Türk Tarih Kurumu Başkanından , "Muhteşem" Eleştiri!

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,173
Puanı
1,059
TÜRK Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü son günlerde gündemden düşmeyen Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

EĞLENCE DİZİSİ: Muhteşem Yüzyıl tarih değil eğlence dizisidir. Bilgi ve belge olmadığı için haremi kimse doğru düzgün bilemez ama dizide anlatıyorlar. Haremi popüler hale getiren de Batılılardır.

OSMANLI'YA HAKARET: İslami bir kimlik taşıyan Osmanlı'da padişahlar halifedir ve haremin böyle anlatılması Osmanlı'ya hakarettir. Haremde tüm kötülükler var ve harem böyle olamaz.

SOYU BELİRSİZ ÇOCUKLAR: Dizinin Irak'ta da izlendiğini ve Türk kimliğinin yanlış anlaşılmasına sebebiyet verdiğini belirten Prof. Dr. Metin Hülagü orada yaşayanların Türkleri içki içen, gayri resmi ilişkilerle soyu ve kimden olduğu belirsiz çocukları sokakta bırakanlar olarak görüldüğünü söyledi.

Senaristler tarihi araştırmadığı ve bilmediği için tarih tarihlikten çıkıyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
süper bu haberlerle muhtesem yüzyıl güncel tutuluyor rekor kırılabilir helal

hürrem gücleniyor :D beyazsoy daha kaç konu varsa hepsini aç :D

insanlar izlesinde muhteşemdeki rezaliti anlasın diye açıyom birazdan başka konu daha açacağım

bu arda muhteşemin reytingi artacak diye umut edenler boşuna umutlanıyor bir iki bölüm reyting artar ama sonra bu dizi bayagı bir uydurma tarihle alakası yok deyip muhteşemde sarf-ı nazar edecektir. muhteşemin karşısında öbzg gibi ciddi bir rakip gelmediği için bu kadar çok izleniyor malum özel bir milli naç oldu dizi dagıldı :)))))

bu arda muhteşemin reytingi artacak diye umut edenler boşuna umutlanıyor bir iki bölüm reyting artar ama sonra bu dizi bayagı bir uydurma tarihle alakası yok deyip muhteşemde sarf-ı nazar edecektir. muhteşemin karşısında öbzg gibi ciddi bir rakip gelmediği için bu kadar çok izleniyor malum özel bir milli naç oldu dizi dagıldı :)))))

ab maça fark atmıstı totalde maçın ikinci devresi 0.56 farkla geçmisti bölünmesidi totalde birinci olamicakti maç muhtesem ab 4 reyting takmıstı :) isin gerçeklerini sende biliyorsun dilinden çıkmıyor sadece

mahoni durum ortada en uyduruk maç bile muhteşemi geçtiğine göre iyi bir yapım muhteşemi dagıtabilir. sende bu tehlikeyi görüp muhteşemi savunuyorsun :))))))))))

mahoni durum ortada en uyduruk maç bile muhteşemi geçtiğine göre iyi bir yapım muhteşemi dagıtabilir. sende bu tehlikeyi görüp muhteşemi savunuyorsun :))))))))))

yo çarsambalari star'da rakip olan biri varsa koysun orda duruyor biyere kaçtigi yok :) yanine koyamiyolar bunu bildigin için gelse yapsa etse gibi kelimeler kullanıyosun madem bos gun koysun rakipleri bekliyoruz :)

bu sözde tarihçiler ne zamanki osmanlı kıyam ı eleştirirlerse o zaman ben bunlara tarihçi derim

şu anda bunlar padişaha soytarılık yapan şakşakçı yalaka düzeyinde şahıslar :))

Helal sana beyazsoy düşüncelerime tercüman oluyorsun adam son noktayı koymuş Emre'ye göre bu adam uyduruk tarihçi destereye göre başbakan yalakası olur şimdi ben şimdiden söyleyeyim.

