SUÇ VE ADALET
hikaye danışmanı: @pompy
senaryo: @dizimedya
bu dizideki kişi ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür
gerçek kişi ve kurumlarla hiç bir ilgisi yoktur
3.BÖLÜM
#suçveadalet
GÜN/İÇ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ-KORİDOR-ÇETİN,VEDAT,BARIŞ,FİG.
çetin havaya 2 el ateş etmiştir,öğrenciler sloganlar ve ıslıklarla protestoya devam ediyor...vedat ne yapacağını bilemez halde
vedat (şaşkın) anons: bilgi üniversitesine acil çevik kuvvet takviyesi,bilgi üniversitesine acil çevik kuvvet takviyesi
çetin kafasını elleriyle tutar,geçmişten bir şeyler hatırlamaya başlar sloganlar arasında,barış hala yerde yara içinde yatıyor
FLASHBACK-AKTÜTÜN KARAKOLU-ÇETİN,ŞEHİT VE YARALI ASKERLERİ
çetin komutan olarak karakol saldırısında ağır yaralı askeri yusuf'un başında,yusufu tutuyor,üzgün ve ağlamaklı
yusuf: komutanım,komutanım şehit olursam,anneme söyleyin vatan için şehit oldu,üzülmesin...
çetin: öyle konuşma aslanım,yorma kendini,şimdi ambulans gelecek,kurturacaksınız...
yusuf: hakkınızı helal edin komutanım...
yusuf şehit olur...
çetin: yusuf yapma...yusuf!
vedat: iyi misiniz?amir'im...
vedat öğrencilere: herkez sınıfına,bölümüne gitsin aksi taktirde çevik kuvvet ekipleri müdahale edecek
GÜN/DIŞ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ-ÇEVİK KUVVET EKİPLER,ETKİN
çevik kuvvet ekipleri hızlıca inerler ve konuşlanmaya başlarlar müdahale için,etkinde arabasıyla gelir ve arabadan iner...
hızlı geçişler
GÜN/İÇ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ,ALT VE ÜST KAT-ÇETİN,VEDAT,ETKİN,ÇEVİK KUVVET,FİG.
ÇETİN yukarı kattan aşağıda çevik kuvvetle karşı,karşıya gelmiş sloganlar atan öğrencileri izliyordur,vedat yanına gelir
vedat: barışı araca koydum amir'im...
etkin çevik kuvvetin yanında müdahale etmemeleri konusunda uyarıyordur,bu arada sağcı öğrencilerde sloganlarla gelir
etkin: müdahale etmeyin arkadaşlar,müdahale yok!
sağcılar: üniversitede komünist istemiyoruz,defolun gidin...ya allah bismillah allahu ekber...
vs.sloganlar atıyorlar
etkin yukarı vedatlara doğru sinirli,sinirli bakar...çetin'de etkin'e gıcık,gıcık bakıyordur,etkin anonsla vedat'a...
etkin: oradan bakınca aşağısı nasıl gözüküyor,başkomserim...
vedat bişey demez,çetin ise demirliklere vurur,sloganlara devam ediyorlar,bir akademisyen gelir,koridordan geçiyordur
akademisyen adam: bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz,üniversitenin içine kadar soktunuz polisi...bu yaptığınız kanunsuzluktur
çetin anons: yukarı polis gönderin,çevik kuvvette olabilir...(sinirli,sinirli) hemen...
vedat ne yapmak istemediğini anlamasada,birşey sormaz çetin'e...2 çevik kuvvet gelir,çetin çevik kuvvete bakar
çetin: dolu olan sınıfları,bölümleri boşaltın,akademisyenlerde çıkmak istemezse müdahale edin!...
çevik kuvvet polisi: ama amir'im...
çetin (bağırır) : ne diyorsam onu yapın!...
çetin parmağıyla
çetin: buraya iyi bak vedat,bu grup var ya,aslında bizi değil,kendi içlerindeki öfkeyi protesto ediyorlar,neden?çünkü anarşistler,vatan hainleri,teröristler...evde anne ve babalarını dinlemezler,dışarda devlete kafa tutmaya çalışırlar...ama kim güçlü
eliyle kendisini gösterir
''biz''
haklı olan
''yine biz''
bizler vatan sever türk polisleri bunlar gibilere papuç bırakılmıyız?hayır...işte 1 tanesi araçta,o yargılanacak,bunlar o arkadaşlarına sahip çıkacak
solcular: biz haklıyız,kazanacağız...
sloganı atıyorlar o sırada
çetin: biz haklıyız diyecekler ama asıl haklı olan biziz...onlar değil...
