FK9 State of Play / Devlet Oyunları (2009) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1589379417373.png


State of Play / Devlet Oyunları

Tür:
Suç, Dram, Gizem
Yönetmen: Kevin Macdonald

Oyuncular:
Russell Crowe
Rachel McAdams
Ben Affleck
Helen Mirren
Robin Wright
Jason Bateman
Jeff Daniels


IMDb

Filmin Konusu:
BBC yapımı başarılı bir televizyon dizisinden uyarlanan filmin yönetmeni Kevin Macdonald. Yönetmeni bir önceki bol ödüllü filmi The Last King of Scotland ile hatırlayabiliriz. Filmin başrolündeki Forest Whitaker buradaki performansıyla Oscar almıştı. ‘Devlet Oyunları’nda daha önce Brad Pitt ve Edward Norton’la anılan roller daha sonra Russell Crove ve Ben Affleck ikilisiyle değiştirildi. Kongre üyesi Stephen Collins (Ben Affleck) savunma harcamalarını denetleyen komitenin başkanlığını yürütmekte ve yaklaşan başkanlık seçimlerinde dikkatleri üstüne çekmektedir. Asistanı ve aynı zamanda metresi öldürülünce, eski arkadaşı gazeteci McCaffrey (Russell Crowe) hem iş hem de arkadaşlık ilişkilerinin etkisiyle olayı araştırmaya başlar. Genç ve tecrübesiz gazeteci Della Frye ile beraber olayı araştırmaya başlayan McCaffrey politik filmlerden ve kendi ülkemizin siyasi atmosferinden dolayı aşina olduğumuz bir komployu ortaya çıkartır. Ama aşina olmadığımız bir sona doğru ilerler…


Filmin Fragmanı:


 
  • Beğendim
Reactions: Angelica

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Oyuncu kadrosuna bakın, çok iyi. Umarım "Contagion" gibi hayal kırıklığına uğratmaz. O filmde de çok iyi bir oyuncu kadrosu vardı ama oyunculuklar ve senaryo genel olarak dökülüyordu. Tek etkileyiciliği vardı, o da günümüzü anlatıyor oluşuydu. :)
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,219
Reaksiyon puanı
107,926
Puanı
1,060
İşte aradığım film. Çok beğendim. Dikkatlice izlenilmesi gereken bir fim. Bu tarz gizemli,olay çözme ve çözdükçe farklı bilgiler edinme filmlerini seviyorum.
Gazeteci adamın(Russell Croveo) oyunculuğunu baya beğendim. Stranger Things'de ki David Harbour'un da sahnesinin olması hoş bir sürpriz oldu.

Filmi izlerken ikide bir senaryolar ürettim. İlk başta kadının ölmeyip politikacı adamla bir oyun yaptığını düşündüm sonra öldüğüne inandığımda olayları izlerken çözmeye çalıştım ve filmin ortalarında politikacıdan şüphelenmeye başladım nitekim o konuda yanılmadım. Güven vermiyordu. Asistanın hikayesi ve onunla alakalı olayların çözülme kısımlarını beğendim. Filmde o fotoğrafları gazeteciye veren kızın ölmüş olmasına üzüldüm ve katili canlandıran adamın oyunculuğu da iyiydi.

8.7/10
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Fena değildi.

Gazetecilik ve suç/gizem türünü birleştiren bir film. Yer yer beğendiğim kısımları olsa da, sonunu beğenmiş olsam da bir şeyler eksik gibiydi. Cinayetin peşinde koşturma duygusunu yeterince hissetmedim. Gazetecilik filmleri açısından da üst sıralara koymam. Mesela birkaç yıl önce Oscar kazanan Spotlight o haber peşinde koşturma hissini çok daha iyi yaşatmıştı. İkisinde de Rachel McAdams'ın yer alması ise hoş bir detay. :)

Oyuncu kadrosu gerçekten çok zengindi, sırf bu kadro için bile izlenebilir. Russell Crowe'un saçlarını ilk kez böyle gördüm, baya tuhaf geldi. :A Fakat sevdiğim oyunculardandır, yer aldığı her filmde belli bir puan eklettirir hissettirmeden. :) Rachel McAdams'ı da çok seviyorum. Hatta bir ara filmden kopup Rachel McAdams'ı niye bu kadar sevdiğimi düşündüm. :A Çok müthiş bir oyunculuğu yok, öyle aman aman güzel biri de değil ama izlemekten keyif alıyorum her zaman. Kadronun geri kalanı da iyiydi genel olarak. Robin Wright'ın karakteri pek olmamış hissettirdi.

