Tekrarlara Niye 'Tekrar' Yazılmıyor?

Billy Kane

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
17,850
Puanı
1,061
280720121159594274973_2.jpg
Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, televizyon kanallarının tekrar yayınlarda "tekrar" yazmayarak tüketiciyi kandırdıklarını söyledi.
"Birçok okurdan benzer şikayetler var bu konuda.
Artık RTÜK mü el atar bu konuya yoksa Rekabet Kurulu mu bilemem. Çünkü iki kurumun da ilgi alanına giriyor izleyiciyi kandırmak ya da yanıltmak.
Televizyon kanallarının çoğu nedense tekrar yayınlarını 'tekrar' ibaresiyle getirmiyor ekranlara…
İşin tuhaf yanı da şu:
Reyting için her şeyi mübah sayanlar da yapıyor bunu, 'Yayıncılık etiği' dendiğinde mangalda kül bırakmayanlar da…
Üstelik bir yıl önce yayınlanan bir haber programı, bir yıl sonra 'tekrar' notu düşmeden getirebiliyorlar ekrana…
Radyo ve televizyonların yayınlarını denetlemekle görevli RTÜK ve asli görevleri arasında tüketicinin kandırılmasını da önlemek olan kurumlar bir an önce bu soruna el atmalı…
Kanal yöneticilerinin insafına bırakılınca iş bu hale geldi çünkü…"

Ekli dosyalar

• 280720121159594274973_2.jpg
    280720121159594274973_2.jpg
    91.8 KB · Hit: 471
Ekranda boşu boşuna tekrar yazısının ne anlamı var. Bazı arkadaşların dediği gibi Yeni Bölüm yazmıyorsa tekrardır zaten. Bunu anlamayacak kadar saf mı ki izleyici? :d

Bence Tekrar`ı yalnızca Fox yazmalı. Fox`un bu yönünü hiç seviyorum. Yeni başlayan dizisinin tekrarını verirken yine Yeni Dizi yazıyor, hatta haftalarca öyle yazıyor ve ya herhangi bir dizinin Sezon Finali tekrarını verirken haftasonu sabah bile Sezon Finali yazıyor. Bu çok yanlış bence

Evet Kanal D'de Kötü Yol'un tekrarına Yeni Dizi yazıyor.
Show TV Suskunların Sezon Finali tekrarına Sezon Finali yazmıştı bir kerede.
TNT'de sanırım yazıyorlar tekrar diye.

Evet Kanal D'de Kötü Yol'un tekrarına Yeni Dizi yazıyor.
Show TV Suskunların Sezon Finali tekrarına Sezon Finali yazmıştı bir kerede.
TNT'de sanırım yazıyorlar tekrar diye.
Bence Çok Yanlış Yapıyorlar. Kanal D eskiden yazmazdı. Yeni yeni başladı herhalde. Ama Sezon Finali tekrarına yazmıyor galiba Kanal D. Bence çok yanlış hareketler bunlar
Evet Show Tv`de yazmıştı

Çok fazla televizyon izlemiyorum ama Ben bilmem eşim bilirde aşağıda yeni bölüm yazdığını görmüştüm fakat isteyen istediği tarafa yazar, aşağı yukarı diye bir kural mı çıktı :D

Çok fazla televizyon izlemiyorum ama Ben bilmem eşim bilirde aşağıda yeni bölüm yazdığını görmüştüm fakat isteyen istediği tarafa yazar, aşağı yukarı diye bir kural mı çıktı :D
Yok kural yok :D İzleyiciyi rahatsız etmemek için aşağısı daha iyi bence. Bütün yazı aynı tarafta olsa izleyici rahatsız olmaz :D