''Tecavüz Çok Estetikti.''

The Killing

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
8
Puanı
160
Tecavüz sahnesiyle tartışma konusu olan 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisinin senaristi Coşkun Irmak, NTV'de Can Dündar'ın sorularını yanıtladı.
Yerli dizilerin popüler modası haline gelen tecavüz sahneleri tepki çekmeye devam ederken son günlerde en çok konuşulan tecavüz sahnesi 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisine aitti. Dizinin senaristi Coşkun Irmak, NTV ekranlarında tepkileri değerlendirdi, dizinin geleceğine dair tüyolar verdi.
Can Dündar'ın sorularını yanıtlayan Irmak, tecavüz sahnesi üzerinden gelişen tepkilerde haksızlık yapıldığını söyledi. Irmak, sahneyi çok başarılı bulurken, tecavüzün toplumdaki algılanmasına dikkat çekti:
"Öncelikle o tecavüz sahnesinde çocuğun tanık olduğu yazıldı o doğru değil. Çocuk tecavüzde sora annesini görüyor. Ben o sahneyi çok ince bir şekilde tasarladım. İnanın o sahneyi aylar önceden düşünmeye başladım. Ayrıca estetik olarak da çok başarılı buluyorum. Ancak ben senarist olarak estetik bulurken bunun toplumdaki yansıması farklı olabilir. Bu gerçeğin bu kadar çıplak bir şekilde akarılması rahatız etmiş olabilir. Tabi bu rahatısızlığın sebepleri üstüne de düşünmek gerekir." dedi.

Halk öyle düşünmüyor ama. Tecavüz estetik olsaydı şu an reytingleri düşmezdi.

Daha açık olsa erkek milleti olarak ekranlara yayılınırdı.
Ama hoş bir şey değildi.

bence konu kısırlığı olduğu için Tecavüz olayı oldu ama buda diziyi olumsuz etkiledi...

Hayır. Konuyu çok derin açarlardı. Ama aptallık yaptılar. Senaryoyu kazsalardı çok iyi şeyler olurdu.
Kötü oldu onlar için.

dizinin tecavüzle alakası yok hatta dahada izliyeci kazanmış olabilir dizi konu sıkıntısı çekmeye başladı ekberi hotlatdılar yazıkdır yani başka seneryo mu yok ali kaptan ekber kapıştılar ne hikmet ise oradan silahı aldı ali kaptanda bıraktı böyle saçmalık olmaz

21.8 reyting bebat
neresi kötü anlamadım. Sonsuza kadar dizi daha güzelleşse bile böyle sürmezdi. Mutlaka düşecekti. O sahne sebep oldu. Ayrıca tecavüz çok estetikti demedi. Tecavüz sahnesi estetikti dedi.

herkes düştü dio ama şu andaki dizinin reytingi izledikleri dizinin iki katı hatta bazı diziler 12 katı örnek nuri

20 reytingi öyle her hafta geçme işi kolay değil. Haftalardır 20 reytingi rahatça geçiyor. Fatmagül'ün Suçu Ne en fazla 1 bilemedin 2 hafta 20 reytingi geçebilir. Bir bu hafta düşük ihtimal, bir de sezon finalinde.

Ben senariste bu konuda katılıyorum,hakikaten çok estetik bir sahneydi,müziğiyle ve tüm açılarıyla hem çok estetik hem de insanın kanını donduran bir sahneydi, Yüksel Aytuğ'un da köşesinde dediği gibi çok çok başarılı bir çekimdi, senaristten çok yönetmen işini çok iyi yapmıştı...

Peki sorun neydi,sorun tecavüz sahnesinin öyle ya da böyle dizide yer almasıydı, konu doğru olmadıktan sonra oskarlık çekim yapsan ne olur ?