Türk Malı Dizisi Şikeli Reyting'e mi Kurban Gitti?

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,354
Puanı
809
Türk Malı, Adanalı[/B] ve Yılan Hikayesi gibi sevilen dizilerin senaristi ve yönetmeni Tayfun Güneyer, patlayan reyting skandalı ile birlikte duyduğu öfkeyi Twitter aracılığı ile herkesle paylaştı. Türk Malı dizisine de değinen Güneyer, bir anda zirvede olan bir dizinin 2. sezon bu şekilde düşüş yaşamasını ve yayından kaldırılmasını oynanan reytinglere bağlıyor. Akasya Durağı ve İffet dizileri ile ilgili düşüncelerine de yer veren Tayfun Güneyer'in mesajı şöyle.

'AGB denek evlerinin sıralı tam listesinin bazı yapımcılara e-mail atıldığı bugün kesinleşti.. Yarım rating farkla ilk 10a giremediği için yayından kaldırılan dizilerin tüm emekçilerinin laneti tüm rating sahtekarlarının üzerinde olsun.
Basit bi sarmal var ortada.. Bir dizi başlayınca, iyi rating alırsa haber oluyor, haber oldukça daha çok izleniyor, ve daha çok haber oluyor Türk Malı, ilk sezonu yüksek ratingle birinci olarak tamamlamıştı; hem Ezel'i hem de Arka Sokaklar'ı ezip geçmemiz fena koymuştu bazılarına. Ve ikinci sezon başlarken enteresan bircşey oldu, Türk Malı'nın ratingleri yarı yarıya düştü.. Ortalık Kuzular diye yıkılırken biz 15 ratingden 5 ratinge düştük bi anda.. Akasya Durağı'nın hiç rating kaybetmediği bi ülkede biz bir anda çakıldık. Bir de yaz boyunca Rtük ve Türk Dil Kurumu, bir komedi dizisini çocuklar için zararlı ilan etti tabi.. Ama, Cumartesi, yani en çocuk izleyici günü, saat 20′de Taksi fantazisi dizisini çocuklara zararlı görmediler nedense. AGB şikesinin en önemli kurbanlarından biri Türk Malı dizisidir. Ortalık tecavüz, şiddet, ağlama dizisi kaynarken, biz en azından insanları güldürüyorduk..

http://www.***/wp-content/uploads/2011/12/turk_mali.jpg
[/SIZE][/COLOR][/FONT]

Ben katılmıyorum. Türk Malı ilk sezonun sonlarına doğru çok bozmaya başlamıştı. Özellikle 2.sezonunda ilk sezonki performanstan eser yoktu. Ben normal karşılıyorum o düşüşü...

Kismen katiliyorum Tayfun Güneyer'in dedigine.. Ama sadece reytinglere de bakilmamali.. Türk Mali çok iyi baslamisti fakat senaryo'da kötüye gitmeye baslarken reytingde kötü gitti.

Adanalıda acaba böyle mi oldu? Türk Malı konusunda çok hak veriyorum yüzde yüz.Adanalıda ilk 2 sezon süper reytinglerle 10 üstü reytingler aldı ama 3.sezon ani bir şekilde düştü

Geçmişe yönelik sorgulamalar yapmak zaten mantıksız. Bu olaylar Ekim ayında ortaya çıktı. Ekim ayından önce denekler sır olarak saklanıyordu

Adanalı da Türk Malı da çok bozdular o yüzden düştüler. Hatta Tayfun Güneyer'in bir diğer dizisi Nuri de öyle oldu. Tayfun Güneyer hatayı kendinde aramalı...

senaryo kötüydü hep aynı şeyler tekrarlanmaya başlayınca da millet sıkıldı reyting sıkandalıyla ilgisi yoktu yani

bence tek haklı oldugu yer arka sokaklarda akasya duragında ( sürekli kendini tekrar eden senaryoları var) bir gram reyting düşüşü yok ama türk malı düştü. tamam türk malının senaryosu kötüleşti ama akasya duragı düşmezken türk malının düşmesi manidar

türk malına kötü yorum yapan arkadaşları kınıyorum.. türk malı bnce sonuna kadr çok güzeldi.. ilk sezon kadr gzel olmasada türk malı bnce her zaman çok iyide abiyesiz bölümleri hariç.. tayfun gneyerin bnce adanalı ve türk malından başka ii dizisi olduğunu sanmıyorumm ama ikisininde 1. sezonu süperdi diğerleride gzeldi ama ilk sezonları süperdi bence...

İffet kısmına katılıyorum. Diğer kısımlara da kısmen katılıyorum. İffet hafta sonu çocukların en çok TV izlediği bir saatte yayınlanması çok mantıksız.

Ben katılmıyorum. Türk Malı ilk sezonun sonlarına doğru çok bozmaya başlamıştı. Özellikle 2.sezonunda ilk sezonki performanstan eser yoktu. Ben normal karşılıyorum o düşüşü...

Evet tadı kaçmıştı 2.sezonda.Binnur kayada diziden çıktıkdan sonra dizi battı.

İffet kısmına katılıyorum. Diğer kısımlara da kısmen katılıyorum. İffet hafta sonu çocukların en çok TV izlediği bir saatte yayınlanması çok mantıksız.

İffet'in bir sahnesinde tecavüz vardı diye bu diziyi tecavüz dizisi olarak görmek saçma bence. Üstelik o tecavüz sahnesini çekmediler bile.

Lale Devri, İffet'ten daha sakıncalı bir dizi bana göre çocuklar için

Lale Devrinde ne var ki iffetden daha sakıncalı?

Lale Devrinde ne var ki iffetden daha sakıncalı?

Yatak sahneleri, öpüşme sahneleri sık sık görülüyor. Diziyi sadece arada sırada izlememe rağmen sık sık görüyorum. Tabii bunlar olabilir bence bir sakıncası yok ama demek istediğim İffet'e karşı bu kadar ön yargılı olunmasına gerek yok. Dizide gördüğüm kadarıyla sakıncalı durumlar pek yok...

Dizinin isminde hayır yok bir kere. " İffet "

Ne varmış ki adında ? İffet, bir kız ismi

En sonki Çınar ve Toprak öpüştü
3 saniye filan çekildi