sloganlara devam...
vedat: anladım amir'im...
vedat anons geçiyor:
çevik kuvvet ne duruyorsun müdahale et! çevik kuvvet...
etkin yine sinirli,sinirli bakıyor
anons ile
etkin: dikkat et!te yanındaki amir'inle başın derde girmesin,o paçalı bir şekilde kurtalır,arkası sağlam nasılsa,sen bu yapılanların hesabını günü geldiğinde nasıl vereceksin merak ediyorum...
vedat (yüksek sesle) : kes! sesini etkin...kes sesini
bu sırada çevik kuvvette sınıflarda olan öğrenci gençleri ve akademizyenleri çıkartıyordur,derse devam etmek isteyenler yaka,paça çıkartırıyordur
akademisyen kadın: kendinize gelin,napıyorsunuz? böyle tartaklayamazsınız
akademisyen adam: ben böyle rezalet görmedim,sınıftan zorla yaka,paça öğrenci çıkartıp dövüyorsunuz,üstüne bide bizleri yaka,paça çıkartıyorsunuz...bu görülmüş şey değil
çetin: çok sinirimi bozuyorlar,çok...
vatan hainleri sizi,terör bildirilerini imzalarken sesiniz çıkmıyordu ama,ne oldu?zorunuza mı gitti!
atın bunların hepsini dışarı,üniversite dışına çıkartır
yukarı destek çevik kuvvet vs.polisler gelir
''lütfen,zorluk çıkartmayın''yoksa müdahale edeceğiz....
GÜN/DIŞ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ-ÖĞRENCİLER,ÇEVİK KUVVET,ETKİN,FİG.
olaylar üniversite dışınada taşmıştır,sloganlar esnasında çevik kuvvet müdahalesi gelir, ''yuh''lamalarda beraberinde gelir...
GÜN/İÇ-EMNİYET,MÜDÜR AYHAN ODA-AYHAN
ayhan odasındaki tv'den takip ediyor olayları
''sayın seyirciler akşam saatlerine doğru istanbul bilgi üniversitesi terörle mücadele amir''i çetin saygın ve başkommser vedat yamanın bir öğrenciyi zorla sınıftan,yaka paça gözaltına alması sonrası karıştı,yaklaşık 1 saate yakındır devam eden olaylarda çevik kuvvet az önce öğrencilere müdahale etti...
ayhan hiç hoş olmamıştır bundan,telefonu ile çetinleri arar,
ayhan: çetin üniversiteyi terk edin! yeter bu kadar...ne yaptığınızı zannediyorsunuz siz?çevik kuvvette,sizde üniversiteden ayrılın...
GÜN/İÇ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ,AŞAĞI KAT-ÇETİN,VEDAT
çetin: müdür'üm daha yeni başlıyorduk ama...
çetin: tmm,müdür'üm...ayrılıyoruz...
çetin: vedat arkadaşlara anons geç! üniversiteyi terk ediyoruz...yeter bu kadar!
ha! bide etkin buraya gelsin!
vedat: tmm,amir'im...
vedat anons: arkadaşlar çekilebilirsiniz...artık!
GÜN/DIŞ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ-ETKİN,ÖĞRENCİLER,ÇEVİK KUVVET,FİG.
ÇEVİK KUVVET ÇEKİLİYORDUR,BAZI ÖĞRENCİLER İSE GÖZALTINA ALINMIŞTIR,ETKİN İÇERİ GİDİYOR
GÜN/İÇ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ,AŞAĞI KAT-ÇETİN,VEDAT,ETKİN
ETKİN GELİR,GELMEZ ÇETİN YÜZÜNE YAPIŞTIRIR,VEDAT İSE HİÇBİŞEY YAPMADAN BEKLER ÖYLE
çetin sinirli,sinirli bakıyor etkin'e
etkin: amir'im...
çetin: (bağırarak) sen az önce ne yaptın etkin?sen az önce bizim değil,onların tarafında yer aldın,o vatan hainlerinin...
etkin: size göre mi vatan haini kim,kim değil...belirleniyor,siz mi belirliyorsunuz?o darp ettiğiniz çocuğun suçu neydi?
çetin: (bağırarak) kes!lan...kes...evet biz biz belirliyoruz,seninde bundan sonra ayağını denk almazsan,gideceğin yeride ben belirleyeceğim...haddini bu kez çok aştın
çetin ve vedat çıkışa yönelir,üniversiteden çıkıyorlardır,etkin ise arkalarından çıkıyordur,yüzü kızgın,kızgındır...