6.5/10
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Rachel McAdams başrollü ikinci gazetecilik gerilim filmi. Bu sebeple çok seveceğimi düşündüm ama Spotlight etkisi yaratmadı bende. O filmi daha çok sevmiştim. Spotlight'da olduğu gibi yine bir kurumda ki yozlaşmaya değinmişler. Tabi bu sefer cinayet üzerinden anlatmışlar. Siyasilerin ne kadar sahtekar yalancı olduklarını iyi bir dille anlatmışlar.

Gerilim dolu müzikler, oyuncular, senaryoda ki ters köşeler güzeldi ama olay akışı biraz karmaşıktı. Benim sevmediğim nokta bu oldu. Çok karmaşık geldi bana. Anlıyorsun ama olayları anlatma biçimleri karmaşık. Bu sebeple katili bulma macerasını tam hissedemedim.

Sonu güzeldi ama sondan bir önce ki sahnede Cal (Russell Crowe ) ölseydi daha iyi olurdu. Gazetecilik uğruna öldüğü için daha etkili bir esas olurdu diye düşünüyorum. Bir anda polislerin belirmeye boş aksiyon filmlerini andırıyor. Son sahnede gazetenin basılması güzeldi ama.:)

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: MasacRE and bazinga

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Başarılı, iyi bir filmdi.

Gazetecilik temalı ama bununla sınırlı kalmayan bir film, hikaye birden çok yönde gelişiyor ve film ilerledikçe dallanıp budaklanıyor. Bu tip filmler bulmaca gibi oluyor, sonlara yaklaştıkça genelde düğüm çözülüyor ve olaylar nihayete eriyor. Burada da benzer bir anlatım vardı ama kurgu ve işleniş bir tık daha akıcı olabilirdi. Ben de bazı noktalarda filme olan ilgimi kaybettim, yer yer sıkıldım ancak bu durumu çok çok fazla da yaşamadım. Filmin sonunu ise gerçekten güzel bağlamışlar, bu yüzden mutlu kalktım filmin başından.

Oyuncu kadrosu gerçekten çok iyiydi. Russell Crowe'un imajı şaşırtıcıydı gerçekten, üzerine düşeni yine fazlasıyla yapmış. Oyunculuğu çok başarılı bir isim zaten. Rachel McAdams ise çok tatlıydı, çok güzeldi...

Ana karakterimiz ve gazetecimiz Cal, onun asistanı ise Della. Cal, klasik olarak tecrübeli ve gazeteciliğin inceliklerine hakim birisi. Della ise tecrübesiz asistan konumunda. İkisinin intihar gibi gözüken bir cinayeti çözmeye çalışmasına ve sonunda da çözmesine tanıklık ediyoruz. Cal ile politikacı Stephen arasında bir bağlantı kurulması ve önceden arkadaş olmaları detayı hoşuma gitti.

Onun dışında yozlaşmış bir kurum ve bu kurum üzerinden verilen mesajları, gazeteciliğin ne olduğunu/nasıl yapılması gerektiğini ve filmin geçtiği dönemde gazetelerin durumu güzel anlatılıyor. Özellikle gazetelerin tiraj için insanların özel hayatlarını hiçe sayıp, doğru veya yanlış demeden haber yapmak istemeleri durumu güzel anlatılmış.

Filmin sonundaki twisti de beğendim. Film boyunca bizlere politikacı masummuş gibi aktarılıyor, sonlara doğru biraz renk veriyor aslında ama yine de kaliteli bir şekilde ona bağlanıyor olaylar. Son sahnede polislerle yaşanan kovalamaca sahnesinde Cal ölse veya en azından vurulsa daha etkileyici ve akılda kalıcı olabilirmiş film ama yine de başarılı bir son izledik.

Puan: 7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: MasacRE and bazinga

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Aslında bu tarz gizem üzerinden ilerleyen işler hoşuma gitse de bu filmi sevemedim. Sanırım sondaki bir sürpriz dışında baştan konunun nereye varacağı belli olduğundan heyecan duymadım izlerken. Zaten politika, gazetecilik gibi konuların işlendiği filmler çok ilgi alanım değilken bu filmdeki olay örgüsünün hoşuma gitmemesi, temponun düşük olması gibi sebepler uzaklaştırdı beni ve bu filmden de memnun kalarak ayrılamadım maalesef :T:

5.5/10
 

Angelica

Favori Üye
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,991
Reaksiyon puanı
57,139
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
Bağ evine gitmeden izlediğim için yorumumu yeni yazabiliyorum beğendim filmin başından sonunu bildiğim bir filmdi bu yüzden izlemesi benim için daha keyifli oldu ama tahminin dışına çıkacak gibi olsada sonunda tahmin ettiğim sonuç çıktı oyunculuklar harikaydı Russell crowe izlemek süperdi gazeteci rolüne yakıştırdım ben :D

9/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga