Türk Tarih Kurumu Başkanından , "Muhteşem" Eleştiri!

destere sen bir zamanlar osmanlıyı seyir yönünden mi eleştiriyon yada konumuz bu mu
)))) muhteşemde okadar tarihi hata var ki saymakla bitmez yani.. ayrıca kimse tarihte olmuş şeyleri yazmayın demiyor sen nasıl böyle bir kanıya sahip oldun
)) kanununşi ne yaptıysa yazın problem kanuninin yapmadıgı şeyleri kanuniniye hürreme ibrahime mustafaya yazılması. osmanlı tarihçileri herşeyi yazar bu tarihçiler birinci beyazıdın içki içtiğini ve bu yüzde beyazıttaki camiyi yaptırdıgını söylüyor. ama ölmeden önce ogluna alın şu parayı ben gelmezsem hicazın su yollarını yapın diyen zafer kazandındaktan sonra gündüz şehre girmemeyim birileri çokyaşa padişah derse gururm okşanır günaha girerim diyen bir padişahın kucagından sürekli cariye verirsen olay olur

o çok bilmiş tarihçiler daha hürrem rus mu leh mi ukraynalı mı tam cevap veremiyor diziye nasıl karışacaklar

o çok bilmiş tarihçiler daha hürrem rus mu leh mi ukraynalı mı tam cevap veremiyor diziye nasıl karışacaklar

akıl var mantık var 72 hayratı olan bir kadın her gün birini zehirliy birini bogdurup biri asmakla ugraşır mı yahu ne ara bu hayratları yaptırdı adam bogdurmadıgı zaman kadın para biriktirip hayır yaptıyordu sanırım öldürdüğü adamların affı için olsa
)))))))))))))

tarih kurumu baskanıda kıskanç çıktı

nerden biliyolar saryada olanların günü gününe yazıldığı bir günlük mü var
kurgu diyoruz siz karalama neresi karalama hürrem karakteri sevilmiyor mu seviliyor nasıl karalamak bu
sürekli birini öldürmek peşinde de değil diziyi izlemeden yapılmıuş bir yorum bu

sen bahsettiğine göre demekki beyazıtın hicaz yolarına su damacanaları taşıdığınıda yazmış işte bunun senaryolaştırılırken izleyicilerin dikkatini çekmek için ya içki ön plana çıkar yada hicaz yollarındaki hayrına yaptırılan çeşmeler bu senaristin bakış açısına bağlı ama ikiside doğru hangisinin ön plana getirildiği ise senaristin işi..

harem olayları seni rahatsız ediyor onun için sen haremdeki gerçeklerin su yüzüne çıkmasını istemiyorsun ama benim dediğim kısımlardaki hatalar : padişahın oğlunu bilerek ve isteyerek katlettiği halde oyuna geldiği için katletmiş gösterilmesi seni rahatsız etmiyor değilmi çünkü öylesi işine geliyor..

madem öyle her dizi serbest olmalı bazı dizilerden rahatsız olanlar kendilerine trt aracılığıyla kendi zihniyetlerinde dizi yapmaya devam etsin diğer bağımsız projelerede müdahale etmesinler madem demokrasi var herkes önünden otlansın ben kıyamı kaldırın diyormuyum benim nasıl hakkımsa yorum yapmak başbakanda vatandaş olarak diziler hakkında benim kadar hak sahibi eleştirir ama müdahale edemez padişah ilan etmediyse kendisini...

ama savcıları hakimleri göreve çağırıp yorum yapıyorsa orda bir vatandaş olarak yorum yapmadığını bir diktatör edasıyla olaya müdahale ettiğini görüyoruz burda boyunu aşan işlere karışıyor gün gelir onada demokrasi lazım olur ..

hicaz yazmışım o cidde olacak..

ayrıca destere sen haremdeki gerçekler ortaya çıkcak demişsin muhteşem ne ara gerçejkeri anlatan tarih kitabı yahuu
)) harem ile ilgili hiç bir bilgi yok adı üstünde hara(E)m girilmesi anlatılması yasak
))))) ortad a bilincecek bişey yok .