GÜN/DIŞ-İSTANBUL'DAN GÖRÜNTÜLER
GÜN/İÇ-İSTANBUL EMNİYETİ-ÇETİN,ETKİN,VEDAT
ÇETİNLER EMNİYETE GELMİŞLERDİR
çetin: açığa alınacaksın etkin,açığa...
çetin odasına gider
GECE/DIŞ-İSTANBUL GENEL
GECE/İÇ-ÇETİN EV,SALON-ÇETİN,ELA
çetin anahtarı ile kapıyı açar ve içeri girer,koltuğa oturur,tesbihini çıkartır ve sallamaya başlar,ele ise odasından gelir
ela (sinirlenmiş) : abi,sen yaptın dimi?canı sen dövdün...onu o hale sen soktun!
çetin ayağa kalkar
çetin: (bağırır) evet! ben yaptım,ben dövdüm...onu o hale sokan bendim,ve sen canım kardeşim bir daha o çocukla konuşmayacaksın! hatta yanına erkek sinek yaklaşsa dahi nefesin ensemde olacak,bilirsin...benim elim,kolum uzundur,amcamız sağolsun...
ela: amcamında,seninde allah belasını versin,ikinizdende nefret ediyorum...
çetin: amcamız hakkında düzgün konuş!
ela: ne yapacaksın konuşmazsam,bizi bir kere bile görmeye gelmeyen,annemiz ve babamız öldüğünde malum işleri yüzünden yanlız bırakan...
o sırada çetin elini tokat atacakmışcasına kaldırır
ela: vuracakmışın,hadi!vursana...bi o kalmıştı zaten yapmadığın...o haberleri gördüm
çetin elini indirir ama siniri geçmez
ela: üniversitelerde terör estiriyormuşsun,yetmedi mi? insanların,masum insanların canını yaktığın,yaktığınız...
çetin: sus! ela...
ela: ne oldu ilk kez böyle konuştuğum için zorunamı gitti?abicim..ama artık! bende susmayacağım...ne yaparsan yap! susturamayacaksın beni...
çetin: (bağırır) sana sus! dedim...hemen odana git!
ela odasına gider...kapıyı sert kapatır,çetin sinirli,sinirli oturur
çetin: ıııııı...
GÜN/DIŞ-VEDAT ARABA-VEDAT
VEDAT arabada,emniyete gidiyordur,aracının telsisinden anons geçmeye başlar,erkek anons sesi...
''taksim meydanı civalında canlı bomba kendini patlatmak istedi,bir kadın memur peşinde''
GÜN/İÇ-İNŞAAT ALT KAT-CANLI BOMBA,SETENAY
setenay canlı bombanın peşindedir,kendisi çok güzel ve manken gibi polistir,şortlu,dudağında kırmızı ruj,canlı bomba inşaata kaçmıştır
setenay: dur! teslim ol...dedim sana!
setenay silahını doğrultmuştur,canlı bombanında silahı vardır,telefonla arar
canlı bomba: tam patlatacaktım polis farketti,peşime bir polis takıldı yapamadım,artık polis mi?manken mi belli değil
setenay: artık onu görür sonunda,tam ateş edecekken canlı bomba çatışma çıkar,setenay ve canlı bomba çatışır
bir süre çatışmalarını izleriz
setenay: teslim ol...bir yere kaçamazsın!
o sırada vedat gelir oda çatışmaya katılır,vedat setenayıda uyarmaya başlar canlı bomba ile çatışırken,konuşuyorlardır
vedat: dikkat et!...
setenay: bende polisim,sen hangi şubedensin?
vedat: terörle mücadele,istanbul emniyeti
setenay: bende destek büro...tanıştığımıza memnun oldum
vedat: şu adamı yakalayabilirsek memnun olucam...
sizin büroda hep böyle mi?giyiniyor kadın memurlar
setenay: sana ne?
vedat: tmm ya,konuşuyoruz sadece...
adamın mermisi biter,bu kez ortaya çıkar karşılarına elinde canlı bombanın pimi vardır,setenay silahı doğrultmuşken patlatır,vedat ise setenay'ın üzerine çöreklenir
vedat: iyi misin?
setenay: üzerimden kalkarsan daha iyi olucam...
vedat: a! pardon...
vedat setenay'ın üzerinden kalkar ikiside doğrulurlar,ayağa kalkarlar,vedat elini setenay'a uzatır,setenayda gülümseyerek uzatır
vedat: şimdi memnun oldum işte...
setenay: setenay boğatur
vedat: başkomser vedat yaman...
vedat anon geçer: canlı bomba kendini patlattı,olay yerine bir ekip...
