Sultan dizisi aslında hangi dizinin çakması? Şaşırtıcı bir iddia

cokiyitvci

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
14,206
Puanı
1,060
[h=1]Sultan dizisi aslında hangi dizinin çakması? Şaşırtıcı bir iddia[/h]Kanal D'nin Nurgül Yeşilçay ve Şahin Irmak'ın başrolündeki yeni dizisi Sultan, ilk bölümü ile izleyiciyle buluştu.
Dizide en ciddi sorunun Diyarbakır şivesi olduğunu artık bilmeyen kalmadı. Şive sorunu nasıl çözülür bilemiyoruz ama dizi hakkında bir iddia daha var. Bu iddiayı dile getiren kişi Sabah gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ'un köşesinde görüşlerine yer verilen bir izleyici. Murat Demir isimli izleyici Sultan dizisinin İkinci Bahar dizisinden izler taşıdığını düşünüyor... İşte izleyicinin iddiası:
"Bir defa dizinin daha oyuncu tanıtımı kısmında dedim ki kendi kendime; 'Yoksa tadına doyamadığım efsane dizi İkinci Bahar'ın çakması mı geldi?' Derken dizi başladı ve dizinin başlamasıyla düşüncelerimde yanılmadığımı anladım. (Yüzde yüz aynı olmasa bile, o diziden esinlenildiği şıp diye ortaya çıkıveriyor.)
Dizide birbirinin rakibi olan Zülküf ve Aziz karakterlerinin çarşıdaki atışmaları, İkinci Bahar'daki Ali Haydar-Vakkas ikilisini ne kadar da andırıyor değil mi? (Her iki dizide de karakterler görünüşte birbirine kin dolu ama gerçekte yufka yürekli insanlar...)
Bu dizinin Ali Haydar'ı Aziz; Vakkas'ı da Zülküf.
Ayrıca Nugül Yeşilçay çok iyi, muhteşem bir oyuncu ama batılı kadın imajı var dediğiniz gibi. Genel olarak dizide oranın Türkçe'si de başarılı icra edilemiyor. (Özellikle kadın oyuncular için bu durum söz konusu...) Doğal gelmedi konuşmalar açıkçası ama erkek oyuncular tamamdır."

[h=2][/h]

Çok alakası var

bu cevabi verecegini biliyordum
basit adamsın haluk seni çözmek kolay

Hemen bir dizi basarili oldu ya, elestire doymuyorlar! Ne kadar elestirmeyi seven bir halkiz! Bir kerede basarili olan bir dizimizle gurur duysak nasil olur acaba?

Bencede alakası yok ikinci baharla bazı benzerlikler olabilir ama her dizi bi şeyden etkilenebilir bunlar normal aşmamız lazım bunları...