Türkçe Şarkıların %99 unun Aşk Konulu Olması

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,953
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Bu durumdan ciddi ciddi rahatsız olan tek ben miyim? Arada bakıyorum da olmaz böyle bir şey, yahu piyasanın alayı mı aşkla ilgili olur? Onun türevleri hasret, ayrılık, kavuşamama vb.de aşk temalı olduğu için genelleme yapıyorum.

Elbette tek tük sosyal sorunlara değinen ya da aşkla ilgisi olmayan herhangi bir konudan olan şarkılar vardır , Sagopa tarzı ama işte çok küçük bir azınlık.

Sorgulamak gerek. Acaba neden? Neden bizim millet aşk delisi? Türk dizilerinin malum 4 te 3 ü aşk ve aşk dramı üzerine kurulu. Türk Sinemasının da büyük pastasını aşk ve türevi senaryolar alıyor.

Sanıyoruz ki her millet öyle. Değil ama. İngiltere, ABD, Rusya, Belçika gibi ülkelerde böyle tüm halkın "aşk" hayranı olduğunu göremezsiniz.

Acaba diyorum bu bastırılmış duygulardan mı kaynaklanan bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor bu durum? Türk toplum yapısının içe dönük ve baskıcı olmasından dolayı millet böyle şeylere yöneliyor, ruhsal ihtiyacı bu yolla tatmin ediyor olabilir. Sanatçı da para kazanma amacı güttüğünden sanatı sadece aşk üzerine ele alıyor. (Ayrıca benzer kültüre sahip olduğumuz Arap ülkelerinde de "Türk aşk dizilerinin" çok ilgi gördüğü gerçeğine de dikkatinizi çekerim.

Alan memnun veren memnun olunca da ortaya böyle bir sonuç çıkıyor, Aşksız şarkı düşünülemiyor.

Elbette renkler ve zevkler tartışılmaz diyeceksiniz. Ama bir milletin şarkı piyasasında ezici bir çoklukla aşk teması işleniyorsa, bence dikkate değer hatta tez konusu bile olabilecek bir nokta.
Sahi en çok izlenen youtube şarkı klibimiz hangi tema üzerine kuruluydu?

Son düzenleme:
İçini baya dökmüşün ,iyi olmuş .

Görüşlerine ise katılıyorum bende bazen sıkılıyorum fakat %99 yerine %80 desen daha iyi olurdu sanki...

İlgi çekici olsa da biraz düşündüm başka konu gelmedi aklıma.
Siyasi konuda yapsan yayınlamazlar zaten.

Aşkı nasıl anlatıyor ama o da önemli. Türkçe şarkılar arasında "Benim olmazsan tecavüz ederim" diyen de var, "Aşk için ölmeli aşk, o zaman aşk" da...

Kesinlikle haklısın %99 biraz abartı ama olsun. Diziler falan da hep aşk.

99 değil 100
) arz talep meselesi mesela birileri var "sosyal mesaj" içeren bir şarkıydı ama şebnem ferah'ın diğer aşk temalı şarkılarından daha az iş yaptı.

%99 abartılı bir sayı olsa da çoğu aşk temalı diyebiliriz. Ama bu bence sadece Türkiyeye özgü değil. Mesela film ve sinema olarak baksak, hangi Hollywood filminde aşk yok? Kenarından, köşesinden aşka bağlanır iş.

Müzik olarak bakarsam, aslında ne dinlediğinize ve dinlediğinizden ne anladığınıza bağlı. Mesela ben Sıla'nın Oluruna Bırak'ını hiçbir zaman aşk temasındaymış gibi dinlemedim.

Aslında bu bence aşkın biraz daha diğer duygulardan farklı, ulaşılmaz, -bence o kadar da ulaşılmaz değildir- özellikle de belirsiz olmasından kaynaklı.

Ben de rahatsız olurum. Ki, çoğu şarkı demeye değmez şarkılardır. Ne müzik, ne de söz olarak hiçbiri 'sanat eseri' olmaya yaklaşamaz bile.

ahmet kaya ve barış Manço öldü Türk şarkıları böyle oldu

Aşkı nasıl anlatıyor ama o da önemli. Türkçe şarkılar arasında "Benim olmazsan tecavüz ederim" diyen de var, "Aşk için ölmeli aşk, o zaman aşk" da...
ikisi de sapıkça aşk için ölünmez ölürsen aşk olmaz)))

Garantisi yok ki, tecavüze uğradıktan sonra öldürülebilirsin de. En iyisi iki sözü de bir yana bırakıp, başka şarkıların aşkla ilgili sözlerine yoğunlaşmak olacak.
sonuçta ikisinde de kötü yani dimi )))