QUİCK CUT! HIZLI KESME...
olay yerine inceleme ekibi gelmiştir,vedatlar gidiyordur
vedat: siz burayı halledersiniz
setenay: emniyete gitmeden önce bir yerlerde oturup,bişeyler içerim mi?
vedat: bilmem,olur heralde!
GÜN/DIŞ-İSTANBUL GENEL
GÜN/İÇ-EMNİYET,AYHAN'IN ODASI-AYHAN,ETKİN
etkin kapısını çalar ve girer,ayhan'ın elinde etkinle ilgili uzaklaştırma kararı vardır,ayhan kararı inceliyordur...
etkin: beni çağırtmışsınız müdür'üm
ayhan: geç,otur söyle etkin!
etkin oturur
etkin: ne oldu,kötü bişey mi var?
ayhan: içişleri bakanlığı tarafından çetin amir'inin isteği üzerine,üstüne karşı gelmekten uzaklaştırırdın
etkin (şaşırarak) : ne? nasıl olur bu müdür'üm?
ayhan elindeki kağıdı etkin'e uzatır
ayhan: al!bak...ayrıntıları ve ne kadar uzaklaştırma kararı aldığın yazıyor
etkin alır,okur,sinirlenir
etkin: çetin amir!çetin amir...
etkin odadan çıkar
GÜN/İÇ-ÇETİN'İN ODASI,EMNİYET-ÇETİN
ÇETİN odasında oturuyor,etkin kapıyı çalmadan odasına girer,öfkelenmiştir bu karara,siniri bozulmuştur,çetin ise sert,sert bakar,bağırır
çetin: odama böyle nasıl girebilirsin?çık dışarı etkin!
etkin: amir'im bu ne demek oluyor?nasıl böyle bişeyi yapabilirsiniz?
çetin: sen haddini fazla aşmıştın,daha önce yapmam gereken bir şeyi yaptım! amirine karşı gelmenin bir cezası olacaktı heralde
etkin: siz var ya,siz,siz...
etkin lafını tamamlamaz ve odadan bir hışımla çıkar
GÜN/İÇ-KAFE-VEDAT,SETENAY
vedat ve setenay kafede oturmuş bir şeyler içiyordur,aynı zamanda muhabbet ediyorlardır...
setenay: ben seni çok sevdim ya,keşke aynı yerde olsaydık
vedat: bende senin bu kadınsı halinle bu kadar cesur olmanı çok sevdim,istersen senin için bir şeyler yapabilirim
setenay: nasıl yane?
vedat: çetin amir beni çok sever,onunla konuşup bir şekilde seni ekibe dahil edebiliriz,tabi! sende istersen...
setenay: çetin saygın,içişleri bakanının yiğeni,ee! tabi...güçlü olduğu için yapabilir
vedat: istemez misin?
setenay: aslında bende çok sıkılmıştım biliyor musun?bu bürodan,iyi olur!
GÜN/İÇ-İSTANBUL EMNİYETİ,KORİDOR-ÇETİN
çetin odasından çıkmış,etkinin sözleri sonrasında hiddetkar bir şekilde müdür ayhan'ın odasına gidiyordur...
GÜN/İÇ-İSTANBUL EMNİYETİ,MÜDÜR AYHAN ODA-ÇETİN,AYHAN
çetin kapıyı çalar
ayhan: gel!
çetin içeri girer
çetin: müdür'üm etkini artık ekibimde istemiyorum,benimle çalışacaksa benim yane üstünün kurallarına ve dediklerine uyacak!
çetin parmak hareketleriyle
çetin: uymazsa bundan siz sorumlu olursunuz!uzaklaştırma kararı sonrası odamı bastı,kapımı çalmadan içeri girdi...ya kendine çek,düzen verecek ya da gidecek!
ayhan: tmm,sakin ol! bir dahaki sefere gereken yapılır,şimdilik uzaklaştırma kararı yeterli...
ayrıca seninle ilgili bir haber var gazetede...
çetin: nedir o?
ayhan gazeteyi gösterir,gazetenin başlığında kafasına sıktığı adam için
''çetin saygın yargılanacak mı?'' yazıyordur
içerikte ise dün gazi mahallesindeki terör operasyonunda istanbul emniyet müdürlüğüne bağlı aynı zamanda içişleri bakanı adnan saygınında yiğeni olan çetin saygın bir zanlının polisleri dışarı çıkartarak kafasına sıktı gibi yazıyordur...devamıda vardır
çetin gazeteyi okur ve sinirle masaya yumruğunu koyar
görüntüsü ile görüntü donar...
