2016 Sully - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,336
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
3263904.jpg

Sully (2016)

Türü:
Biyografi, Dram
Yönetmen: Clint Eastwood
Senaryo: Todd Komarnicki, Chesley Sullenberger (book), Jeffrey Zaslow (book)

Oyuncular:
Tom Hanks
Anna Gunn
Laura Linney
Aaron Eckhart
Autumn Reeser

IMDb Sayfası

Filmin Fragmanı

Vizyon Tarihi: 9 Eylül 2016

Tam yorumum: http://izleryazar.com/sully-2016/

Kısıtlı bir konudan çıkarılmış gayet başarılı bir film. Clint Eastwood'a bir kez daha saygı duydum. 86 yaşında böyle bir film. #respect

Filmin malzemesi az. Farklı kurgusuna ve ilgi çekici işleyişine rağmen sıradanlık hissi veriyor ama son kısımda sıradanlıktan sıyrılıp iyi bir mesaj veren bir film haline geliyor. Makineler iyi güzel ama "insan faktörü" diye bir şeyi hiçbir zaman ihmal etmemek gerek. :)

Uçak sahneleri çok başarılıydı. IMAX'te izledim ve bu film tamamı IMAX kameralarla çekilen ilk film ama çok büyük fark hissedilmiyor. IMAX'te izlemeniz çok şart değil bence ama uçak sahnelerinden daha çok tat almak adına şansınız varsa izlemeniz daha iyi olur tabii.

Tom Hanks yine çok iyiydi. Filmin her anında duyguyu hissettirdi. Bridge of Spies'a göre Oscar adaylığı şansı çok daha yüksek. Bu sefer olabilir yarışta sürpriz başarılı bir isim çıkmazsa. :)

8/10

Son düzenleme:
Başarılı bir film olmuş. Konusu gerçek yaşanmış bir hayat hikayesine dayandığı için senaryo ancak bu kadar akıcı hale getirilebilirdi. İleri geri zamanlamalarla sunulan sahneler filmin seyir zevkini yükseltmiş. Aralarda sıkıldım ama filmin geneli söz konusu olunca gerçekten başarılı bir film.

Uçak kazası sahnesi çok çok başarılı, uçaktaymış gibi hissettiriyor resmen. Beni en çok merak ettiren kısmı; ''Uçak simülasyon görüntülerinden pilotun uçağı Hudson'a değil de, en yakın piste indirip indiremeyeceği? idi.'' Ki indiremiyormuş, bu durumda pilot tam bir kahramanlık örneği sergilemiş.

Yaşayan efsane, karizmalığın babası Clint Eastwood için ne yazsam az kalır. Uzun ömürler yaşlı kurt, daha nice güzel filmlerini izlemek dileğiyle...

Bir başka üstad Tom Hanks, yer aldığı filmlerde her zaman o içten ve samimi tarzıyla, farklı bir hava katmıştır filme. Bu filmde ise her şeyin merkezinde onun canlandırdığı karakter Sully olduğu için bunu daha bir yoğun hissettiriyor. Filmin her anında ön planda ve bunu çok iyi kullanmış...

Özetle, Tom Hanks'in oyunculuğuyla akıp giden bir film diyebilirim.

8/10

Film bluray olarak ortamlardaki yerini aldı. İzlemek isteyenlere duyurulur. :) Geçen gün hem NBR'ın yılın en iyi filmleri listesine girdi hem de Critics' Choice'ta en iyi film dahil 4 adaylık aldı. Oscar'da adaylık şansını güçlendirdi.

Filmi izledikten sonra aşağıdaki videoyu da izlemenizi öneririm. Kaptan Sully baya eğlenceli adammış. Tom Hanks'in biyografi filmi Hanks'in başrolünde oynamış. :A

@sürgünüm @HeisenBerg @Danger UA! @MEnes @Forumdash @Titanium @Maskeli Fedai @Aserat @MasacRE- @Arslan Bey @GreatOttoman @sokak sanati @Tolstoyevski @BesaleT @berkann @gundix123 @cevaa @Cenation @xdragxx @destere

Film bluray olarak ortamlardaki yerini aldı. İzlemek isteyenlere duyurulur. :) Geçen gün hem NBR'ın yılın en iyi filmleri listesine girdi hem de Critics' Choice'ta en iyi film dahil 4 adaylık aldı. Oscar'da adaylık şansını güçlendirdi.

