Taraflı Yazı Diye Buna Derim !

endgame

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
16
Puanı
259

Yüksel Aytuğ'un köşesini her gün okumaya çalışırım, ancak son günlerde bağlı olduğu kuruluş olan Çalık Holding'in (ATV) dizilerini aşırı kayırması dikkatimi çekiyor...

İşte bunun son örneği dün "Kanal D'ye Neler Oluyor ?" başlıklı yazısında geçiyor. Yazı tahmin edilebileceği gibi Kanal D'nin yayın günü değişiklikleriyle ilgili, burada sorun yok, ancak içinde geçen bir cümle beni hayli şaşırttı...

"Karadayı'nın karşısında ekrana tutunmakta güçlük çeken Arka Sokaklar alelacele cuma gününe çekilip, eskiden cuma günü yayınlanan Yalan Dünya -ki, o da Huzur Sokağı'nın karşısında varlık gösteremiyordu- pazartesiye alındı."

Dizi Total'e bakarsak zirvede değildi ancak arada 1 reytingden az fark vardı, varlık gösterememek bu küçük farkın sözü değil sanki...

Yeri gelmişken aynı yazıdaki büyük bir hatayı da göstermek isterim...

"Son derece kaliteli bir dizi olmasına rağmen izleyiciyle buluşmakta güçlük çeken Kayıp Şehir ise perşembe geceleri geç bir saate, 23.00'e çekildi. Sanırım o da Kurtlar Vadisi Pusu'nun kurbanlarından biri olacak. "

Yüksel Aytuğ neredeyse diğer tüm köşe yazarlarımızın yaptığını yapmış aslında, şaşırmamam gerekirdi, gazetecilik ilkelerinden objektiflik-tarafsızlık unutulalı çok oldu...

Son düzenleme:
Yüksel Aytuğ gibi birine bu tarz yazılar hiç yakışmıyor. Tamamen Kanal D'yi kötülemeye yönelik yazılmış bir yazı. Yoksa Kayıp Şehir'in 23.00'da yayınlanmayacağını, Yalan Dünya'nın Cuma günü lider olduğunu bildiğine eminim. Eğer bilmiyorsa da bu işi bıraksın. :)

Çok Güzel bir araştırma olmuş endgame bravo :)

Konuya gelecek olursak, evet, Yalan Dünya totalde zirveden 1 reytingden bile az bir oranla uzaktı. Hatta Kayıp Şehirin de 0.01 reytingle zirveyi kaçırdığını biliriz. Tutunması zor gibi kelimeler yakışmıyor o yüzden.
Yalan Dünyaya gelecek olursak, Dizi zaten A/B`yi hedefliyor. Onlar için önemli olan o ki, onda da 9 reytingi geçiyorlar. Total reytingleri de yükselmeye başladı. Özellikle sezon başından beri 4lü reytingler alan dizi, totalde aniden atağa kalkıp 5`in altına inmiyor.

Ah Yüksel ah...

Bu gazeteciler sapıttı iyice. Herkes birinin yalakası olmuş.

Yüksel Aytuğ'un köşesini her gün okumaya çalışırım, ancak son günlerde bağlı olduğu kuruluş olan Çalık Holding'in (ATV) dizilerini aşırı kayırması dikkatimi çekiyor...

İşte bunun son örneği dün "Kanal D'ye Neler Oluyor ?" başlıklı yazısında geçiyor. Yazı tahmin edilebileceği gibi Kanal D'nin yayın günü değişiklikleriyle ilgili, burada sorun yok, ancak içinde geçen bir cümle beni hayli şaşırttı...

"Karadayı'nın karşısında ekrana tutunmakta güçlük çeken Arka Sokaklar alelacele cuma gününe çekilip, eskiden cuma günü yayınlanan Yalan Dünya -ki, o da Huzur Sokağı'nın karşısında varlık gösteremiyordu- pazartesiye alındı."

Dizi Total'e bakarsak zirvede değildi ancak arada 1 reytingden az fark vardı, varlık gösterememek bu küçük farkın sözü değil sanki...

Yeri gelmişken aynı yazıdaki büyük bir hatayı da göstermek isterim...

