Türkiye'nin 2014 Oscar Adayı Belli Oldu!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,344
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Bu yıl 85. kez düzenlenecek olan sinema dünyasının en büyük ödül töreni olan oscarlarda ülkemizi temsil etme hakkı kazanan film belli oldu.

Temsil hakkı için başvuran aday adayları arasından öne çıkıp ülkemizi temsil hakkı kazanan film Yılmaz Erdoğan'ın yönetmenliğini yaptığı "Kelebeğin Rüyası" oldu. Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat ve Belçim Bilgin'in yer aldığı film hem gişede iyi sonuçlar elde etmiş hem de pek çok eleştirmenden olumlu yorum almayı başarmıştı.

Şubat ayında vizyona giren film Türkiye'yle sınırlı kalmayıp Avrupa ve Ortadoğu'da da gösterime girmişti. Filmin Ekim ayında yeniden vizyona girmesine karar verilmişti.

Yurtdışında çeşitli festivallerde de gösterime giren film, Hollywood'dan da olumlu yorumlar almayı başarmıştı. Ünlü aktör Russell Crowe da film hakkında övgü ile bahsetmişti.

Tarihinde henüz oscar adayı çıkarmayı başaramamış olan ülkemizin bu başarıyı "Kelebeğin Rüyası" ile yakalayıp yakalayamayacağı şimdiden büyük merak konusu.

Oscar için aday adaylığı başvurusunda bulunan diğer filmler ise şunlardı: "Hayat Boyu", "Tepenin Ardı", "Eve Dönüş", "Köksüz", "Meryem"

Son düzenleme:
Hollywood'ta da beğenilmişti. Bence iyi bir seçim olmuş.
Dizi hak ediyor.

Aday olması bile bizim sinemacılarımızın çitasını yükseltmesine sebep olur.

Anlamadım. şimdi Oscar gecesi adaylar tanıtılırken Kelebeğin Rüyası denecek mi??? Eğer öyle bişeyse TR adına gurur verici ama film çok abartı bence.Beni etkilemedi Kıvanç iyi oynamiş ama

Filmi izlemedim.Yorum yapmam yalnış olur.Ama ben yine aday olamayacağımızı düşünüyorum.

İnşallah film ödül alır çünkü bunu sonuna kadar hakediyor..

Anlamadım. şimdi Oscar gecesi adaylar tanıtılırken Kelebeğin Rüyası denecek mi??? Eğer öyle bişeyse TR adına gurur verici ama film çok abartı bence.Beni etkilemedi Kıvanç iyi oynamiş ama

Yok şu an aday değil aday adayı aşamasında. 70 civarı ülke arasından son 5'e kalmak için yarışacak. (5'e düşürmeden önce yanlış hatırlamıyorsam 10-15 civarı bir sayıya düşürüyorlardı önce.)

Ben "Bir Zamanlar Anadolu'da" için çok umutluydum o zaman olmadı şimdi olur inşallah. İşimiz çok zor elbette ama filmi izlemememe karşın fragmanlara ve oyunculara bakarak şansımızın birazcık olsun daha yüksek olan yıllardan biri olacağını söyleyebilirim. Filmi de en yakın zamanda izlemeyi istiyorum.

70 ülke mi😱 ilk 15'e rahat girer ama ilk 5 zor olsa gerek😕

70 ülke mi😱 ilk 15'e rahat girer ama ilk 5 zor olsa gerek😕

Geçen yıl 71 ülke başvurmuş ve 9 kişilik kısa liste oluşturulup 5'e düşülmüş.

Her ne kadar 71 ülke olsa da belli başlı 15-20 ülke dışındakilerin şansı çok az. Biz de ne yazık ki dıştaki ülkelerdeyiz.

Herşeyi bıraktım Kıvanç'ın yurtdişina açılma ihtimalini düşünüyorum artık
Ki bence Kıvanç'ın ekran/sinema yüzü bile ilk 20'ye sokabilir.

Kadro çok iyi filmi izlemedim o yüzden bilemiyorum umarım o 5 filmden biride bu olur.

Herşeyi bıraktım Kıvanç'ın yurtdişina açılma ihtimalini düşünüyorum artık
Ki bence Kıvanç'ın ekran/sinema yüzü bile ilk 20'ye sokabilir.

Bu işlerde lobi de çok önemli. Eğer iyi bir lobi çalışması yaparlarsa şansı olabilir. Yılmaz Erdoğan da Kıvanç Tatlıtuğ da bu lobide katkısı bulunabilecek isimler. Geçen günlerde çıkan Hollywood haberleri bu konuda umut verici mesela.
Eğer o tip lobicilik faliyetlerini aktif olarak sürdürürlerse ilk 5 hayal değil. Filmi henüz izlememe karşın şiirli falan edebi bir konu orijinal gözüküyor ve bir şekilde dikkat çekebilir.

İzlemedim daha ama izlemek istiyorum umarım başarılı olur.

aday bu film mi
şansımız 0
selam filmi aday olmalıydı

Ben filmi o kadar çok beğenmemiştim Kıvanç çok ön plana çıkmıştı ama ben oyunculuk olarakta Mert Fırat'ı çok başarılı bulmuştum hayırlısı olsun umarım tarihimizde ilk kez bir aday çıkartırız

Filmin başlarını izledim ve sanki yabancı bir film izliyorum havası vardı. Ama tabi bu geneline ne kadar yansır bilemiyorum.
Türkiye'den bir aday çıkacaksa bunun Kelebeğin Rüyası olması gerekiyordu zaten. Adaylık alacakmış gibi bir his var içimde.

Bu dalda bari başarılı olalım Yılmaz Erdoğan'a ve Kelebeğin Rüyasına güveniyorum.

bi türk filmi adına ödül almasını çok isterim türk olarak ama almazsa eğer hakkıdır deyip üzülmem çünki hiç beğenmemiştim.