Türk Dizileri İngiltere'de Konuşulacak

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
161,440
Puanı
1,060
Son yıllarda büyük çıkış yakalayan Türk dizileri İngiltere'de tartışılacak.

International Drama Summit organizasyonunda Türk dizilerinin yurtdışı başarıları,adapte edilen eserlerve yabancı ortaklıklar gibi konular konuşulacak.19-20 Kasım'da gerçekleşecek toplantılara ;

Global Agency'den İzzet Pinto,
Ecco Rights'dan Fredrik af Malmborg,
D Yapım'dan Özlem Özsümbül,
Tims Prodüksiyon'dan Selin Arat,
TRT'den Mehmet Demirhan konuşmacı olarak katılacak.
TurkDizileriOrta.jpg

@destere @Forumdash @mrt-06 @gizem ak @yatutarsa @Bully @Çiğdem- @denizz19 @sürgünüm @ABAY_06 @sokak sanati @HachiKo

Son düzenleme:
bu tns fiyaskosu devam ederse, 2 seneye türk dizilerinin çöküşünü konuşuyor olacaklar...

+1 TNS büyük fiyasko resmen. Birtek cuma günü normale yakın sonuçlar gördük şimdiye kadar.
agb doğru bi ölçüm yapmamış olsaydı eğer, agb de 1. olan dizilerin yurt dışı grafiği bu kadar iyi de olmazdı.. ama tns de 1. olan küçük ağa'nın, güzek köylünün, kocamın ailesinin, kiraz mevsimin, küçük gelinin yurt dışı grafiklerini göremiyoruz bile çünkü ortada grafik bile yok satılmış olan.. bence bu sistem türk tv sektörüne atılmış en büyük darbe..

agb doğru bi ölçüm yapmamış olsaydı eğer, agb de 1. olan dizilerin yurt dışı grafiği bu kadar iyi de olmazdı.. ama tns de 1. olan küçük ağa'nın, güzek köylünün, kocamın ailesinin, kiraz mevsimin, küçük gelinin yurt dışı grafiklerini göremiyoruz bile çünkü ortada grafik bile yok satılmış olan.. bence bu sistem türk tv sektörüne atılmış en büyük darbe..
Becede. Bakalım ne zaman tekrar değişecek tekrar ölçüm şirketi. Mesela Kurt Seyit ve Şura adamakıllı bir ölçüm şirketinde en kötü 5-6 reyting alırdı (AB'de). TNS yerin dibine soktu resmen diziyi. Ben hala Küçük Ağa , Küçük Gelin gibi dizilerin o kadar reyting almalarını anlamıyorum. Biz gelişen bir ülkeyiz. Ancak denekler resmen hep kırsal kesime yerleştirilmiş gibi.

Becede. Bakalım ne zaman tekrar değişecek tekrar ölçüm şirketi. Mesela Kurt Seyit ve Şura adamakıllı bir ölçüm şirketinde en kötü 5-6 reyting alırdı (AB'de). TNS yerin dibine soktu resmen diziyi. Ben hala Küçük Ağa , Küçük Gelin gibi dizilerin o kadar reyting almalarını anlamıyorum. Biz gelişen bir ülkeyiz. Ancak denekler resmen hep kırsal kesime yerleştirilmiş gibi.
ayriyetten ben bu ölçüm şirketinin reklam verenler tarafından da şiddetle istenmediğini bi kaç yerde okudum. hiçte haksız değiller. bu tür dizileri izleyen kitleler fazla düşünmeden, nedenlere takılmadan tek düze iş izlemek isteyenler. bu kitlenin reklamı bilinçli izlememesinden ve reklam vereninde bu kitleden verimlilik alamamasına kadar, büyük bi periyot şaşkınlığı var. haliyle bu şaşkınlık sermayeyi de küçültecek küçülen sermayede kaliteyle kendini daha da küçülteceği için basite kaçacak.. buna bir an önce çözüm bulmalılar. metropol hayatının dinamiğinde küçük gelin,güzel köylü vs işi yok..

Enteresan yorumlar var(b) 1990'dan 2011'e kadar diziler AGB ile reyting ölçüyordu. Ama hiç Türk dizileri 2008-2010 yapımları en çok satilan/satilmaya başlandı. 2008 öncesi birçok efsane dizilerimizde vardi zaten.Onlar şuan yayınlanan töre/yöre köy dizilerinden daha kat be kat güzellerdi.

ITV-Medya yokmuymuş @xemrexxx adamlar Karagül'le bellerini doğrulttular:F

Enteresan yorumlar var(b) 1990'dan 2011'e kadar diziler AGB ile reyting ölçüyordu. Ama hiç Türk dizileri 2008-2010 yapımları en çok satilan/satilmaya başlandı. 2008 öncesi birçok efsane dizilerimizde vardi zaten.Onlar şuan yayınlanan töre/yöre köy dizilerinden daha kat be kat güzellerdi.

ITV-Medya yokmuymuş @xemrexxx adamlar Karagül'le bellerini doğrulttular:F
haberde yokidi :X

Forum İstatistikleri

Konular
176,590
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy