Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Belli Oldu!

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
23,221
Puanı
1,060
1631620901711.png

Şenol Güneş'le yolları ayıran Türkiye'de yeni teknik direktör belli oldu!

Şenol Güneş'in takımdan ayrılmasından sonra A Milli takım sorumlusu olarak Hamit Altıntop'u başa getiren millilerde birçok isim gündeme gelmişti. Bir dönem Beşiktaş forması da giyen 58 yaşındaki teknik direktör Stefan Kuntz ile anlaşıldı. İstanbul'a gelen Kuntz ile yapılan son görüşmeden sonra sözleşme imzalanacak.

Almanya'nın U21 takımını çalıştıran Kuntz, 16/17 ve 20/21 sezonlarında takımı Avrupa şampiyonu yapmayı başarmıştı.​

• Beğendim
Reactions: ömer karataş
Yabancı takımlara gelebilir de milli takım konusunda sıcak bakmıyorum hiç.

• Beğendim
Reactions: Dosi
Ben milli takımlarda teknik direktörler için aradığım özellik genel olarak aidiyet duygusu oluyor. Takım değil ya sonuçta, kendi milletinden bir teknik direktörle başarılı olursun düşüncesi hakim bende. Daha önce Guus Hiddink ve Mircea Lucescu'yu denedik, ikisi de tutmadı, hatta çok kötü sonuçlar aldı ikisi de. Milli takım çalıştırmak zaten apayrı bir meziyet. Hem ligdeki oyuncuları takip edeceksin, hem de yurt dışındaki oyuncuları, yani son derece zor bir süreç. Ülkeyi tanıyan bir teknik direktör bunu yerine getirmeye çalışır.

Stefan Kuntz bize hiç yabancı değil, doksanlı yıllarda Beşiktaş forması giyen bir oyuncuydu. Almanya U21 dışında çok ciddi bir başarısı yok, Almanya U21'den önce de ciddi bir kariyeri yok. U21 takım çalıştırmasının avantajı, gençlere önem vereceği anlamı çıkabilir, bu sanırım işin pozitif kısmı. Geçmiş zaman Türkiye ile ilgili açıklamalarda da bulunmuş, muhtemelen Türk futboluna teknik direktörlük anlamında da aşina. Bu ismin getirilmesinde Hamit Altıntop'un da payı büyüktür. Hocanın son tecrübesi ise, olimpiyatlarda Almanya'nın teknik direktör olması; 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı ama tabii bildiğimiz güçlü Almanya kadrosuyla başta değildi.

Stefan Kuntz tercihi tutar mı, şimdilik bu soru işareti olacak. Bir ay içinde takip edebildiği kadar oyuncuları takip edip seçecek. Bir ay içinde futbolcuları çözmesi, ona göre takıma alması ve çalıştırması gerekecek. Norveç maçında galibiyet haricinde her şey eleştirilecek, eleştiri oklarının hedefi olacak. Çok riskli bir tercih oldu. Ülke olarak Alman ekolünü, Alman disiplinini sevdiğimiz için Alman bir teknik direktörle anlaşılması da şaşırtıcı olmadı. Umarım profesyonelce davranıp iyi bir şekilde yönetir takımı, umarım başarılı olur, umarım milli takımı kendi ülkesi gibi benimser. Başarının yolu da profesyonelce davranmanın yanı sıra kendi ülkesi gibi benimsemesinden geçecek.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
İşler Güçler ekibinin spor yorumculuğu yaptığı bir sahne vardı, Türk futbolunu çok iyi bir şekilde özetliyorlardı. Ahmet Kural'ın Beşiktaş'ı anlatırken Stefan Kuntz'un adının geçtiği bir replik vardı, hemen o replik aklıma geliyor Stefan Kuntz adı geçtiğinde.

"Stefan Kuntz bu takımda stoper oynadı. Alman Milli Takımında forvet oynayan adam, geldi burada stoper oynadı. Top çıkarmışlığı var çizgiden, ben gördüm."

• Güldürdün
Reactions: bazinga and mesmeso
Hayırlı olsun sürpriz bir isim oldu.

Milli takımda yabancı teknik direktör bugüne kadar hiç iyi işlemedi. Fakat başka ülkelerde iyi işleyen sayısız örneği mevcut. Yerli teknik adamlarımızın günümüz futbol anlayışının çok uzağında kaldığı düşünüldüğünde mantıklı buluyorum yabancı teknik direktör yönelimini. İnşallah başarılı olur...

Ülkelerdeki yabancı teknik direktörler konusundaki en iyi isim, Roberto Martinez. İspanyol vatandaşı olan Roberto Martinez, 2016 yılından bu yana Belçika'nın başında ve istatistiği şu şekilde:

1631652194782.png

Belçika'nın futbolcuları çok başarılı ama başarılı oyuncuları yönetmek de bir başarıdır ve şu anda milli takımın başında olan yabancı teknik direktör olarak en başarılısı Roberto Martinez. Bu teknik direktörün dışında şu anda genelde milli takımlardaki teknik direktörler genelde kendi vatandaşları.

Hiç tanımıyorum. Hamza Hamzaoğlu'nu andırıyor. İnşallah takımı Dünya kupasına götürebilir.

Günü kurtaracak hamleler yerine bu tip, kökten değişimleri daha mantıklı buluyorum. Özellikle Hamit Altıntop’un başta olduğu bir yapılanma fikri kağıt üzerinde oldukça mantıklı duruyor. Fakat TFF’nin yine ilk başarısızlıkta ve halkın ilk tepkisinde, geri adım atıp takımın başına yaşı geçmiş bir Türk teknik direktör getirmemesi gerekiyor.