Filmi izledikten sonra aşağıdaki videoyu da izlemenizi öneririm. Kaptan Sully baya eğlenceli adammış. Tom Hanks'in biyografi filmi Hanks'in başrolünde oynamış. :A

@sürgünüm @HeisenBerg @Danger UA! @MEnes @Forumdash @Titanium @Maskeli Fedai @Aserat @MasacRE- @Arslan Bey @GreatOttoman @sokak sanati @Tolstoyevski @BesaleT @berkann @gundix123 @cevaa @Cenation @xdragxx @destere
Critics’ Choice de adaylığı var mı? (Yoğunluktan konusunu açamadım)

NYFCC ödüllerinde bir şey kazanamamıştı.

Critics’ Choice de adaylığı var mı? (Yoğunluktan konusunu açamadım)

NYFCC ödüllerinde bir bir şey kazanamamıştı.
En iyi film, en iyi erkek oyuncu, en iyi kurgu, en iyi uyarlama senaryo dallarında aday. NYFCC zaten çok fazla kategorisi olan bir şey değil ve sadece tek isim açıklıyorlar o nedenle oradan bir şey çıkmaması şaşırtıcı olmadı. :)

Filmi bu aksam sinemada izleyecegim. Havacilik meraklisi olarak bakalim nasil bir film olmus. :)

konusu itibariyle soğuk baktığım bir filmdi ama sıkılmadan baştan sona izledim.... öyle harikaydı falanda demeyeceğim ama bir filmin sıkmadan kendini izletmesi bile büyük başarı ..
geriye dönüş sahnelerini filmlerde sevmesemde burda geriye dönmelerini istiyordum çünkü o uçağın suya hangi şartlarda indiğini merak ediyordum işte aldı bir merak...!
ilk olayın ortaya çıkışından sonra kahramanımızın kendini kahraman değilde bir şok haliyle bulmasıda güzel düşünülmüş.. halktan gelen olumlu ve havayolu şirketinden gelen olumsuz tepkiler karşısında bir şaşkınlık hali yaşıyordu oralar güzel işlenmiş. tek tek oyuncu performanslarından basetmeyeceğim tom hanks itici gelmedi bu sefer? buda benim açımdan olumlu bişey ..
bir ara skyler white a takıldı gözlerim kadını hafif pörsümüş bulsamda mimikleriyle hala insanı çağıran bir taraf vardı kadında :)

7 puan

Son düzenleme:
konusu itibariyle soğuk baktığım bir filmdi ama sıkılmadan baştan sona izledim.... öyle harikaydı falanda demeyeceğim ama bir filmin sıkmadan kendini izletmesi bile büyük başarı ..
geriye dönüş sahnelerini filmlerde sevmesemde burda geriye dönmelerini sitiyordum çünkü o uçağın suya hangi şartlarda indiğini merak ediyordum işte aldı bir merak...!
ilk olayın ortaya çıkışından sonra kahramanımızın kendini kahraman değilde bir şok haliyle bulmasıda güzel düşünülmüş.. halktan gelen olumlu ve havayolu şirketinden gelen olumsuz tepkiler karşısında bir şaşkınlık hali yaşıyordu oralar güzel işlenmiş. tek tek oyuncu performanslarından basetmeyeceğim tom hanks itici gelmedi bu sefer? buda benim açımdan olumlu bişey ..
bir ara skyler white a takıldı gözlerim kadını hafif pörsümüş bulsamda mimikleriyle hala insanı çağıran bir taraf vardı kadında :)

7 puan
Tom Hanks için geçen sene Bridge of Spies'ta da benzer şeyleri söylemiştin. Galiba sen de sevmeye başlıyorsun. :D

Konusu gereği yalın ve çok başarılı bir filmdi. Clint Eastwood ve Tom Hanks yine başarılı bir iş ortaya koymuşlar.

