Suriyelilere Verilen Haklar (!)

Harunnn60

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
44,771
Puanı
1,061
Türklere üniversite için sınav şartı koyup Suriyeli sığınmacılara koyulmazken, para, sağlık, ruhsatsız dükkan açma daha bir sürü haklardan sonra güzel devletimiz son olarak Suriyeli kardeşlerimiz için yeni bir hak vermiş.

Vatandaşlık Verilen Suriyeliler Memur Olabilecek!
''Memur olabilmek için bütün bir yıl Kamu Personeli Seçme Sınavı’na hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi Suriyeli mülteciler de, kendilerine verilen giriş kartıyla artık memur olabilecekler. 2 milyon Suriyeli mültecinin yaşadığı ülkemizde bunlardan 100 bini 657 tabi memur olabilecek. Özel yapılacak olan sınav ile memur olabilecek olan mülteciler devletin farklı kurum ve kuruluşlarında yardımcı hizmetlerde çalıştırılacak.

Türkiye’de Suriyeli mültecilere kadro açılacak olması ise bazı çevreler tarafından tepkiyle karşılandı. Bu yıl bir ay erkene alınarak Mayıs ayında yapılması planlanan KPSS’ye girecek olan işsiz memur adayları, sınava hazırlanmak için yeterli sürenin olmadığından yakınırken seçim hükümetinin böyle bir karar alması ise çifte standart olarak ifade ediliyor ''

http://iskurumu.com/mortgage-vatandaslik-verilen-suriyeliler-memur-olabilecek/

Suriyeli olmak vardı...

Bu konu bir ırçılık değildir yanlış anlaşılmasın. Tamam güzel savaştan kaçmışlar yardım edilir. Elbet onlarda ülkelerinde kaçmak istemezlerdi ama artık onlara verilen haklar çok çok fazla olmaya başladı. Ki bakıyorsun çoğusu Türklere nefretle bakıyor!

Ülkenin geleceğini iyi görmüyorum açıkçası...

Ülkenin tüm iç/dış politikası bir adamın iki dudağının arasında şaşırmamak lazım böyle deli saçması haberlere. Bu arada üniversite olayını aklım hiç almıyor çünkü üniversite kazanacağım diye eylül ayından beri yaşamayı unuttum resmen.

Bundan daha kötü olan birde onlara vatandaşlık verilsin diyenlerin olması.

Ülkede gelecek diye bir şey kalmadı zaten.Allah bizi korusun
Sınavsız üniversite şartını anlayamıyorum. Sürekli okulda suriyelilere yardım bık bık bık.
Zaten devlet özel fark etmeksizin her üniversiteye koyuyor bunları ücretsiz.

İkinci Islahat Fermanı [emoji17] Allah sonumuzu hayır etsin...

Son cümle haric dediklerine katiliyorum

Ülkenin geleceginde bir sıkınti görmüyorum Türkiye ye hicbir sey olmaz

Öyle bir yazmışsın ki ben sanki başka bir millete mensubum.
Tepki gösterdiğim şey onlara daha fazla hak verilmesi. Ortada büyük adaletsizlik var.
Ne yazmisim ki o anlama gelecek bir sey yazmadim dediklerine katiliyorum dedim bende tepki gösteriyorum fazla hak verilmesine ve adaletsizlik var bu da dogru son cümlene katilmiyorum dedim sadece bunlar Türkiye yi yikamaz duraga arapca yazsalar ne olur yazmasalar ne olur

Suriyelilere eğer vatandas olursa ellerinden bu hak gidecek. Çünkü artık mülteci değil Türk olacak. bu durumda verilen hak kalmamış olacak. ikisine birden itiraz anlamsız olmuş)))

Üniversiteye giriş hakkı her yabancı uyruklu kişiye veriliyor belli bir kontenjan var bu oran çok düşük o bir hak degil. Bu Türkiyenin yabancı ulkere lobi çalışması. burda okuyan çoğu kişi ülkesinde bakan yardımcısi falan oluyor. Arapça bilen kişi sayısı Türkiye çok az Arap ulkerine ihracat için bu bir firsat.

Verilen düşük miktardaki yardımlarda ülkede üretimi eğer Suriyeler verilen parayı 1yil biriktirip iphone almıyorsa bu para Türk işçisine köylüsüne geri dönüyor bu sayede ülkede büyüme oranı artıyor. Kısaca Islamdaki zekat gibi verdikçe ülkenin parası artar çünkü fakir parayla ucuz yerli üretim mali alır bakkal köylü işçi kazanir.

Suriyelerin açtığı iş yerlerine genelde Suriyeliler gidiyor onların damak zevkine göre şeyler üretiyor yada açılan yetkelere Arap turistler geliyor Türkiyedeki Arapça eksiliği kapiyorlar.

İş vatandaşlığa gelince çok anlamsız neden verildiğini hiç anlaşılmıyor. Zaten eğer önemli bir suriyeli Türkiye faydaliysa zaten devlet böyle kişilere vandaslik veriyor mesale Suriyeli bir çocuk vardı piyona ustasıydı ona Vanda alık verildi Türkiyeyi yurt dışında temsil ediyor ama onun dışında vadandaslik verilmesi artan Suriyelilere nefretine gaz yağı olur. devlet bu işte dikkatli olunmalı bu nefretten dolayı Suriyede insanlar ölüyor bu nefreti büyütecek adımlar atılmamlı

@takas ak partili olmam uyguladıkları suriye politikasına eleştirmeyeceğim anlamına mı geliyor. Ne yani koşulsuz şartsız kabul mu edeyim. Vatandaşlık olayını yanlış buluyorum bu kadar basit. Sokağa çık anketlere bak %90 vatandaşlık olayına karşı çıkıyor. Olaya parti olarak değilde milli mesele bak.

aslında mesajına cevap vermeyecektim ama geçen senin dini değerlerin azalmış dedin
( şikayet edecektim neyse dedim bayram dedim, çok yanlış bir laftı. ) bugünde yine hakkımda kararlar verince cevap vereyim dedim. maşallah ailemden çok benim adıma kararlar veriyorsun.

şikayet edeceksen et gördüğümü yazarım çok değişmişsin
neyi varmış suriyelilerin bunun manevi boyutuna bakmak lazım birazda ülke onlar yüzünden geriye mi gidecek ne olacak savaş bitince geri dönerler dönmeyende kalsın canları sağolsun

Zaten ilerde burada yaşamayı düşünmüyorum.Ülke böyle durumdayken yaşamak bile mucizeyken burada yaşayacağıma gider Afrikada gönüllü doktor olurum
neyi varmış ülkenin yaşın kaç senin kaç tane hükümet gördün boş konuşmayın
hadi git bakalım gitte ülkenin değerini anla yaşamayı düşünmüyormuş yaşama

Arapsever ümmetçi gençlik yine damlamış konulara, merak etmeyin Suriyelilerle birlikte ne kadar Arapçı varsa onların da hesabı sorulacak vatana ihanetten. Çok Arapçılarsa savaş bittikten sonra onlarla birlikte gidebilirler ya da onların safına geçip toprak isteyebilirler, her türlü bu millete verilecek hesap var. Korkma, titre!

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

Yorum yazmak için konuya gelip çomar tayfasından elemanların mesajlarını okuyup mesaj yazma isteğinin gitmesi...

çoluk çocuk çomar yapmış bizi hahaha
çok bilmişler