"Son derece kaliteli bir dizi olmasına rağmen izleyiciyle buluşmakta güçlük çeken Kayıp Şehir ise perşembe geceleri geç bir saate, 23.00'e çekildi. Sanırım o da Kurtlar Vadisi Pusu'nun kurbanlarından biri olacak. "

Yüksel Aytuğ neredeyse diğer tüm köşe yazarlarımızın yaptığını yapmış aslında, şaşırmamam gerekirdi, gazetecilik ilkelerinden objektiflik-tarafsızlık unutulalı çok oldu...

beyazsoyun köşe yazarı versiyonu adamın yazıları çok tanıdık geldi bana :))

adam doğru demiş asıl yorum yapanlar taraflı ben taraf diye buna derim biraz abartmış ama endgame kanal d yi her yorumunda överken atv yi ve dizilerini aşağılayıp ezip geçince hep bi bahane bulmalar falan filan yok blok reklammış yok erken başlamışmış geç bu işleri asıl taraf sizsiniz

- - - Ekleme - - -

Yüksel Aytuğ gibi birine bu tarz yazılar hiç yakışmıyor. Tamamen Kanal D'yi kötülemeye yönelik yazılmış bir yazı. Yoksa Kayıp Şehir'in 23.00'da yayınlanmayacağını,[/B][/SIZE][/COLOR] Yalan Dünya'nın Cuma günü lider olduğunu bildiğine eminim. Eğer bilmiyorsa da bu işi bıraksın. :)

neyin lideri bi açıkla da bizde öğrenelim huzur sokağını tüm kişilerde 1 kez bile geçti mi yok ee lider kimmiş
asıl ben buna taraf derim işte

adam doğru demiş asıl yorum yapanlar taraflı ben taraf diye buna derim biraz abartmış ama endgame kanal d yi her yorumunda överken atv yi ve dizilerini aşağılayıp ezip geçince hep bi bahane bulmalar falan filan yok blok reklammış yok erken başlamışmış geç bu işleri asıl taraf sizsiniz

- - - Ekleme - - -

neyin lideri bi açıkla da bizde öğrenelim huzur sokağını tüm kişilerde 1 kez bile geçti mi yok ee lider kimmiş
asıl ben buna taraf derim işte
Neresi doğru demiş acaba açıkla biz de bilelim. Bu şekilde taraf olmakla suçlayamazsın kimseyi. endgame en çok Kanal D ile ilgileniyor bu doğrudur ama yanlışlarını da doğrularını da söylüyor. Blok reklamın reytinglere ne kadar etki ettiğini bilmemek için reytingleri hiç takip etmemek lazım. Sen bile şikayet etmiyor musun sürekli Vadi blok reklam yapmadığı zaman hep reklam çıkıyor o yüzden düştü diye. :)

Neyin lideri olduğu gayet açık Yalan Dünya'nın değerlendirileceği kategori A/B kategorisidir ve bu kategoride de sadece 1 hafta dışında hep liderdi. Üstelik 8 reytingin üstünde ve haftanın da A/B'de en çok izlenen dizilerinden biri oluyordu. Total tarafı ayrı Yalan Dünya'nın totalde birincilik iddiası yok ve olamaz. Zaten Pazartesi gününe de totali yükselsin diye alınmadı ki. Yalan Dünya'yı hangi güne koyarsan koy totali en fazla budur zaten 5-6 reyting.

sen öyle bi söylüyon ki cumanın lideri yalan dünya olduğunu bildiğine eminim diyon ab grubu lideri diyebilirdin sonuçta huzur sokağı daha çok izlenmiş ve cumanın lideri doğal olarak o oluyo tamam yüksel aytuğ abartmış biraz ama siz daha da abartmışsınız.Evet ben vadi çok reklam vermese daha çok alırdı diyorum ama her yorumumda her şeye reklamı da katmıyorum endgame her kanal d dizisi geçildiğinde hep aynı şeyler benim için üzülme öbgzk yi geçince reklama bağladı biü yi kötüledi.bu hafta biü maçtan dolayı 9.05 gibi başladı öbgzk ise 8.30 bile olmadan başladı yanılmıyosan ama ondan hiç bahsetmeyerek reklam azlığına ve bundan geçtiğini falan söyledi biü den önce 30-40 dk oynadı ama her zaman kanal d tarafında olduğunuzdan buna değinmiyosunuz.siz böyle yaptığınızdan bende atv yi övüyomuş gibi oluyorum halbuki kanallarla işim olmaz

