STV'nin Reyting Oyunu RTÜK'ü İkiye Böldü!

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,173
Puanı
1,059
Samanyolu TV’nin ‘’Son Dakika’’ anonsuyla verilen Suriye sınırında bir Türk savaş uçağının düştüğü şeklindeki haberinin tamamen ‘’Şefkat Tepe’’ adlı dizinin reytingini arttırmaya yönelik bir olay olduğu. ‘’Son Dakika’’ haberinin dizinin tanıtım jeneriğinden bir bölüm olduğu ilerleyen dakikalarda anlaşılırken, RTÜK'ü harakete geçirdi. . RTÜK raportörünün ‘’Kamusal sorumluluk anlayışına aykırı davranmak ve gerçek dışı yayın yapmak’’tan ceza istese de Rtük'teki çoğunluk cezaya gerek olmadığını kararını verdi

Son düzenleme:
Buna da ceza verirlerse oha derim. Dizinin içinde geçen bir görüntüyü verdiler sonuçta.

Bu kanaldan zaten böyle birşey bekliyordum açıkcası şaşırmadım!

Son düzenleme:
Şefkat Tepenin içinde mi böyle bir haber verilmiş? Eğer öyleyse ceza verilmesine gerek yok.

dizi dışindysa ceza werilmeli ama hizmete hizmet eden kanala ceza werilmez

- - - Ekleme - - -

dizi dışindysa ceza werilmeli ama hizmete hizmet eden kanala ceza werilmez

Şefkat Tepenin içinde mi böyle bir haber verilmiş? Eğer öyleyse ceza verilmesine gerek yok.

İçinde verildi, fragmanda da gösterdi.
Fragman ilk izlendiğini gerçek sanılır, ben de gerçek sanmıştım, sonra Şefkat Tepe fragmanı olduğunu anladım.

niye ceza versinler adamlar dizisini tanıtıyo hemde ceza alması gereken onca yapım varken...

tanıtım ve reklamdlarda haber bülteni ve program sunan kimse sunamaz hatta ugur dündar tavuk reklamlarına rtükten izin alarak çıktı toplumsal yarar oldugu için. burda stv insnaları kandırıyor. şefkat tepe jenerikte haber sunan birini kulanmasaydı sorun olmazdı aynısını son dizisinde yapıldı ama o tanıtımda gülay özden vardı ama gülay özden o zamanlarda haber sunmuyorsu

harfi harfine katılıyorum

Ne cezası be yok daha neler

Son Dakika deyip yayınlamaları yanlış bir hareket. Son Dakika diy e dizinin reklamı yapılmamalıydı bence.

Son Dakika deyip yayınlamaları yanlış bir hareket. Son Dakika diy e dizinin reklamı yapılmamalıydı bence.

o sahne dizinin içinde yer alan bi sahne ve fragmanda gösterildi yanlış manlış yok