3.BÖLÜMÜN SONU...
hikaye danışmanı: @pompy
senaryo: @dizimedya
bu dizideki kişi ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür
gerçek kişi ve kurumlarla hiç bir ilgisi yoktur
3.BÖLÜM
#suçveadalet
çetin havaya 2 el ateş etmiştir,öğrenciler sloganlar ve ıslıklarla protestoya devam ediyor...vedat ne yapacağını bilemez halde
vedat (şaşkın) anons: bilgi üniversitesine acil çevik kuvvet takviyesi,bilgi üniversitesine acil çevik kuvvet takviyesi
çetin kafasını elleriyle tutar,geçmişten bir şeyler hatırlamaya başlar sloganlar arasında,barış hala yerde yara içinde yatıyor
FLASHBACK-AKTÜTÜN KARAKOLU-ÇETİN,ŞEHİT VE YARALI ASKERLERİ
çetin komutan olarak karakol saldırısında ağır yaralı askeri yusuf'un başında,yusufu tutuyor,üzgün ve ağlamaklı
yusuf: komutanım,komutanım şehit olursam,anneme söyleyin vatan için şehit oldu,üzülmesin...
çetin: öyle konuşma aslanım,yorma kendini,şimdi ambulans gelecek,kurturacaksınız...
yusuf: hakkınızı helal edin komutanım...
yusuf şehit olur...
çetin: yusuf yapma...yusuf!
vedat: iyi misiniz?amir'im...
vedat öğrencilere: herkez sınıfına,bölümüne gitsin aksi taktirde çevik kuvvet ekipleri müdahale edecek
GÜN/DIŞ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ-ÇEVİK KUVVET EKİPLER,ETKİN
çevik kuvvet ekipleri hızlıca inerler ve konuşlanmaya başlarlar müdahale için,etkinde arabasıyla gelir ve arabadan iner...
hızlı geçişler
GÜN/İÇ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ,ALT VE ÜST KAT-ÇETİN,VEDAT,ETKİN,ÇEVİK KUVVET,FİG.
ÇETİN yukarı kattan aşağıda çevik kuvvetle karşı,karşıya gelmiş sloganlar atan öğrencileri izliyordur,vedat yanına gelir
vedat: barışı araca koydum amir'im...
etkin çevik kuvvetin yanında müdahale etmemeleri konusunda uyarıyordur,bu arada sağcı öğrencilerde sloganlarla gelir
etkin: müdahale etmeyin arkadaşlar,müdahale yok!
sağcılar: üniversitede komünist istemiyoruz,defolun gidin...ya allah bismillah allahu ekber...
vs.sloganlar atıyorlar
etkin yukarı vedatlara doğru sinirli,sinirli bakar...çetin'de etkin'e gıcık,gıcık bakıyordur,etkin anonsla vedat'a...
etkin: oradan bakınca aşağısı nasıl gözüküyor,başkomserim...
vedat bişey demez,çetin ise demirliklere vurur,sloganlara devam ediyorlar,bir akademisyen gelir,koridordan geçiyordur
akademisyen adam: bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz,üniversitenin içine kadar soktunuz polisi...bu yaptığınız kanunsuzluktur
çetin anons: yukarı polis gönderin,çevik kuvvette olabilir...(sinirli,sinirli) hemen...
vedat ne yapmak istemediğini anlamasada,birşey sormaz çetin'e...2 çevik kuvvet gelir,çetin çevik kuvvete bakar
çetin: dolu olan sınıfları,bölümleri boşaltın,akademisyenlerde çıkmak istemezse müdahale edin!...
çevik kuvvet polisi: ama amir'im...
çetin (bağırır) : ne diyorsam onu yapın!...
çetin parmağıyla
çetin: buraya iyi bak vedat,bu grup var ya,aslında bizi değil,kendi içlerindeki öfkeyi protesto ediyorlar,neden?çünkü anarşistler,vatan hainleri,teröristler...evde anne ve babalarını dinlemezler,dışarda devlete kafa tutmaya çalışırlar...ama kim güçlü
eliyle kendisini gösterir
''biz''
haklı olan
''yine biz''
bizler vatan sever türk polisleri bunlar gibilere papuç bırakılmıyız?hayır...işte 1 tanesi araçta,o yargılanacak,bunlar o arkadaşlarına sahip çıkacak
solcular: biz haklıyız,kazanacağız...
sloganı atıyorlar o sırada
çetin: biz haklıyız diyecekler ama asıl haklı olan biziz...onlar değil...
sloganlara devam...
vedat: anladım amir'im...
