tepkisi ne olur bunu zaman gösterecek. Emine hanım ise kesinlikle harika bir anne, kolye olayını öğrendiğinde de, Gökhan'ın Cemre'ye tepkisi sırasında oğluna tepkileri çok çok özel sahnelerdi bence.

Son olarak söylemek istediğim şey dizinin hikayesinin ekseninin saçmalamadan devam etmesi. Sırf reyting için cıvık aşk dizilerine çevirmelerini istemem diziyi. Aşk olsun elbette bunu da görmek istiyoruz izleyici olarak. Komedi unsurları da arttırılsın biraz full drama 2 saat izlemek izleyiciyi yorabilir ara ara nefes almak gerek.

KIRGIN ÇİÇEKLER her Pazartesi 20:00'da ATV'de.


 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
kesinlikle serkan çok sırıtıyor oyunculuk yok çocukta son bölüme gördük ağlamayı bile bilmiyor gözlerini kpatıyor gözlerini yummayı ağlamak sanıyor galiba ayoll şu gözlerini göstersene çocuk ağladığını görmek için gözlerinide görmemiz alzım değilmi gözlerini kapatmış ayakta uyur gibi neymiş ağlama sahnesiymiş tipi desen zaten oda yok
:F:F:F
 

xemrexxx

Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
181,303
Reaksiyon puanı
132,167
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
kesinlikle serkan çok sırıtıyor oyunculuk yok çocukta son bölüme gördük ağlamayı bile bilmiyor gözlerini kpatıyor gözlerini yummayı ağlamak sanıyor galiba ayoll şu gözlerini göstersene çocuk ağladığını görmek için gözlerinide görmemiz alzım değilmi gözlerini kapatmış ayakta uyur gibi neymiş ağlama sahnesiymiş tipi desen zaten oda yok :F:F:F
hayret parlak oğlana laf ediyon kafana ne düştü :F
 

denizz19

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
kesinlikle serkan çok sırıtıyor oyunculuk yok çocukta son bölüme gördük ağlamayı bile bilmiyor gözlerini kpatıyor gözlerini yummayı ağlamak sanıyor galiba ayoll şu gözlerini göstersene çocuk ağladığını görmek için gözlerinide görmemiz alzım değilmi gözlerini kapatmış ayakta uyur gibi neymiş ağlama sahnesiymiş tipi desen zaten oda yok
:F:F:F
Bence gayet iyi oynadı o sahnede sen ne anlarsın :F
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,687
Reaksiyon puanı
56,847
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
kesinlikle serkan çok sırıtıyor oyunculuk yok çocukta son bölüme gördük ağlamayı bile bilmiyor gözlerini kpatıyor gözlerini yummayı ağlamak sanıyor galiba ayoll şu gözlerini göstersene çocuk ağladığını görmek için gözlerinide görmemiz alzım değilmi gözlerini kapatmış ayakta uyur gibi neymiş ağlama sahnesiymiş tipi desen zaten oda yok
:F:F:F

ilk oyunculuk denemesi canım olacak o kadar öğrenecek daha bunları o
biz necati de neler izlemedik demi:D:D
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
aaaaaaaaa sen hedoşu nasıl koymazsın konuya @denizz19 :eek::eek::eek:
bence neriman kadar ön pilanda bir oyuncu nerimanla birlikte koyabilirdin konuya
hababam sınıfındakı hafize anneyi hatırlatıyor o kadın bana :F:F:F
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Unutmuşum onu sağlık olsun :F
güney konusunda katılıyorum çok çabuk iyi oldu daha doğrusu neden iyi tarafı seçti onuda göstermediler önce pişman olmalıydı yanı örneğin songul ile güneyin sahnesini izledik sevgili olamayız sen bana n yaptın emişti güney asıl hatasını ozaman anladı o sahneye kadar kötülüğü devam edip ozaman aklı başına gelmeliydi bence özürünü dileyip iyi olmalıydı ama bu çocuk daha pişmanlığı bile duymadan birden bire iyi olup çıktı senaristler detay vermeye üşeniyorlar ama mesude sahnlerine üşenmiyorlar maşallah :F:F:F
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,687
Reaksiyon puanı
56,847
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
güney konusunda katılıyorum çok çabuk iyi oldu daha doğrusu neden iyi tarafı seçti onuda göstermediler önce pişman olmalıydı yanı örneğin songul ile güneyin sahnesini izledik sevgili olamayız sen bana n yaptın emişti güney asıl hatasını ozaman anladı o sahneye kadar kötülüğü devam edip ozaman aklı başına gelmeliydi bence özürünü dileyip iyi olmalıydı ama bu çocuk daha pişmanlığı bile duymadan birden bire iyi olup çıktı senaristler detay vermeye üşeniyorlar ama mesude sahnlerine üşenmiyorlar maşallah :F:F:F

