- Reaksiyon puanı
- 13,230
- Puanı
- 1,060
Artık bu konuyu açmam gerektiğini hissettim. Yüce Türk milleti internette sergilediği ilginç davranışlarla beni her geçen gün daha da sinir etmeyi başarıyor. Özellikle Youtube'u tamamen kaybetmiş görünüyoruz. Bir şarkının altına "Dinlerken yorumlara bakanlar burada mı? ))" (Genelde soru ekini ayırmazlar, ben ayırdım.) diye yazmanın mantığı nedir anlayabilmiş değilim. Bunlar iyi en azından şarkıyla alakalı, bir de istisnasız her şarkının altında bir siyasi tartışma başlatabilme yeteneğimiz var. Türk şarkılarına yorum yapan yabancıların yaşadıklarıysa daha acı: "Beautiful song!! I love Turkey so much. Greetings from bla bla" yorumuna "Beyler küfür mü etmiş bu? Ulan ben senin...-küfürler" tarzı cevapları çokça gördü bu gözler. Yerli şarkıların yorumlarına bakmayayım diyorum bu sefer de yabancı şarkılarda buluyorlar beni: "Hadi Türkler gücümüzü gösterelim A:sdasDsdsa". Bir yabancı şarkının altına buna benzer yüzlerce yorum atmakla nasıl bir güç gösterisi yaptıkları meçhul. İnternette başka bir Türk'e rastgelmek sanırım çok büyük bir olay. Facebook'ta takip ettiğim bir yabancı sayfa sizin dilinizde seni seviyorum nasıl yazılır diye sormuştu. Altına onlarca dilden cevaplar geldi, bir Türk arkadaş da yorum atmış. Diğer yorumlarda hiçbir şey yokken ne hikmetse bizimkinin yorumu onlarca yanıt almış: "Aha Türk ", "as bayrakları a:sSdsadSA:". Bu kadar büyük bir şey miydi bu?