SUSKUNLAR EN İYİ UYARLAMA MI OLDU NE?|Köşe Yazısı

Frank Slade

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
1,372
Puanı
535
SUSKUNLAR EN İYİ UYARLAMA MI OLDU NE?
4_suskunlar2.jpg

Suskunlar 'Sleepers' dizisinin Türkçe uyarlaması ama Muck gibi bir tepki ile karşılaşmadı.Twitter'da sosyal medya'nın nabzını tutarken Suskunlar'ın Top Thrends olması gecikmedi.Yorumlar gayet olumluydu.Sosyal medyada övgüler devam ederken #sleepers tagının Türkiye TT sıralamasına 10.sıradan giriş yapmasıyla: 'Eyvah!2. bir uyarlama kavgası mı başlayacak' diye söylendirdi.Ama olay tamamen farklıydı.Özellikle Erdem Baş'ın: 'Bence Sllepers Suskunlar'dan arak' sözü her şeyi açıklıyordu.

Suskunlar'ın sosyal medyada altığı tepkiyi bir kenara bırakalım ve Suskunlar'ın dün akşamki bölümüyle ilgili konuşmaya başlayalım.Sukunlar'da çocuklara yapılan işkenceler: 'Rtük cezayı verecek' dedirtti.Dizinin akıcılığı ve flashbacklerle-günümüz arasından yapılan gidiş-geliş 'Son' dizisi gibi izleyicinin aklını karıştırmadı ve buda dizinin en önemli artılarından oldu.Dizinin başrollerini Ecevit ve Bilal paylaşacak gibi görünüyor.Suskunlar'ın bu 2 karakterinin arasından Kuzey Güney'deki gibi kız için kardeş kavgası çıkacağı belli.Diğer 2 kişi ne olacak diye sorarsanız zaten Zeki vurulmasıyla hayata gözlerini yumdu.Dizinin içinde söylenen: '3'ümüzün yaşaması için birimizin ölmesi gerekiyordu' sözü bunu açıklar nitelikteydi.Şimdilik İbrahim ise diğerlerine göre geride kalıyor.Dizide dikkatimi çeken bir diğer olay ise Ecevit'in Güney'e,Bilal'in is Kuzey'e benzeyen özellikleri.Ecevit kendi çabasıyla yurt dışına gidip çalışıp çabalayıp ve okuyup avukat olan hırslı biri.Bilal ise biraz daha gözü kara.Bilal'in: 'İntikamımızı almalıyız.O kuyunun dibinde yaşadıklarımızı unuttun mu?' demesiyle Ecevit'in: 'Unuttum.Ben birsürü çaba harcayarak bugünlere geldim.Sizide unuttum.Hatırlamıyorum.' demesi artık bu durumdan uzaklaşmak ve riske girmek istememesi Güney'e benziyor.Bilal'inde 1.Bölümde gördüğümüz gibi adam öldürecek kadar gözü kara olması Kuzey'le benzeşiyor.Şu sıralar kardeş gibi olan ikilinin kız kavgası yüzünden 'Sen benim bundan sonra kardeşim değilsin' sözüne yol açabilir.
Bu bazı karakter benzerliklerini bir kenara bırakalım ve dizi hakkında birkaç görüşü daha ekeyip son noktayı koyalım.
Dizi son dönemlerin en iyi uyarlamalarından ve Armağan Çağlayan'ın da belirttiği gibi: 'Görüntü çok iyi' tabirine katılmamak elde değil.Reytinglerde AB'de 3. Olması ve Total'de ilk 5 içinde yer alması dizinin Perşembe gibi iki fenomen dizinin arkasında reyting sıkıntısı çekmeden yoluna devam edeceğini gösteriyor.Tabiki dizinin izlenmesinde en büyük etkenlerden biri olan senaryonun saçmalamaması şartıyla.Yoksa Tayfun Güneyer'in çoğu zaman yaptığı ve Adanalı,Türk Malı dizilerinde gördüğümüz örnekleri gibi büyük bir çöküş içerisine girebilirler.

Burak Özdemir

yorumuna aynen katılıyorum ama muck kötü bi uyarlama değildi gün seçimi yanlıştı...

Güzel bir köse yazisi olmus.

Suskunlar bence çok iyi bir uyarlama olmus. Dizinin müzikleri, görüntüsü, oyunculari muazzam.