sen öyle bi söylüyon ki cumanın lideri yalan dünya olduğunu bildiğine eminim diyon ab grubu lideri diyebilirdin sonuçta huzur sokağı daha çok izlenmiş ve cumanın lideri doğal olarak o oluyo tamam yüksel aytuğ abartmış biraz ama siz daha da abartmışsınız.Evet ben vadi çok reklam vermese daha çok alırdı diyorum ama her yorumumda her şeye reklamı da katmıyorum endgame her kanal d dizisi geçildiğinde hep aynı şeyler benim için üzülme öbgzk yi geçince reklama bağladı biü yi kötüledi.bu hafta biü maçtan dolayı 9.05 gibi başladı öbgzk ise 8.30 bile olmadan başladı yanılmıyosan ama ondan hiç bahsetmeyerek reklam azlığına ve bundan geçtiğini falan söyledi biü den önce 30-40 dk oynadı ama her zaman kanal d tarafında olduğunuzdan buna değinmiyosunuz.siz böyle yaptığınızdan bende atv yi övüyomuş gibi oluyorum halbuki kanallarla işim olmaz

Burada Yalan Dünya'nın reytinglerinden bahsediliyor. Yalan Dünya'nın yarıştığı dal A/B ve demin de dediğim gibi kendi alanında lider. A/B'de 1. olan bir A/B dizisine Huzur Sokağı karşısında varlık gösteremiyor demek ne demek? Tamamen ATV yancılığı yapmak demek. Yüksel Aytuğ'un burada yazdığının savunulacak bir tarafı yok.

Kanal D dizisi geçildiğinde diyebilir ama geçtiğinde de aynı şeyleri diyor ve bunun taraflılıkla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Farkındaysan Yalan Dünya Pazartesi çok iyi başladığı halde bunu da blok reklama bağladı.

Benim İçin Üzülme'yi kötülemiş olabilir. Hatta bütün ATV dizilerini kötülemiş olabilir. Herkes her diziyi sevmek zorunda değil ki. Sen de onlarca diziyi dalga geçerek kötülüyorsun her gün. Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin 20.25 gibi Benim İçin Üzülme'nin 21.05 gibi başlaması bence Benim İçin Üzülme için avantajdır. Hem maç bittikten sonra başladı hem de en çok izlenen dilimde yayınlandı direkt. 20.00 - 21.00 arası çok fazla TV izlenen bir zaman dilimi değil. Sonuç olarak iki dizi de gayet başarılı reytingleri itibariyle...

ne demek avantajla başladı o zaman öbgzk geçildiğinde de biü 10 da bitmiş öbgzk 11 e kadar uzamıştı niye geçemedi? evet yalan dünya blok reklam yapmadı mı doğru demiş adam bak diyorum ki bence de abartmış zaten hs ile yd arasında pek bi fark yoktu ama adamın konusuna bak başlığa bak üstelik yorumlara bak o taraflıysa siz de taraflısınız bu da açık ve net istediği diziyle dalga geçsin ama söylediğimizde inkar etmesin beni hangi diziyi sevdiği falan bağlamaz takmıyom da ama bunlara gerek yok

ne demek avantajla başladı o zaman öbgzk geçildiğinde de biü 10 da bitmiş öbgzk 11 e kadar uzamıştı niye geçemedi? evet yalan dünya blok reklam yapmadı mı doğru demiş adam bak diyorum ki bence de abartmış zaten hs ile yd arasında pek bi fark yoktu ama adamın konusuna bak başlığa bak üstelik yorumlara bak o taraflıysa siz de taraflısınız bu da açık ve net istediği diziyle dalga geçsin ama söylediğimizde inkar etmesin beni hangi diziyi sevdiği falan bağlamaz takmıyom da ama bunlara gerek yok

Geçemedi çünkü maç geç saatteydi. Her iki haftada da maç ile çakışan Öyle Bir Geçer Zaman Ki oldu.

Konu zaten bu abartıyı konu alıyor. Bunda bir şey yok. Yüksel Aytuğ'un taraf olduğunu açıkça ortaya koyan bir konu olmuş. Bu konuyu okuduktan sonra Yüksel Aytuğ'un yorumlarını kaale alırken iki kere düşünürüz. :)

- - - Ekleme - - -

Geçemedi çünkü maç geç saatteydi. Her iki haftada da maç ile çakışan Öyle Bir Geçer Zaman Ki oldu.