vedat anons geçiyor:
çevik kuvvet ne duruyorsun müdahale et! çevik kuvvet...
etkin yine sinirli,sinirli bakıyor
anons ile
etkin: dikkat et!te yanındaki amir'inle başın derde girmesin,o paçalı bir şekilde kurtalır,arkası sağlam nasılsa,sen bu yapılanların hesabını günü geldiğinde nasıl vereceksin merak ediyorum...
vedat (yüksek sesle) : kes! sesini etkin...kes sesini
bu sırada çevik kuvvette sınıflarda olan öğrenci gençleri ve akademizyenleri çıkartıyordur,derse devam etmek isteyenler yaka,paça çıkartırıyordur
akademisyen kadın: kendinize gelin,napıyorsunuz? böyle tartaklayamazsınız
akademisyen adam: ben böyle rezalet görmedim,sınıftan zorla yaka,paça öğrenci çıkartıp dövüyorsunuz,üstüne bide bizleri yaka,paça çıkartıyorsunuz...bu görülmüş şey değil
çetin: çok sinirimi bozuyorlar,çok...
vatan hainleri sizi,terör bildirilerini imzalarken sesiniz çıkmıyordu ama,ne oldu?zorunuza mı gitti!
atın bunların hepsini dışarı,üniversite dışına çıkartır
yukarı destek çevik kuvvet vs.polisler gelir
''lütfen,zorluk çıkartmayın''yoksa müdahale edeceğiz....
GÜN/DIŞ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ-ÖĞRENCİLER,ÇEVİK KUVVET,ETKİN,FİG.
olaylar üniversite dışınada taşmıştır,sloganlar esnasında çevik kuvvet müdahalesi gelir, ''yuh''lamalarda beraberinde gelir...
GÜN/İÇ-EMNİYET,MÜDÜR AYHAN ODA-AYHAN
ayhan odasındaki tv'den takip ediyor olayları
''sayın seyirciler akşam saatlerine doğru istanbul bilgi üniversitesi terörle mücadele amir''i çetin saygın ve başkommser vedat yamanın bir öğrenciyi zorla sınıftan,yaka paça gözaltına alması sonrası karıştı,yaklaşık 1 saate yakındır devam eden olaylarda çevik kuvvet az önce öğrencilere müdahale etti...
ayhan hiç hoş olmamıştır bundan,telefonu ile çetinleri arar,
ayhan: çetin üniversiteyi terk edin! yeter bu kadar...ne yaptığınızı zannediyorsunuz siz?çevik kuvvette,sizde üniversiteden ayrılın...
GÜN/İÇ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ,AŞAĞI KAT-ÇETİN,VEDAT
çetin: müdür'üm daha yeni başlıyorduk ama...
çetin: tmm,müdür'üm...ayrılıyoruz...
çetin: vedat arkadaşlara anons geç! üniversiteyi terk ediyoruz...yeter bu kadar!
ha! bide etkin buraya gelsin!
vedat: tmm,amir'im...
vedat anons: arkadaşlar çekilebilirsiniz...artık!
GÜN/DIŞ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ-ETKİN,ÖĞRENCİLER,ÇEVİK KUVVET,FİG.
ÇEVİK KUVVET ÇEKİLİYORDUR,BAZI ÖĞRENCİLER İSE GÖZALTINA ALINMIŞTIR,ETKİN İÇERİ GİDİYOR
GÜN/İÇ-BİLGİ ÜNİVERSİTESİ,AŞAĞI KAT-ÇETİN,VEDAT,ETKİN
ETKİN GELİR,GELMEZ ÇETİN YÜZÜNE YAPIŞTIRIR,VEDAT İSE HİÇBİŞEY YAPMADAN BEKLER ÖYLE
çetin sinirli,sinirli bakıyor etkin'e
etkin: amir'im...
çetin: (bağırarak) sen az önce ne yaptın etkin?sen az önce bizim değil,onların tarafında yer aldın,o vatan hainlerinin...
etkin: size göre mi vatan haini kim,kim değil...belirleniyor,siz mi belirliyorsunuz?o darp ettiğiniz çocuğun suçu neydi?
çetin: (bağırarak) kes!lan...kes...evet biz biz belirliyoruz,seninde bundan sonra ayağını denk almazsan,gideceğin yeride ben belirleyeceğim...haddini bu kez çok aştın
çetin ve vedat çıkışa yönelir,üniversiteden çıkıyorlardır,etkin ise arkalarından çıkıyordur,yüzü kızgın,kızgındır...