Canım güney songülden hoşlanmaya başlayınca değişmeye başladı
songülün duygusallığını falan görünce değişti aşık olunca iyi tarafa geçti
bunuda gösterdiler kaç kere özür diledi çocuk kızın yanında köfte bile sattı
songülü göreyim diye:D:D
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Canım güney songülden hoşlanmaya başlayınca değişmeye başladı
songülün duygusallığını falan görünce değişti aşık olunca iyi tarafa geçti
bunuda gösterdiler kaç kere özür diledi çocuk kızın yanında köfte bile sattı
songülü göreyim diye:D:D
yetmezz yine hoşlanabilir ama eski şımarık hali devam eder o şekilde giderdi güney songulle son konusma sahnesinde tamamen iyi tarafa geçmeliydi oana kadar biraz şımarık yanını korumalıydı bak kemale aşama aşama iyi tarafa geçiyor senaristler kamelin dönüşünü çok detaylı özene bezene veriyor aynı özen güneye gösterilmedi kemalde iyi olucak ama aşama aşama gidiyor böyle olması doğru yanı :F:F:F
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,687
Reaksiyon puanı
56,847
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
yetmezz yine hoşlanabilir ama eski şımarık hali devam eder o şekilde giderdi güney songulle son konusma sahnesinde tamamen iyi tarafa geçmeliydi oana kadar biraz şımarık yanını korumalıydı bak kemale aşama aşama iyi tarafa geçiyor senaristler kamelin dönüşünü çok detaylı özene bezene veriyor aynı özen güneye gösterilmedi kemalde iyi olucak ama aşama aşama gidiyor böyle olması doğru yanı :F:F:F

güneyin bu durumunu ben beğeniyorum bence böyle gitmesi iyi oldu
songüle aşık olduktan sonra değişmesi çok iyi oldu diye düşünüyorum
ben konuşma sahnesi izlemediğim için yorumlayamıyorum daha izleyimde
öyle inşallah ama bence güney o sahneden sonra tamamen iyi tarafta
olacaktır:D

ben gidimde izlim şu bölümleri görüşürüz
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
güneyin bu durumunu ben beğeniyorum bence böyle gitmesi iyi oldu
songüle aşık olduktan sonra değişmesi çok iyi oldu diye düşünüyorum
ben konuşma sahnesi izlemediğim için yorumlayamıyorum daha izleyimde
öyle inşallah ama bence güney o sahneden sonra tamamen iyi tarafta
olacaktır:D

ben gidimde izlim şu bölümleri görüşürüz
son bölümü demiyorum ayoll güney okulda itiraf etmedimi sunucunu songulle barıştılar songul sevgili olamayız demişti hanı o sahneyi diyorum güney ozaman anladı hatasını tamamen orda iyi olmalıydı :F:F:F
 

DarkLegenD

Favori Üye
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
24,923
Reaksiyon puanı
19,275
Puanı
1,060
Yaş
25
Konum
Afganistan
Web Sitesi
www.cizikdvdkasetleri.com
Dizimiz ''Güney''den gelen sert bir rüzgarla güneşin kızlarını paramparça etmiştir :A
güneye kuğul çocuk yazsan yeterdi aslında :bhr: @denizz19

dizi sadece drama yüklense ben sıkılmam :A bunu da söyliyim yani :D
 
Son düzenleme: