Tarık Tarcan: 'Yaprak Dökümü'nden çağırdılar, tutmaz deyip gitmedim'

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
Hürriyet Gazetesi Yazarı İpek Durkal ve Posta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Coşkundeniz'in sunduğu, hafta içi her sabah Star TV'de canlı yayınlanan 'Duymayan Kalmasın'ın konukları Yeşilçam'ın iki efsane ismi Aydan Şener ile Tarık Tarcan'dı. Ekim ayında Kanal D'de başlayacak olan 'Yıllar Sonra' dizisi için tekrar bir araya gelen iki oyuncu 'Duymayan Kalmasın'a çok özel açıklamalar yaptı.

Tarık Tarcan: 'Erol Köse emeğimi gasp etti ama utanacağını zannetmem'

'8 sene önce 'En büyük yarışma bu yarışma' adlı Star Tv' de yayınlanan ve 120 bölümünü sunduğum bir yarışma vardı. Stüdyoya 12'de girer, gece 12'de çıkardım. Canlı yayın olduğu için Türkiye'nin her yerinden 40 yarışmacı gelirdi. Başarılı da bir yarışmaydı ama bırakmak zorunda kaldım. Nedenini bu aralar ortalarda olan Erol Köse'ye sormak lazım. Cem Uzan'la beraber kurdukları şirket vardı; çok yoruldum, çok emek verdim, çok çalıştım, hiç hata yapmadım ama bunun karşılığında almam gereken paraların 5'te 4'ünü alamadım. Zaten iki kere istemeye gittim, çıkmadılar bile ama her yerde, her türlü konuşur. Tarık Tarcan'ın emeğini de neden vermedim diye açıklarsa sevinirim. Utanacağını da zannetmiyorum. Alın terini gasp etmek hoş bir şey değil, ben onları Allah'a havale ediyorum.'

Tarık Tarcan Çarkıfelek'i neden bıraktı?

'Çarkıfelek; yani Şans Çemberi o dönem dünyanın en başarılı yarışmasıydı. Birçok ülkede çok seyredilen ve bizde de yayınlanmış iyi bir yarışmaydı. O dönem eğitimden geçtik. Bir matematiği var çünkü, onun dışına çıkamıyorsunuz. Nitekim her eskiyen şey gibi bu yarışma da eskidi. Yapımcılar biraz değişiklik yapalım, renk katalım istediler. Şarlatanlık demeyelim de, 'duruşunuzu açalım' dediler. 'Ben yapamam' dedim. Yani 'statüm öyle değil' dedim ve bıraktım.

Tarık Tarcan: 'Mehmet Ali, beni Çarkıfelek'e davet etmedi'

'Mehmet Ali Erbil, Çarkıfelek'i ilk yapanlar ve emek harcayanlar olarak ne beni, ne Halit Kıvanç'ı programa davet etmedi. Mehmet Ali'nin de bir mantığı vardır kendince. Zaten önemli de değil o kadar.'

Tarık Tarcan: 'Teoman'ın müziği bırakmasını en iyi ben anlarım'

'Benim 32 yaşında İstanbul'u terk ederek Antalya'ya yerleşmemi çok yadırgamışlardı. O ruh halini iyi biliyorum. Teoman'ın da o çıkmaz sokağa girdiğini düşünüyorum. Arınması gerekiyor. Beden birçok şey yaşıyor, bu arada içinde taşıdığı ruh çok pisleniyor ve yaralanıyor. Bunun bir tedavi olması gerekiyor, onun için bu süreçten geçmek gerek. Ben Antalya'yı seçmiştim, Teoman da bunu seçti. Müziği bırakmadı ama. Kendisi sadece şöhretli hayatın ağırlığından, kirlenen ruhundan arınmak için bu tercihi yaptı diyelim.'

Tarık Tarcan: 'Yaprak Dökümü'nden çağırdılar, tutmaz deyip gitmedim'

'Yaprak Dökümü dizisinden çağırdılar ama 'bu iş tutmaz' deyip gitmedim, yanılmışım. Eski dönem filmi olduğu için yeni dönemle ilgisi olmaz diye düşündüm. Bir de ilk çekilen 'Yaprak Dökümü'nde başroldeki Şevket'i oynamıştım. Bu yeni çekilecek olanda Şevket olamayacağıma göre; bir oyuncu olarak başka bir rol oynamam diye düşünüp kabul etmedim. Yanılmışım.'

Aydan Şener: 'Çalıkuşu yeniden çekilse oynamam'

'Çalıkuşu tekrar çekilse ve beni konuk oyuncu olarak çağırsalar bile gitmem. Çünkü onlar o dönemde çekilmiş, belli bir kitleye ulaşmış diziler, filmler. Bir tek Rutkay Aziz ve Hazım Körmükçü ile oynadığım 'Tutku' diye bir dizim vardı; çok severdim. Sadece orada tekrar oynayabilirdim.

1315386416-1.jpg