Bu bölüm @pompy nin ricası üzerine açılmıştır kesinlikle bana ait değildir
Senaryo Pompy
Yapımcı : Pompy
Resimler : pompy
-Sultanlarımız-
beyazsoy 2.Enise yakın olmak İçin Çiğdem Sultanla anlaşma yapmıştı çok geçmeden çiğdem sultanın bu anlaşmayı bozduğunu anlayınca çiğdemi yok etme planını devreye soktu Senaryo Pompy
Yapımcı : Pompy
Resimler : pompy
-Sultanlarımız-
beyazoy padişah 2.Enise Çiğdem Sultanın yaptıklarını anlatmıştı , 2.Enis kızgınlıkla odadan çıkarak Çiğdem ve Gizem sultanlara hesap sordu ve suçlu olduklarını anlıyınca onlara sarayı terk etmesi emrini verdi
Nisa Sultan artık istanbula gelmiştir ve Çiğdem sultanın dairesine yerleşir , nisa sultan çiğdemi sevmemektedir
nisa sultan daha sonra 2.Enisin yanına giderek Osmanlı devletine yardım yapacağını açıkladı ve anlaşma yapıldı 2.Enis ile Nisa Sultan arasında böylelikle Nisa Sultan Osmanlının içişlerine karışma hakkı sahibi oldu
destere Çiğdem Sultan gün geçtikçe aşık olmaktaydı ve giderek bu durum büyüyordu
Çiğdem gücünü yitirdiğini iyice anlayınca, bir iki vezirini ve Gizem Sultanı yanına alarak payitahta (başkente) yakın yerleşim merkezlerinde bir gezintiye çıkmıştı Payitahttan ayrılıp bir kaç saatlik bir yol katettikten sonra yolları üzerindeki bir nar bahçesinin kıyısında dinlenme molası verdi, Olgunlaşmış, tam kıvamını bulmuş olan narlar insanın iştahını kabartıyordu bahçe içinde çalışmakta olan yaşlı bir adamı yanına çağırdı sordu:
Çiğdem : - Bu nar bahçesi kimin?
Yiğitt- Bu nar bahçesi benimdir efendim, babamdan miras kaldı
Çiğdem : Oğlun, uşağın var mı?
Yiğitt : Allah bize oğul uşak vermedi efendim, bir karı kocadan ibaret iki kişilik bir aileyiz
Çiğdem : Peki ben de bu ülkenin hükümdarıyım, şuradan bir nar şerbeti sıksan da içsek:
Yiğitt : "başüstüne" dedi ve hemen gidip bahçe içindeki kulübeden kalaylı, tertemiz bir tas getirdi En yakındaki ağaçtan iki nar kopardı ve sıktı iki nar tam bir tası doldurdu, Çiğdem içti ve çok beğendi..
Bütün vücuduna bir zindelik ve ferahlık yayılmıştı İhtiyar çiftçi padişahın beraberindeki herkese sırayla nar şerbeti ikram etti. Padişah ve adamları bedenlerinin kazandığı bu zindelikle biraz yol almak için ihtiyara veda edip yola koyuldular. Yolda şeytan padişahın kafasını karıştırmaya başladı "Madem birer ayakları çukurda olan bu yaşlı karı-kocanın mirasçıları yok, ne yapacaklar böyle güzel nar bahçesini, karşılığında bir kaç kuruş verip de bu bahçeyi ellerinden alayım" diye düşündü Padişah ve adamları akşama doğru geri dönerlerken aynı bahçenin yanında yine konakladılar. Padişah ihtiyardan bir tas daha nar şerbeti yapmasını istedi. İhtiyar sabahki kadar candan ve gönülden olmasa da bir tas nar şerbeti yapıp sundu. Fakat padişah bu defa nar şerbetinin tadını pek beğenmedi, sabahkine hiç benzemiyordu sordu:
Çiğdem : ne oldu böyle, bu nar şerbeti sabahki ile aynı nardan değil mi? Bunun tadı hiç de hoş değil !
Yiğitt ynı nardan aslında tadında da bir değişiklik yok, asıl değişen sizin kalbiniz halkınızın malına göz koydunuz, bunun için de narların tadı değişti...
Çiğdem artık durumu anlamıştı gücünü kaybetmişti , kalbi kötülük ile dolmuştu , 1 ay sonra Topkapı Sarayını ister istemez boşaltmaz zorunda kaldı , beyazsoy her geçen gün onu tehdit ediyor , halka kışkırtıcağını söylüyrdu Çiğdem Sultana
beyazsoy ise ipleri artık eline almaya başlamıştı kimse anlamasada ülkeyi o yönetiyordu artık
destere , Nisa sultan yokluğunda İstanbula gelmiş Çiğdem Sultanı arıyordu çok geçmeden onu buldu
Çiğdem sultan düşünceliydi parası yoktu , borçlaro vardı ne yiyip ne içecekti , sonra allaha yalvarıp dua etmeye başladı
daha sonra Çiğdem sultan destereyi karşısında görünce şok geçirdi
destere ; "-Ey dilberi rana! Ey tesadüf-ü müstesna! O mahrem suratınızı görünce size lahza-i kalpten sarsıldım... Niyetim acizane-i taciz etmek değildir.. Bilakis efkar-i umumiyede ufak bir aile bacası tüttürmektir.. Sözlerim sizi temin ve tatmin edecekse şayet zevc-i izdivacınız...a talibim!.."
Çiğdem ; "-O mahrem suratınıza bir sille-i osmaniye nakşedersem sekte-i kalpten terk-i hayat edersiniz..."
7.Bölümün Sonu
@beyazsoy @Cengo @Yiğitt @gözlemci @Harunnn60 @kvp-medya @aserat54 @yigit_00 @Nisa @Çiğdem- @destere @xemrexxx