Türk Dizileri Fransız Haberlerinde

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
161,574
Puanı
1,060
Mart ayında Binbir Gece'nin Şili'de yayına girmesiyle Latin Amerika'ya adım atan Türk dizilerinin buradaki başarısı AFP (Fransız Basın Ajansı)'na konu oldu. Şili'ye giden gazeteciler burada kanal yetkilileri ile röportaj yaptı.

2014 yılında ülkenin en çok izlenen programı olan Binbir Gece, Şili'den sonra Kolombiya'da da aldığı başarılı sonuçların ardından Uruguay,Ekvator,Peru ve Brezilya'da yayına girmeye hazırlanıyormuş.Ayrıca dizinin Arjantin ve Bolivya'ya da satışı yapılmış.

Latin Amerika'ya dizi satmak için çok uğraştıklarını ve Binbir Gece'nin başarısı sayesinde artık işlerinin çok daha kolay olduğunu söylüyor Global Agency'nin sahibi İzzet Pinto.

Kiraz Mevsimi,Kurt Seyit ve Şura,Karadayı,Kuzey Güney ve Dila Hanım gibi dizilerin dağıtıcısı Somos Distribution ise 5 Latin Amerika ülkesine toplam 10 dizi sattıklarını söylüyor.

Binbir Gece ve Muhteşem Yüzyıl dizilerinin yayına girmesiyle Halit Ergenç'in ülkede Hollywood yıldızlarından farksız hale geldiği anlatılıyor.

Son olarak 28 Aralık (bu akşam) Mega Tv'de Ezel dizisinin başlayacağı hatırlatılıyor.
B5jCW05IIAAWA5q.jpg

@destere @Forumdash @sürgünüm @Çiğdem- @gizem ak @Nisa @SelinÇ. @sokak sanati @gözlemci @aserat54 @HachiKo @denizz19 @Yiğitt

Muhteşem yüzyılı sevmesem de halitin oyunculuğunu çok beğeniyorum. Yurt dışında tanınmasına sevindim.

Ezel dizisi de ilgiyle izlenecektir.

Binbir Gece'yi zamanında izlemek zorunda kalıyordum. Aslında Türk Standartlarının üstünde bir diziydi. Ezel'in de ilk sezonu fena değildi ama ikinci sezonu 70'lerin arabesk meyhaneleri tadında sıkıcıydı. Yani sadece ikisine lafım yok, öteki diziler vasat. Hele Muhteşem Yüzyıl. ..

Yine de dünya standartlarında bir Türk dizisi varsa o da ilk sezonunda kaldırılan ACAYİP HİKAYELER'dir. :) Leyla ile Mecnun, Türk kültürü işi olduğu için pek uygun değil.

Binbir Gece'yi zamanında izlemek zorunda kalıyordum. Aslında Türk Standartlarının üstünde bir diziydi. Ezel'in de ilk sezonu fena değildi ama ikinci sezonu 70'lerin arabesk meyhaneleri tadında sıkıcıydı. Yani sadece ikisine lafım yok, öteki diziler vasat. Hele Muhteşem Yüzyıl. ..

Yine de dünya standartlarında bir Türk dizisi varsa o da ilk sezonunda kaldırılan ACAYİP HİKAYELER'dir. :) Leyla ile Mecnun, Türk kültürü işi olduğu için pek uygun değil.
senin dizileri de biliyik panpa :X

@xemrexxx GOT fanı değilim, hiçbir şeyin fanı değilim sadece şuan piyasadaki en iyi dizinin GOT olduğunu iddia ediyorum. Yoksa Lost'la B.Bad ile kıyaslanmaz heralde.

Tabi GOT'u cinsellik ve şiddete indirgeyen birinin hep senaryodan çok, güzel kadınlı diziler sevmesini de garipsememek gerek. :)

@xemrexxx GOT fanı değilim, hiçbir şeyin fanı değilim sadece şuan piyasadaki en iyi dizinin GOT olduğunu iddia ediyorum. Yoksa Lost'la B.Bad ile kıyaslanmaz heralde.

Tabi GOT'u cinsellik ve şiddete indirgeyen birinin hep senaryodan çok, güzel kadınlı diziler sevmesini de garipsememek gerek. :)
güzel kadınlı her diziyi seven @destere idi karıştırdın :)))

ben indirgemiyorumgot u :) ama bu ka izlenmesinin dikkat çekmesinin birinci nedeni o şiddet ve cinsellik içerikli sahneler:))

TMC dizisi yol acti Ay yapim dizilerine)

Ezel oradada sevilecek)

El Sultaaaann iyiymiş :)
Kocaman tabela yapmışlar diziye neredeyse yolun ortasına indireceklermiş :F