Türk Sinamasını "Bamya" adayları Belli oOdu

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,173
Puanı
1,059
2009'yılından itibiren verilen özelikle kadın yönelik ayrımcı cinsiyetçiliğe tepki olarak dogan altın bamya ödüllerin bu yılki adayları belli oldu.

Erkek kategorisinde "Sen Kimsin?" İskender ve Tekin karakterleriyle yer alırken bir diğer aday ise "Dağ" filminden Bedir ve Oğuz.

Kadın kategorisinde "Güzel Günler Göreceğiz" filminden Figen, "Sen Kimsin?"den Suzan ve Mehmet Binay ile Caner Alper'in yönettiği "Zenne"den Kezban aday olarak yer alıyor

Film kategorisindeTüm kategorilerde isw her dalda aday gösterilen "Sen Kimsin?"in yanında, "Dağ", "Güzel Günler Göreceğiz" ve "Zenne" filmleri var.

Senaryo dalının adayları :

*"Zenne"nin Senaristi Caner Alper

*"Güzel Günler Göreceğiz" le Emre Kavuk

*Senaristiliğini Tolga Çevik'in yaptığı "Sen Kimsin?".

İzleyici Bamyası Ödülü ise 13 Ocak - 20 Mart tarihleri arasında internet sitesi üzerinden yapılan oylamalar sonucunda dağıtılacak.

Akademi ayrıca "kadın bedenine çok özel ve farklı bir cinsiyetçi bakış getiren" filme Jüri Özel Tek Taşlı Ödülü ve en homofobik filme verilen Jüri Özel Üç Buçuk Bamya Ödülü verecek.

Ödül töreni 25 Mart akşamı yapılacak.

bu ödül kadına ayrımcılığı gündeme getiren yapımlaramı veriliyor yoksa tepki olarakmı bunlara veriliyor ödül?

bamya diye konu olunca emrenin prenses bülenti direk akıllara geliyor
)

Bamya ödülleri diyince @xemre'nin konusu sandım

bu ödül kadına ayrımcılığı gündeme getiren yapımlaramı veriliyor yoksa tepki olarakmı bunlara veriliyor ödül?

bamya diye konu olunca emrenin prenses bülenti direk akıllara geliyor
)
tepki olarak veriliyor. kadınların ezik ikinci sınıf gösteren yapımlara veriliyor. zaten isimle verilmek istenen mesajda bu. sizin filiminiz bizim gözümüzde bamya kadar istediğiniz kadar kendinizi maço olarak gösterin
))))))

anladım anladım bunlarda prenses bülent gibi bamyayla mutlu olamayanlardan
)

- - - Ekleme - - -

Bamya ödülleri diyince @xemre'nin konusu sandım

tesadüfe bak bendede aynı çağrışım oluştu
)

Zenne'de kadına yönelik birşey yok ki ? Varmıydı izledin mi sen? Varsa neresiydi?

- - - Ekleme - - -

bugün gül ağa forumda yok hayra alamet değil bu
)
Mayaların takvimide geçti

Zenne'de kadına yönelik birşey yok ki ? Varmıydı izledin mi sen? Varsa neresiydi?

- - - Ekleme - - -

Mayaların takvimide geçti

zennede erkekler kırıtarak kadınların kadınlık gururunu şeetmiştir büyük ihtimal beyazsoy işin aslını bilir birazdan açıklar

gülağaya bülent uğramıştır artık neyle görevlendirdiyse garibanı kimbilir ne pis işler peşinde
)

Filmin kadınlarla alakası yoktu...Karadayı'daki Necdet'in ne kadınlarla alakası vardi nede kadınlıkla 😕 Saçma bi ödülmiş...@xemre'den bamya ödülleri gecesi beklıyoruz...Beyazsoy'uda "en"lere aday göstermesin direkt ödülü versin
(şaka şaka alınma hemen
)

- - - Ekleme - - -

Ben de. beyazsoy'u görünce şaşırdım.
Adam herkesin beynine girmiş desene

- - - Ekleme - - -

tek kadın değil erkeklerin maço tavırlarına veriliyor ödül . yani eşcinsellerede ayrıma bu ödül veriliyor. zenendeki adam eşcinseldi yanlış hatırlamıyorsam

- - - Ekleme - - -

Ben de. beyazsoy'u görünce şaşırdım.

şaşıracak bişey yok burda cinsel gönderme yok alaya alma var toplumdaki ayrımcılıga bunları yapan erkek değil diyorlar kısacası. mevlananın bir sözüne hzmet ediliyor yaratılanı yaratandan dolayı severiz

ödül prenses bülent e verilmeli en iyi kadın dalında bamyalara akrşı en iyi o savaşıyor

işin şakası xemrexxx in dizisi geyik de içerse işte böyle sosyal mesaj veriyor da olabilir konudan da anlayacağınız gibi