Türk Televizyon Tarihinin ''Reklam'' Enleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan takas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

takas

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
51,225
Puanı
1,060
Bu konuda Türk televizyonlarının reklam enlerini göreceğiz.Türk televizyonlarında birçok efsane dizi geldi geçti peki en çok reklam veren dizi bölümü en çok reklam geliri kazanılan bölüm bu ve bu tür ilkler kimin elinde;

******************************************************************************************************

***Bir bölümde en fazla reklam veren dizi Kurtlar Vadisi'dir (2004 yılında show tv de yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisi 63 dakikalık bölümde tamı tamına 116 dakika reklam vererek bir daha kırılamayacak bir rekor daha kırmıştır)

***Türk dizi tarihinde transfer ücreti alan ilk dizi (2005 yılında kanal d ye 4 milyon amerikan dolarına transfer oldu.Bu türk dizi tarihinde ilk ücretli transfer)

***Tarihin reklam geliri rekoru da Kurtlar Vadisi'ne ait(2005 yılında show daki sezon finali nde 29milyon 500 bin abd doları reklam geliri elde etmiştir vadi.bu bir rekordur o rekor hala kırılamamıştır.Bu sezon finallerinin de en yüksek reklam geliri rekorudur aynı zamanda.(önceki rekor 7 milyon dolarla asmalı konak finaline aittir)

***Sanal reklam uygulamasının ilk başlatan dizi(2005 de kanal d de ilk kurtlar vadisi başlattı)
Sanal reklam uygulaması ilk kez 2005 tarihinde Kanal d ekranlarında yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisinde uygulanmıştır.Son sezonuyla kanal d ye transfer olan ve o dönem fırtınalar estiren dizi kanal d nin büyük çabaları sonucu oraya geçmiş ve aynı zamanda bir dizi ilk kez para karşılığı transfer olmuştu.Yeni sezonun ilk bölümünde izleyiciler daha önce hiç görmedikleri bir uygulama gördüler çaykur çay reklamı ve kola reklamları dizinin içinde gösteriliyordu.Bu ilk kez yapılan bir şeydi.Şimdilerde her dizide her kanalda sanal reklam uygulaması fazlasıyla mevcut.

***Diziler içerisindeki sanal reklam rekorunun sahibi kurtlar vadisi.

Tüm yayınlar arasında, bugüne kadar tek bölümde en fazla reklam yayınlanan yapım olmayı başaran 87 farklı marka tercih ettiği ve 198 adet reklamın oluşturduğu Kurtlar Vadisi dizisi oldu.Dizi yine 2005 yılında ve Kanal d ekranlarında yayınlanıyordu.Reklamların oluşturduğu ekonomik değer ise, liste fiyatı üzerinden 67,5 milyon dolar...

***Bir bölümlük reklam geliri 67.5 milyon doları bularak inanılması çok çok güç ve ulaşılması imkansız bir rekorun sahibidir.
9 haziran 2005 tarihinde show tv de yayınlanan unutulmaz sezon finaliyle bu rekorda Kurtlar Vadisi dizisine ait.Sonuca göre 71 dakika süren 198 adet reklam ve toplam elde edilen ekonomik değer 29 milyon 41 bin 533 dolar.Dizinin tek bir dakikasının reklam değeri 414.300 dolara denk gelirken,bu inanılması çok çok güç bir rekor olarak türk tv tarihinin kayıtlarında bulunmaktadır.

***Özel bir gün için dizi bölümü yayınlayan ve bölümden elden edilen tüm gelirleri şehit ailelerine bağışlayan tek dizi(2007 yılında kurtlar vadisi terör ün yayınlanmayan bölümü şehitler için özel olarak yayınlandı ve elde edilen 2 trilyon reklam geliri şehit ailelerine bağışlandı)

@f.reytingci @Leo.Runle @sürgünüm @nberkayozer @Master.1000 @batuhankaralar @gundix123 @GreatOttoman @china_shangai @34rcp44 @eskici @ABAY_06 @hızlı gonzales @Yasin93 @yatutarsa @legolas9900 @Onur_35 @mrt-06 @AlemTo @Billy Kane @XanTier @WesTxCoasT @Yakamoz-Asi @Arslan Bey @Μαнoni @darksaal @FERNANDES 23 @vadikızı @Fb_King @Çiğdem- @Polat Şaşmaz @Maskeli Fedai @SamanyoluTV @Hafız @papuleoo @SuskunFelon @OzaN @Ahmad @destere @Forumdash @EveN @mrt-06 @Bully @sokak sanati @HachiKo @yatutarsa @xBUGRAx @denizz19 @yakup09 @kvp-medya

Son düzenleme:
Niye 2004- 2005'in haberi açılıyoki , herkez güncel haberler duymak istiyor...

enleri diyoruz yıl 2013 hala bu rekorların yanına yaklaşabilen bir dizi yok :D

Onun aldığı reytinglerin rekorunu kıranlar var ama yani rekor kırmış değil..

burda reklam rekorlarından bahsediyoruz madem o kadar reyting rekorları kırdılar şu rekorların yanına yaklaşsın biri de görelim :D

burda reklam rekorlarından bahsediyoruz madem o kadar reyting rekorları kırdılar şu rekorların yanına yaklaşsın biri de görelim :D

Reytingi tavan oldukları için az reklam verseler bile çok reklam verenle aynı kazancı elde ediyor demeltir anlata bildim mi

Reytingi tavan oldukları için az reklam verseler bile çok reklam verenle aynı kazancı elde ediyor demeltir anlata bildim mi

e nerde reklam rekorları göremiyoruz çeyreği gelir elde edebilen bile yok kabul et ve uzatma daha herşeyim kanıtlı kafamdan konuşmuyorum :D

Bende kafamdan konuşmuyorum, doğruluğu geperli kural - teorilere göre fikir yürütüyorum.

Dizinin tek bir dakikasının reklam değeri 414.300 dolara denk gelirken

inanılmaz ya tek bir dakkası 700 milyar :D

- - - Ekleme - - -

Bende kafamdan konuşmuyorum, doğruluğu geperli kural - teorilere göre fikir yürütüyorum.

biz fikir yürütmüyoruz resmi rakamları koyuyoruz :D

ne demek aga gerçekleri ortaya koymak bizim işimiz efsane rekorlar vadisi

- - - Ekleme - - -

hiçbir rekorunun yanına yaklaşmayı bırak uzağından geçebilen bile yok

"63 dakikalık bölümde tamı tamına 116 dakika reklam vererek"

Helal. :)

İyi küfür yemiştir Show TV ha 116 dakika reklam ne demek :D