destere öyle şeyler söylüyorsun ne mantıkla nede gerçekle bagdaşıyor. kanuni cani mi nden tek mustafayı öldürsün
)) devlete isyan eden kim varsa türkiye cumhuriyetide öldürtmedi aç birazda cumhuriyet tarihi oku. adamlar şapka kanuna itiraz edildi diye( itirazda etmemiş) öldürüldü biz mustafayı konuşuyoruz
))))))

abdullah öcealan ne o zaman beyazsoy adam senden iyi koşullarda yaşıyor ne öldürtmesi

devlete isyan ettiği konusunda tam kanıt yok mustafanın öle net konuşan tarihiçi hatırlamıyorum tabi stv ya da meltem tv deç ıktıysa bilemem

cani değil lafı yine istediğin yerden anlamışsın

kanuni ve diğer padişahlar çocuklarıyla baba oğul ilişkisi yaşamamıştır bugünkü gibi

kardeşleriyle kardeşlik bağı bugünkü gibi sıkı değildir birbirine yabancı olarak yetişen iki insandan birinin kanunlar böyle istiyor diye diğerini katletmesi kolaydır bu yüzden çocuklukları bizim bildiğimiz gibi geçmemiştir hepsi farklı ortamlarda farklı çevrelerde yetişmiştir kardeşler veya çocukalr arasındaki bağlar zayıfıtır o yüzden o günün kanunları böyle gerektiriyor diye tehlike olarak gördükleri kardeşlere ve çocuklara acımamışlardır gelenek böyleydi bu onun cani olduğunu değil gelenekleriyle yaşadığını gösterir ama dizide baba oğlul arsında kardeşler arasında sıkı bağlar görüyoruz bu yanlış olmuştur dediğim budur ..

cidde veya hicaz farketmiyor olaydan haberin varmı var o zaman sorun yok..

madem muhteşem gerçekleri anlatmıyorda sen ve senin gibi düşünen arkadaşlarıda geçtim koskoca proflar konudan neden rahatsız rahatsız olmalarının sebebi aslında tarihte hasıraltı edilmiş gerçeklerin haremle ortaya çıkarılması yoksa kimsenin umrunda olmazdı tvde milyonlarca dizi var bunada o şekilde bakarlardı ama dokunmuş adamlara bir yerde demekki girmemesi gereken yasak bölgeye girmiş muhteşemi bu açıdan takdir ediyorum ..

kurgu nasıl kurgu yahu tarihi sıra aynı mekanlar aynı isimler aynı ama işineize gelmeyen yer kurgu. kurgu dediğin foxtaki harem gibi olur yarat kadandan bir karakter istediğin kötülüğü yaz kim ne karışır. hürrem öldürmeyi düşünmediği zaman kesin bi hinlik kötülük düşünüyor ara sıra ogluuları hastalanıca onlarla ugraşıyor
))))

- - - Ekleme - - -

ozamnın yargısı öyle karar vermiş daha büyük kanıta ner gerek var. daha idam kaldırılaı şurda 10 yıl oluyor. ayrıca amerika öcalanı bize asmayın diye verdi.
))

- - - Ekleme - - -

destere yine tarihle alakalı olmayan şeyler söylüyor kardeşlerin nasıl öyle yetiştirildiğini söylüyorsun mesela cihangir mustafı çok severmiş mustafanın öldürülmesine dayanamayıp ölmüş.. insanı ilişkilier oalra ne yaşandıgını bırak muhteşemin senaristleri tarihçiler bilmiyor haremdeki olayları kimse bilmir ki gerçekler ortaya çıksın
)) keşke bilsekte ortaya çıksa

senni dediğin gibi olursa ona kurgu denmez ya harem gibi absürd olur ya da süpermen gibi bilim kurgu

kurgulananın bir dönem olduğunu unutma haremde bile sarayda yaşıyorlar harem görevlisi var tamamen kopuk nbir olay değil