Tavşanlar

papuleoo

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
11,282
Puanı
710
Hayvan tanıtımında bu hafta konumuz tavşanlar.

Ağırlığı 2-10 kg arasında değişen tavşanlar gözleri açık uyurlar. Dört ayağı bulunan tavşanların, arka ayakları ön ayaklarına oranla daha küçüktür, 10 cm boyunda küçük ve tüylü kuyruğa sahiptirler.

Ortalama ömürleri 10 yıl olan tavşanların, doğum süreleri 30-40 gün arasında değişmektedir, yılda 2-6 defa doğum yaparlar. Yeni doğan yavrular kör ve tüysüz doğarlar; yavrular 4. gününde tüylenmeye başlar, 1. haftasında ise gözleri açılır. Hatta ilk haftasında eğer yavrusuna bir insan ellerse anne tavşan yavrusunu kıskandığı için yavrusunu hemen öldürebilir. Anne tavşanlar, yavrularına 3-4 hafta arasında bakar çünkü anne tavşanlar doğum yapmadan önce çiftleştiği için tekrardan hamile kalmakta ve yavrularını bırakmaktadır.

Etobur olan tavşanlar, yılda iki kez kıl değiştirir ve Okyanusya hariç dünyanın her yerinde yaşarlar. Kürkleri için avlanan tavşanların son zamanlarda sayılarında ciddi bir azalma görülmektedir.

İşin en ciddi yönü ise tavşanlar üzerinde yapılan deneyler. Hatta Hitler ve Stalin'in ikinci dünya savaşında bununla ilgili araştırma yaptığı bilinmektedir. Hitler işi biraz daha ileri götürerek raporlar tutmuş ve intiharı üzerine raporların ABD'nin eline geçtiği söylenmektedir. Deneyin amacı insan beynindeki bazı şekillerin Ay'ın üzerindeki şekillere benzediği ve bunu kullanarak Ay'ı kontrol altına almaya çalıştığı söylenmektedir. Hatta Buggs Bany gibi çizgi filmlerin çekilme nedenleri olarak bu olay gosterilir.

Bunun dışında Memlük Devletine ait kartlarda da tavşanlar ön plana çıkmış ve günümüzde Mısır da patlatılan camiilerin nedeni olarak bu gösterilmektedir. ABD heyeti, Atatürk zamanında Ankara'ya bir heyet gönderip Ankara tavşanlarını incelediği biliniyor. Son dönem ABD'de de başkanlık yapan; Bill, Bush ve Obama'nın da tavşan ve tavşan kulakları takarak fotoğraf çekmeleri bu tezi doğrular niteliktedir.

Memlük Kartları

Ekli dosyalar

• uploadfromtaptalk1439111309381.jpg
    87.5 KB · Hit: 567
Son düzenleme:
Bu tavşanlarla ilgili yapılan deneyi anlayamadım.
Aga şimdi benim anladığım şu; hitler ve stalin insan beyninin bazı bölümlerinin Ay'ınki ile benzer olduğunu yaptıkları inceleme ile ortaya koymuşlar işte bunun sonucunda insan ve tavşanlar arasında herhalde beyin yapılarında benzerlik olmalı diye düşünüyorum. Çünkü bazı fotoğraflarda insan ve Tavşanların artık klonlama mı başka bir şey mi bilmiyorum ama tek oldukları fotoğraflarda görmüştüm. Bu sistemle Ay'ı kontröl edeceklerini düşünüyorlarmış. Zaten Bill, Bush ve Obamanın fotoğraflarını görmüşsündür.

Anladım şimdi Aga sağol.
Hitler o dönemde bir çok deney yapmış.

"eğer yavrusuna bir insan ellerse anne tavşan yavrusunu kıskandığı için yavrusunu hemen öldürebilir"
Bunu hiç duymamıştım , tavşanımız olursa dikkat ederiz artık

İki defa tavşan besledim gerçekten çok sevimli hayvanlar fakat maalesef ömürleri uzun değil bakımı çok zor.

Eline sağlık yine keyifle okudum.
@papuleoo

Aga hitler değişik adam el atmadığı alan yok

Teşekkür ederim
bende beslemeyi düşündüm ama kedim var diye beslemedim.
Kedi sorun olmaz bence, bir şekilde ayrı tutarsın ama dediğim gibi tavşan bakımı çok zor. Çok kolay alışıyorsun fakat hemen hastalanıp ölüyorlar, ishal en büyük hastalıkları.

2 defa besledim ikisi de 2, 3 ay yaşayabildi biri yanımda öldü ders çalışırken tavşan ölürken bir ses çıkarır o sesi duydum.

Benim bildiğim kediler tavşan yiyen hayvanlar gerçi benim kedi uysal ama ne olur ne olmaz almadım.

Sağlık konusunda o kadar hassas olduklarını bilmiyordum. Üstelik bakımı zor demişsin kesinlikle benlik değil

"eğer yavrusuna bir insan ellerse anne tavşan yavrusunu kıskandığı için yavrusunu hemen öldürebilir"
Bunu hiç duymamıştım , tavşanımız olursa dikkat ederiz artık
Demekki sadece insanlar kiskanc degilmis
Ne kadar kiskanc tavsanlar varmis [emoji1]