STSL'de 27. Haftanın Ardından

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,527
Reaksiyon puanı
9,533
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
1_1.jpg


STSL'de 27. haftanın açılışı Bursa'da oldu. Orta sıraları ilgilendiren maçta Bursaspor evinde Karabükspor'u 3-0 yenerek 3 maç aradan sonra galibiyet aldı.

Cumartesi gününün ilk maçında Gençlerbirliği ile Antalyaspor Ankara'da karşı karşıya geldi. Aydın ve Eto'o'nun karşılıklı attığı gollerle mücadele 1-1 sona erdi. Antalyaspor Avrupa kupaları mücadelesinde yara almış oldu.

Günün diğer maçında son sıraları ilgilendiren kritik maçta Gaziantepspor ile Alanyaspor karşılaştı. Alanyaspor maçı 3-2 kazanarak kümede kalma mücadelesine devam etti. Antep ise ateş hattından kurtulmak isterken yara aldı.

Günün son maçı için beklentiler büyüktü. Spor kamuoyunca yılın maçı olması beklenen maç beklentiler fazlasıyla karşılaştı. Bir tarafta ligin lideri Beşiktaş vardı diğer tarafta 2017'de hiç yenilmeyen Trabzonspor vardı. Trabzon'da oynanan karşılaşmaya ilgi büyüktü. Tribünlerde görsel şölen, sahada ise futbol şöleni vardı. Uzun yıllar unutulmayacak olan maçta önce Trabzonspor 2-1'den skoru 3-2 yaptı daha sonra ise Beşiktaş maçı Atiba'nın 90+1'de golle 4-3'e getirdi. Bu skorla Beşiktaş şampiyonluk yolunda önemli bir engeli başarıyla geçerken, Trabzonspor'un hem yenilmezlik serisi son buldu hem de Avrupa kupaları yolunda derin bir yara aldı.

Pazar gününün ilk maçında son sıralardan kurtulmaya uğraşan Kayserispor evinde Osmanlıspor'u ağırladı. Osmanlıspor maçı 4-1 kazanarak Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ilk galibiyetini elde etti. Kayserispor ise ateş hattında kalmaya devam etti.

Günün bir diğer maçında son sıraları ilgilendiren bir diğer kritik maçta Adanaspor ile Rizespor karşılaştı. Rizespor maçı 3-1 kazandı ve ligde 7 maç aradan sonra galibiyet aldı.

Günün son maçında Fenerbahçe ile Akhisar karşı karşıya geldi. Maçı 3-1 kazanan Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi mücadelesine devam etti. Akhisar ise kümede kalma yarışında darbe aldı.

Pazartesi gününün ilk maçında Kasımpaşa ile Konyaspor 1-1 berabere kaldı. Avrupa kupaları mücadelesi veren iki ekipte istediği sonucu alamadı.

Haftanın son maçında Başakşehir ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Baştan sona Başakşehir üstünlüğünde geçen maçı ev sahibi takım Adebayor'un hat-tricki ve Mustafa Pektemek'in golüyle 4-0 kazanarak liderlik yarışına devam etti. Galatasaray ise Avrupa kupaları mücadelesinde yara aldı.

Haftaya referandum nedeniyle maç yok. İlhan Cavcav öldüğünden dolayı oynanamayan Gençlerbirliği-Gaziantepspor Çarşamba günü karşı karşıya gelecek.​