Suskunların Yeni Senaristi Stv'den

bizde sanaristlerde bukalemun gibidir .. stv de dindar başka yerde ateist bile olurlar ortama göre renk değiştirmek moda artık
)

sorun olmaz yani
)

hiç öyle birşey olacağını zannedmiyorum daha iyi yerlere gelecek dizi

Yakında kaldırılır aga 1 reyting zor alıyo

Aaaa
Artık namaza başlarlar bizim suskunlar

kollama zati polisiye diziydi büyük buluşma hatırladıgım kadarıyla kötülük yapanların öbür dünyaya gidince pişmanlıkları anlatılıyordu. yani korkma suskunlarda namaz olmayacak
))))))

not: bu senarist aynı zamanda deli yürekte de senaristlik yapmış

Namaz kıldırılacağından mı korkayım

Dizinin senaryosunu Pınar Bulut çok hor kullandı ve senaryo bu duruma geldi.
Benim ilk sezon bi yorumum vardı demiştim 2.sezon dizi bozar diye öylede oldu.Biride hatta Suskunları başka dizilerle karıştırma demişti.
İlk Sezon finali yaptıgında belliydi senaryonun bittiği zaten onsan sonra daha ne olabilirdiki.Bence bu gelen Senaristle dizi iyice çöker ve yayından kalkar.Zaten Sosyal Medyası falanda kalmadı.

ben dizi başladıgında bu dizi çakma ezel dedim senarist kekliyor herkesi dedim. ezeli ısıtıp ters çevirip millete yutturuyor dedim aynen sonu ezel gibi oldu bozuldukça boozuldu
))

ne ezeli be ezelin tırnağı olamaz suskunlar ne ne zaman görsem ağlıyo biri öyle dizi olmaz

çakma ezel diyom ya . çakması anca bu kadar oluyor işte

Kollama'da namaz sahnesi pek yoktu, 134 bölümde en fazla 5 bölümdedir.
Bunda da oyuncuların kararı önemli daha çok.
Hatta bir bölümde camiye girmişlerdi, tuzağı engellemek için.
Ama kılmadan, dua etmeden vs. çıkmışlardı.

Ayrıca Kollama'yı yazan sadece bir kişi değildi.
Onlardan biri de Sudan Bıkmış Balıklar'ı yazmış en son.
Samanyolu'nda yazdı diye illa aşırı dindar olmasını beklemeyin bence.

Yeri geldi mi küfür de yazar, müstehcen sahne de yazar.

Suskunlar'ın önü de parlak olsun inşallah.
Hayırlısı...

tek kollamayi yazssa neyse büyük buluşmayida yazmış büyük buluşma dini içerikliydi.

Ertan Kurtulan'ın aslında başarılı bir senarist olduğunu söylemek lazım. Ertan Kurtulan, Samanyolu TV'de "Kollama" gibi bir polisiye dizinin senaristliğini yapmış, o dizide 134 bölüm çekmiş ve çoğunlukla diziyi zirveye oynatmış. Zamanında "Deli Yürek" gibi başarılı bir dizinin senaristliğini yapmış. O yüzden kesinlikle önyargılı yaklaşmamalıyız. Yaptığı işleri ve özellikle kanalı ön planda tutmamız gereksiz olur. Senaristler gerektiği zaman yeteneklerini çok farklı boyutlara taşır. Ertan Kurtulan'ın diziyi farklı bir yön verebileceğini düşünüyorum. Senaristler işte bu zor anlarda anlaşılır. Bir bakıyorsunuz dizi bambaşka yerlerde. Bakalım yeni senarist ne kadar yetenekli, hep birlikte göreceğiz. Bu kadar zor şartlar altında bu işin üstesinden gelirse çok yetenekli bir senarist diyebiliriz. Aksi olursa dizinin işi bitmiş demektir.

tek kollamayi yazssa neyse büyük buluşmayida yazmış büyük buluşma dini içerikliydi.

Kollama'da Büyük Buluşma'dan hiçbir esinlenme yoktu ama.
Ayrıca Yeşeren Düşler'i de yazmıştı, onla da bir benzerlik yoktu.

Zaten senaristin yazdığı her replik ve action, hikayeciden, yönetmenden ve yapımcıdan onay alarak geçmiyor mu?