Helal sana beyazsoy düşüncelerime tercüman oluyorsun adam son noktayı koymuş Emre'ye göre bu adam uyduruk tarihçi destereye göre başbakan yalakası olur şimdi ben şimdiden söyleyeyim.

onlara öylede muhteşeme çok iyi tarihi anlatıyor hiç çaptırmadan anlatıyor diyen bir tarihçide yok.hürremin bilinene 72 ve üstü hayratı var ama kadın dizide zehirler adam astırmalar bogdurmalardan fırsat bulamıyor. acaba bu 72 hayratı hürrem ne ara yaptı :))))

dedim bile zaten :)

bu tarihçi bozmaları tarih bilgisinden çok yalakalık bilgisiyle mevcut beyin yapısına sahipler :))

destere bu tarihçilerin çogu başbakan bunları demeden önce bunları söyledi hatta mustafa armagan başbakan çok geç kaldı bu konuda eleştiriyorum dedi al kanıtları izle feyz al

adam bir yıl önce konuştu:
Muhteşem Yüzyıl - Osmanlı'ya Hakaret / Mustafa Armağan - YouTube

başbakandan önce veya sonra konuşması bişey ifade etmiyor bunlar isimlerini söyletmek için çok izlenen dizi hakkında eleştiri yapmayı en iyi reklam yöntemi olarak görmüş..

üstteki mesajdada söyledim tarih prof u değilim ama kıyamda 100 yanlışı tarih uzmanı olmadığım halde bulabiliyorsam bu ünlü tarihçiler acaba neden o diziyi incelemiyorlar o dizi hakkında yorum yapmıyorlar o dizi trt de olduğu için devletle ters düşmemek için
ve o dizinin rağbet görememesinden dolayıdır bu ..

tarihçilerin haremin namusunu korumaktan başka bir dertleri yokmu

lale devrinin tüm karakterleri tarih saptırılarak millete aktarıldığı halde kılları kıpırdamayan sözde tarihçiler sözkonusu muhteşem olunca haremi savunmak için sıraya geçiyorlar

bu kadar harem konusunda hassas olan bu tarihçilerin anne soyları acaba haremdenmi çıktı diye şüpheye kapılıyorum..

destere iki yanlış bir dogru etmez keşke osmanlı kıyamı elesrırdıgın kadar sende muhtesemı eleştiren :))))) adamlara diyon kendin yap bari :))

destere iki yanlış bir dogru etmez keşke osmanlı kıyamı elesrırdıgın kadar sende muhtesemı eleştiren :))))) adamlara diyon kendin yap bari :))

muhteşemi eleştirmediğimi kim söylüyor beyazsoy ama ben muhteşeme seyir açısından eleştiride bulunuyorum konulardaki mantık silsilesinin doğru yerleştirilmemesinden eleştiri yapıyorum yoksa haremin namusu beni bağlamaz zamanında böyle bir kavram varmış padişahlar için oluşturulmuş harem adam orda cariyelerle çiftetellimi oynuyor uzun eşekmi oynuyor orası beni bağlamıyor ..

ben olayın o dönemki karakterlerinin tam olarak yansıtılmadığını mmuhteşem süleymanın çocuklarına çok düşkün biri olmadığı halde düşkünmüş gibi gösteriliyor.. o dönem padişahların çocuklarıyla o kadar duygusal bağ kurmaları mümkün değildi eğer duygusal bir bağ kurabilseydi padişahlar çocuklarıyla onları katledemezlerdi

hatta 3. süleymanın torunu padişah başa geçince 40 küsür erkek ve kızkardeşini katlediyor kardeşler arasında bile bir kardeşlik bağı yok bunlar birbirlerinden ayrı ortamlarda yetişiyor ve şu anda bildiğimiz kardeşlik babalık bağları gevşek durumda..

muhteşemde senaryoda gidişat söylenenin tam tersine tarihtekinin aksine sultan süleymanı iyi gösterme çabası içinde aslına bağlı kalsaydılar kimbilir şimdi itiraz edenler psikolojik bunalıma girip kuyruklarına teneke bağlar koşturmaya başlarlardı :))

dünkü tarihçi dikkate alınmaya değömez zaman yazarı biraz ortada bir gaZETEde olsa belki dikkate alınırdı
bu devlet görevlisi başbakanın emri altında:D