Yaşam Türk Eğitim Sisteminin Özelleştirilmeye Başlanması

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,953
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Kaşla göz arasında iki grup tarafından danışıklı dövüş yapılarak gizliden gizliye yürütülen proje.

Cemaat Hükümet kavgası filan inanın hikaye!

Şimdi bu hükümet niye dershaneleri kaldırmak istedi, sözde? : Eğitimin ücretsiz olması ve eşitsizliğin önüne geçilmesi için.

Peki şuan durum ne? Eylül 2015'de dershaneler kapatılacak evet ama sadece adı değişecek! Üstelik haftada 2 gün hizmet verirken artık 7 gün verecekler!

Dershaneler şuan 3-5 Bin TL arası alırken, Temel Liselere dönüşmesi ile 8-10 Bin TL arası alacak.

Eskiden okula gidip haftasonu dershaneye giden öğrenciler artık haftanın her günü okul yerine dershaneye gidecek. Temel lise adı verilen, dershanelerin okul versiyonuna ilgi büyüyecek.

Ayrıca hükümet sözde "eğitimin ücretsizleştirilmesi ve eşitsizliğin önüne geçilmesi için" diye ortaya atılan dershanelerin kaldırıma projesi kendi içinde ters tepmiş olacak.

Eskiden yıllığı 3-5 Bin lira iken artık yıllığı 8-10 bin lira gibi bir rakama çıkacak ve hiç şüphesiz bu demektir ki "Zengin olan okuyabilecek" fakir ya da durumu olmayan ise bomboş devlet okullarında sürünmeye başlayacak. Dershaneye gidebilenler ise çok daha rahat olanaklar içinde sınava hazırlanacak.

Önümüzdeki yıllarda bu eşitsizliği çok daha net görebileceğiz.

Şimdi madem ki Cemaat bundan fazlasıyla ama fazlasıyla kărlı çıkıyor. E ne oldu o kavgalar? Şimdi bu ikili blok bir anlaşma yapmış ve halkı uyutarak "Sözde kavga"ya tutuşmuş, biz de inanmışız desek, neresi yanlış olur?

Ya bir anlaşmanın ortaya çıkardığı proje ya da cemaatin hükümeti bu konuda mağlup ettiğinin göstergesi. İkisinin dışında başka bir seçenek göremiyorum?

" Madem amaçları buydu, niye sözde kavga etmeden bu işi yapmadılar? " diyebilirsiniz. Ama bürokraside işler öyle yürümez. Eğer eğitim sistemini özelleştirmeye çalışıyorsanız, bu tarz kandırmacalar kaçınılmaz olur. Ancak saman altından su yürüterek yapılabilirdi ve yapılıyor da.

Elbette tüm bunlar benim görüşüm, herkes katılmak zorunda değil ama yine de bir düşünün bence.?

Son düzenleme:
Cemaat ve iktidar kavgasının kurmaca olduğu kısmına hiç katılamayacağım tamamen mantık dışı ama diğer konularda katılıyorum.

Sözde dershaneler kalktı ama daha kötüsü oldu. Fırsat eşitliği kavramı iyice boş kelime grubu oldu.

Tabii şu da var dershane + okul yerine sadece dershaneye gitmek daha mantıklı. Okul zaten çoğu zaman anlamsız kalıyordu. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz zamanla...

Kesinlikle özel okullardan birine kendimi yamayacağım yoksa ben böyle bi halt olamıcam benim ilk 15000e girip vana gitmem lazım .ss .ss
@yatutarsa benden daha iyi yapar mesela onda inek tipi var (resmini gormedim ama var bence
)
Bazilarina teklif gidiyormus bizimle olun diye ah ah bana teklif bilem etmiyiler .ss .ss .ss dediğim gibi kendimi bi özel okula yamayacağım yani .ss
Sınav lisesininkine gitmeyi düşünüyorum bakalim