Kurgu hoş, bundan daha iyi kurgulanamazdı film. Uçak sahneleri tatmin edici. Tom Hanks'in başını çektiği oyunculuklar başarılı.

Simülasyon-insan faktörü olayları da güzeldi, verilen mesaj da.

Daha fazla söylenecek şey yok, konusu gereği sade ama çok iyi bir yapım.

8/10

Havacılığa büyük ilgi ve alaka gösteren biri olarak filmi çok başarılı ve tatmin edici buldum. Konusunun belirli bir çerçevesi olması sebebiyle sade bulunabilir film. Tom Hanks'in filme büyük katkısı yanı sıra ustalığını konuşturmuş yine.

Film'in tek eksik bulduğum yanı küçük ve havacılık çerçevesi içerisinde önemli detayların atlatılmış olması. Belki de gerçek sorguda sorulanlar işlendi bilemiyorum şimdi.

Uçak düşme daha doğrusu nehire iniş sahnesi ve o anlar çok iyi işlenmişti.

9/10

Henüz bitirdim filmi, çok derli toplu ve net bir film izledim, ne anlatmak istiyorsa anlatmış hiç konuyu dağıtmadan. İlk yarım saatinde sıkıldım ki yaşanmış olaydan alındığı için gayet normal.
Tom Hanks'in oyunculuğunu oldukça sade ve iyi buldum amma velakin karakter olarak Sully'nin bazı noktalarda fazla soğukkanlı yazıldığını düşünüyorum bu da Hanks'in önünü kesmiş. Fences'ın daha fragmanından bile belli ki Denzel Washington'ın rakibi olamayacaktır.
Clint Eastwood iyi iş çıkarmış fakat bu filminde de çok karakteristik bir iş koymamış ortaya.
Kaza sahnesi çok iyiydi, yer yer de duygulandım. En iyi film adaylığını hak eder mi bilmiyorum ama geçen seneki aday 2-3 filmden daha iyi olduğu kesin.
7.5/10

Ne anlattığını çok iyi bilen bir filmdi. Ve bu anlatı filme çok güzel yedirilmiş. Yaşanılmış bir olaydan yapılan bir filme göre iyi kurgulanmış ve sıkmadan izlettiren bir film olmuş. Clint Eastwood gerçekten bu yaşında yaptığı bu filmle saygıyı sonuna kadar hak ediyor. Süresi de tam tadındaydı aktı gitti izlerken.

Görsel olarak film her anlamda çok başarılıydı. Tüm teknik detaylar iyi düşünülmüş ve ilgi duymadığım bir alan da olsa bilgilendirme açısından başarılı olmuş film. Hem bilgilendirme hem de mesaj verme işini iyi başarmışlar. Özellikle bunu sondaki mahkeme sahnesinde net anlayabiliyoruz. Makineler ne kadar kusursuz da yapılsa bunu kullanan insan olunca o kusursuzlukta bir kusur olabilitesi her zaman vardır.

Tom Hanks yine klasik üst düzey oyunculuğunu sergilemiş. Şaşırmamak gerek adam yaşayan en iyi oyuculardan. Oscar adayı olur mu bilemiyorum ama çok başarılı ve filmi sıkmadan izlettiren sebeplerin başında geliyor. Aaron Eckhart da ona iyi eşlik etmiş. İyi ikili olmuşlar. Aralarındaki diyaloglarda keyif de aldım doğrusu.

En iyi filme aday olabilir mi bilmiyorum ama kurguya aday olması gerekir bence. Bu tarz kısıtlı bir hikayeyi bu kadar güzel kurgulayak anlatmak büyük başarı. Geçmişe gidiş gelişler ve hikayenin kritik noktalarında bunun yapılması çok iyi olmuş.

8/10

Her yıl maruz kaldığım Tom Hanks filmlerinden artık sıkıldım ve bu sene zaten az film izleyeceğim için eleme yapacaktım ilk bu filmi eliyeyim.:A