Konu zaten bu abartıyı konu alıyor. Bunda bir şey yok. Yüksel Aytuğ'un taraf olduğunu açıkça ortaya koyan bir konu olmuş. Bu konuyu okuduktan sonra Yüksel Aytuğ'un yorumlarını kaale alırken iki kere düşünürüz. :)

hep bahane hep bahane admin anlıkları takip etmiyon mu hiç o gün biü ile öbgzk maça kadar kapıştılar biü hep geçti ve öbgzk 8 bile göremiyodu ya da 9 maç başlayınca öbgzk 8 gördü yani arttı bahanen bu olamaz vadi erkek dizisi 2 haftada bir maçla karşılaşıyo :D

hep bahane hep bahane admin anlıkları takip etmiyon mu hiç o gün biü ile öbgzk maça kadar kapıştılar biü hep geçti ve öbgzk 8 bile göremiyodu ya da 9 maç başlayınca öbgzk 8 gördü yani arttı bahanen bu olamaz vadi erkek dizisi 2 haftada bir maçla karşılaşıyo :D

Evet gördüm o gün Benim İçin Üzülme anlıklarda öndeydi ve zaten günü de galip bitirdi. :) Maçla çakıştığı için geçildi demedim ki ama maçla çakıştığı için saatinin avantajı olmadı. Geç saat avantajıyla maç birbirini dengeledi.

Vadi'nin karşılaştığı maçlar 20 reyting almıyor genelde. :):)

Galatasaray - Manchester maçı ile Vadi çakışsa sen bile tereddüt ederdin herhalde. :)

1) STAR: 4.97 , 2) ATV: 4.46 , 3) FOX: 3.86 , 4) KANALD: 3.81 , 5) SHOW: 3.11
1) ATV: 7.4 , 2) KANALD: 4.17 , 3) TRT1: 3.8 , 4) FOX: 3.28 , 5) SHOW: 3.18
1) ATV: 8.73 , 2) KANALD: 6.75 , 3) TRT1: 4.55 , 4) SHOW: 3.16 , 5) STAR: 2.85
1) ATV: 8.98 , 2) KANALD: 7.91 , 3) TRT1: 4.98 , 4) STAR: 4.73 , 5) STV: 2.13
1) ATV: 8.79 , 2) KANALD: 5.66 , 3) TRT1: 4.24 , 4) STAR: 3.46 , 5) STV: 3.3
1) ATV: 9.04 , 2) KANALD: 7.54 , 3) TRT1: 4.75 , 4) STAR: 4.44 , 5) SHOW: 3.21
1) ATV: 9.31 , 2) KANALD: 8.25 , 3) TRT1: 4.99 , 4) STAR: 3.76 , 5) STV: 3.42

MAÇ BAŞLADI
1) STAR: 14.29 , 2) ATV: 7.81 , 3) KANALD: 6.63 , 4) TRT1: 2.82 , 5) SHOW: 1.46
1) STAR: 16.76 , 2) KANALD: 8.12 , 3) ATV: 4.47 , 4) TRT1: 3.11 , 5) FOX: 1.59
1) STAR: 18.17 , 2) KANALD: 6.11 , 3) ATV: 3.74 , 4) TRT1: 2.91 , 5) FOX: 2.35
1) KANALD: 9.64 , 2) STAR: 8.52 , 3) ATV: 3.63 , 4) FOX: 3.18 , 5) SHOW: 2.59

durum ortada biü ile öbgzk nin karşılaştığı anlar ortada :D

- - - Ekleme - - -

Evet gördüm o gün Benim İçin Üzülme anlıklarda öndeydi ve zaten günü de galip bitirdi. :) Maçla çakıştığı için geçildi demedim ki ama maçla çakıştığı için saatinin avantajı olmadı. Geç saat avantajıyla maç birbirini dengeledi.

Vadi'nin karşılaştığı maçlar 20 reyting almıyor genelde. :):)

Galatasaray - Manchester maçı ile Vadi çakışsa sen bile tereddüt ederdin herhalde. :)

niye alamıyor çünkü vadi ve maç ateşle barut gibi birbirini etkiliyo olumlu olumsuz fb maçı vadi bitince anlıklarda 15 i geçiyo yani karşısında vadi değil öbgzk olsa o da 15 ve üstünü rahat alır ama vadiden kopamayan çok fenerli var.

Forum İstatistikleri

Konular
172,932
Üyeler
8,482
Son Üye
Tufan