GÜN/DIŞ-İSTANBUL'DAN GÖRÜNTÜLER
GÜN/İÇ-İSTANBUL EMNİYETİ-ÇETİN,ETKİN,VEDAT
ÇETİNLER EMNİYETE GELMİŞLERDİR
çetin: açığa alınacaksın etkin,açığa...
çetin odasına gider
GECE/DIŞ-İSTANBUL GENEL
GECE/İÇ-ÇETİN EV,SALON-ÇETİN,ELA
çetin anahtarı ile kapıyı açar ve içeri girer,koltuğa oturur,tesbihini çıkartır ve sallamaya başlar,ele ise odasından gelir
ela (sinirlenmiş) : abi,sen yaptın dimi?canı sen dövdün...onu o hale sen soktun!
çetin ayağa kalkar
çetin: (bağırır) evet! ben yaptım,ben dövdüm...onu o hale sokan bendim,ve sen canım kardeşim bir daha o çocukla konuşmayacaksın! hatta yanına erkek sinek yaklaşsa dahi nefesin ensemde olacak,bilirsin...benim elim,kolum uzundur,amcamız sağolsun...
ela: amcamında,seninde allah belasını versin,ikinizdende nefret ediyorum...
çetin: amcamız hakkında düzgün konuş!
ela: ne yapacaksın konuşmazsam,bizi bir kere bile görmeye gelmeyen,annemiz ve babamız öldüğünde malum işleri yüzünden yanlız bırakan...
o sırada çetin elini tokat atacakmışcasına kaldırır
ela: vuracakmışın,hadi!vursana...bi o kalmıştı zaten yapmadığın...o haberleri gördüm
çetin elini indirir ama siniri geçmez
ela: üniversitelerde terör estiriyormuşsun,yetmedi mi? insanların,masum insanların canını yaktığın,yaktığınız...
çetin: sus! ela...
ela: ne oldu ilk kez böyle konuştuğum için zorunamı gitti?abicim..ama artık! bende susmayacağım...ne yaparsan yap! susturamayacaksın beni...
çetin: (bağırır) sana sus! dedim...hemen odana git!
ela odasına gider...kapıyı sert kapatır,çetin sinirli,sinirli oturur
çetin: ıııııı...
GÜN/DIŞ-VEDAT ARABA-VEDAT
VEDAT arabada,emniyete gidiyordur,aracının telsisinden anons geçmeye başlar,erkek anons sesi...
''taksim meydanı civalında canlı bomba kendini patlatmak istedi,bir kadın memur peşinde''
GÜN/İÇ-İNŞAAT ALT KAT-CANLI BOMBA,SETENAY
setenay canlı bombanın peşindedir,kendisi çok güzel ve manken gibi polistir,şortlu,dudağında kırmızı ruj,canlı bomba inşaata kaçmıştır
setenay: dur! teslim ol...dedim sana!
setenay silahını doğrultmuştur,canlı bombanında silahı vardır,telefonla arar
canlı bomba: tam patlatacaktım polis farketti,peşime bir polis takıldı yapamadım,artık polis mi?manken mi belli değil
setenay: artık onu görür sonunda,tam ateş edecekken canlı bomba çatışma çıkar,setenay ve canlı bomba çatışır
bir süre çatışmalarını izleriz
setenay: teslim ol...bir yere kaçamazsın!
o sırada vedat gelir oda çatışmaya katılır,vedat setenayıda uyarmaya başlar canlı bomba ile çatışırken,konuşuyorlardır
vedat: dikkat et!...
setenay: bende polisim,sen hangi şubedensin?
vedat: terörle mücadele,istanbul emniyeti
setenay: bende destek büro...tanıştığımıza memnun oldum
vedat: şu adamı yakalayabilirsek memnun olucam...
sizin büroda hep böyle mi?giyiniyor kadın memurlar
setenay: sana ne?
vedat: tmm ya,konuşuyoruz sadece...
adamın mermisi biter,bu kez ortaya çıkar karşılarına elinde canlı bombanın pimi vardır,setenay silahı doğrultmuşken patlatır,vedat ise setenay'ın üzerine çöreklenir
vedat: iyi misin?
setenay: üzerimden kalkarsan daha iyi olucam...
vedat: a! pardon...
vedat setenay'ın üzerinden kalkar ikiside doğrulurlar,ayağa kalkarlar,vedat elini setenay'a uzatır,setenayda gülümseyerek uzatır
vedat: şimdi memnun oldum işte...
setenay: setenay boğatur
vedat: başkomser vedat yaman...
vedat anon geçer: canlı bomba kendini patlattı,olay yerine bir ekip...
QUİCK CUT! HIZLI KESME...
olay yerine inceleme ekibi gelmiştir,vedatlar gidiyordur
vedat: siz burayı halledersiniz
setenay: emniyete gitmeden önce bir yerlerde oturup,bişeyler içerim mi?
vedat: bilmem,olur heralde!
GÜN/DIŞ-İSTANBUL GENEL
GÜN/İÇ-EMNİYET,AYHAN'IN ODASI-AYHAN,ETKİN
etkin kapısını çalar ve girer,ayhan'ın elinde etkinle ilgili uzaklaştırma kararı vardır,ayhan kararı inceliyordur...
etkin: beni çağırtmışsınız müdür'üm
ayhan: geç,otur söyle etkin!
etkin oturur
etkin: ne oldu,kötü bişey mi var?
ayhan: içişleri bakanlığı tarafından çetin amir'inin isteği üzerine,üstüne karşı gelmekten uzaklaştırırdın
etkin (şaşırarak) : ne? nasıl olur bu müdür'üm?
ayhan elindeki kağıdı etkin'e uzatır
ayhan: al!bak...ayrıntıları ve ne kadar uzaklaştırma kararı aldığın yazıyor
etkin alır,okur,sinirlenir
etkin: çetin amir!çetin amir...
etkin odadan çıkar
GÜN/İÇ-ÇETİN'İN ODASI,EMNİYET-ÇETİN
ÇETİN odasında oturuyor,etkin kapıyı çalmadan odasına girer,öfkelenmiştir bu karara,siniri bozulmuştur,çetin ise sert,sert bakar,bağırır
çetin: odama böyle nasıl girebilirsin?çık dışarı etkin!
etkin: amir'im bu ne demek oluyor?nasıl böyle bişeyi yapabilirsiniz?
çetin: sen haddini fazla aşmıştın,daha önce yapmam gereken bir şeyi yaptım! amirine karşı gelmenin bir cezası olacaktı heralde
etkin: siz var ya,siz,siz...
etkin lafını tamamlamaz ve odadan bir hışımla çıkar
GÜN/İÇ-KAFE-VEDAT,SETENAY
vedat ve setenay kafede oturmuş bir şeyler içiyordur,aynı zamanda muhabbet ediyorlardır...
setenay: ben seni çok sevdim ya,keşke aynı yerde olsaydık
vedat: bende senin bu kadınsı halinle bu kadar cesur olmanı çok sevdim,istersen senin için bir şeyler yapabilirim
setenay: nasıl yane?
vedat: çetin amir beni çok sever,onunla konuşup bir şekilde seni ekibe dahil edebiliriz,tabi! sende istersen...
setenay: çetin saygın,içişleri bakanının yiğeni,ee! tabi...güçlü olduğu için yapabilir
vedat: istemez misin?
setenay: aslında bende çok sıkılmıştım biliyor musun?bu bürodan,iyi olur!
GÜN/İÇ-İSTANBUL EMNİYETİ,KORİDOR-ÇETİN
çetin odasından çıkmış,etkinin sözleri sonrasında hiddetkar bir şekilde müdür ayhan'ın odasına gidiyordur...
GÜN/İÇ-İSTANBUL EMNİYETİ,MÜDÜR AYHAN ODA-ÇETİN,AYHAN
çetin kapıyı çalar
ayhan: gel!
çetin içeri girer
çetin: müdür'üm etkini artık ekibimde istemiyorum,benimle çalışacaksa benim yane üstünün kurallarına ve dediklerine uyacak!
çetin parmak hareketleriyle
çetin: uymazsa bundan siz sorumlu olursunuz!uzaklaştırma kararı sonrası odamı bastı,kapımı çalmadan içeri girdi...ya kendine çek,düzen verecek ya da gidecek!
ayhan: tmm,sakin ol! bir dahaki sefere gereken yapılır,şimdilik uzaklaştırma kararı yeterli...
ayrıca seninle ilgili bir haber var gazetede...
çetin: nedir o?
ayhan gazeteyi gösterir,gazetenin başlığında kafasına sıktığı adam için
''çetin saygın yargılanacak mı?'' yazıyordur
içerikte ise dün gazi mahallesindeki terör operasyonunda istanbul emniyet müdürlüğüne bağlı aynı zamanda içişleri bakanı adnan saygınında yiğeni olan çetin saygın bir zanlının polisleri dışarı çıkartarak kafasına sıktı gibi yazıyordur...devamıda vardır
çetin gazeteyi okur ve sinirle masaya yumruğunu koyar
görüntüsü ile görüntü donar...
3.BÖLÜMÜN SONU...