2019 Star Wars: The Rise of Skywalker / Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
0959246.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


Star Wars: The Rise of Skywalker

Tür:
Bilimkurgu, Macera
Yönetmen: J.J. Abrams

Oyuncular:
Daisy Ridley
Adam Driver
Oscar Isaac

Filmin Özeti:
Kylo Ren Büyük Lider Snoke'u öldürmesinin ardından İlk Düzen'in yeni Büyük Lider'i olmuştur. Acımasız yönetiminin altında galaksi yavaş yavaş umutsuzluğa kapılmaktadır. Luke Skywalker'ın Güç'le birleşmesinden sonra Rey kendi içindeki gücü benimsemiş, onu geçmişte tutan bağlarını kesmeyi başarmıştır. Kylo Ren ve Rey'in arasındaki çatışma giderek artarken, İlk Düzen'de de içsel çalkantılar yaşanmaktadır. Güçte kalabilmek için giderek acımasızlaşan Kylo Ren, onu yenmek için sürekli çalışan Rey, tekrar ortaya çıkan Ren Şövalyeleri, Direniş'i büyütmeye çalışan Poe ve Fin, karanlığın ve aydınlığın savaşı galaksideki tüm dengeleri değiştirecektir.

Filmin Fragmanı:
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Çok sevdiğim ilk iki filmin ardından ciddi bir hayal kırıklığı oldu. İlk bir saati direkt sıkıcıydı. Son bir saatinde iyi yerler, gaza getiren kısımlar vardı ama çok kötü çekilmiş sahneler de vardı.

Allah aşkına Kylo Ren ile Rey'i öpüştürmek hangi muhteşem zekanın ürünüydü? :(

Tam yorum: https://izleryazar.com/star-wars-the-rise-of-skywalker-2019/

6/10
 
  • Beğendim
Reactions: Sherlock

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,217
Reaksiyon puanı
31,087
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Ben aslında fanatiği değilim ama tüm serileri ve filmleri izledim.
Bu bölümdende keyif aldım; görsel açıdan doyurucu bir filmdi.
Zaten film bir akışı var;filmin ciddi bir geçmişi ve karakter sırası var.
Bunlara bağlı iseniz zaten bunuda izlemiş olman gerekirdi.

Filme puanım ise;
10 üzerinden 8.
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Star Wars'ı bu hale getirenlerin utanmasını çok isterdim ama utanacaklarını hiç mi hiç sanmıyorum. Onlar ceplerine bakar ve yoluna devam ederler. Kaliteymiş, hikayeymiş, külliyata saygıymış, seyirciye saygıymış kimin umrunda ki... Disney Effect'i sonuna kadar hissettiğimiz bu üçlemenin final filminde en azından elle tutulur kaliteli bir final yapmalarını isterdim. 1. film hadi A New Hope kopyası ama en azından filmin bir albenisi var dedik. Görece kaliteli iyi bir filmdi. 2. film Star Wars evrenine tamamen aykırı saçma bir filmdi. Elindeki malzemeyi hiç düzgün kullanmayan bir filmdi. Rian Johnson'a çok saydırdığım bir filmdi.

Ama bu film... Bu film zaten rezil edilmiş evrenin rezillikte zirve yaptığı film oldu. Tekil film olarak da serinin final filmi olarak da hiç bir şekilde elle tutulur bir yanı yok. Karakterler arası arkadaşlık ve bağdan bahsediyorlar ama bunun temeli ve altyapısı yok. 3. filmde olmamıza rağmen bunu hissedemiyoruz... Onlara benzetmeye çalışmışlar sözde ama ilk üçlemedeki üçlü arkadaşlığın tırnağı bile olamaz. Filmin senaryosu ve tercihleri tam anlamıyla rezalet...

Özellikle Rey'in ailesi kısmı... Palpatine'in hikayeye ne amaçla dahil edildiğini anlayamam. Rey'in üstüne bir de onun soyundan gelmesi falan. Bu saçmalıkları izlerken gerçekten sinirlerim bozuldu. Hele final sahnesi beni bitirdi gerçekten. Tamam filmin adını Rise of the Skywalker koydunuz en azından soyadından filmde bahsetmeniz lazım bundan. Ama işte Rey kendini Skywalker hissediyor da bu yüzden orda Rey Skywalker'ım diyor da bilmem ney... Geçin bunları ya, böyle komik senaryo olmaz.

Skywalker Saga'yı böyle bitiren yapımcı, yönetmen, senarist kim varsa hepsi leşliğinde boğulabilir. Ama Star Wars'a bir daha gelmesinler lütfen. Yapmayın Star Wars bırakın. Ya da Mandalorian'ı yapanlar gibi bu işin hakkını verecek bu evreni anlamış kişilere verin bu işi. Star Wars özleminin yerini Star Wars nefretinin aldığı günleri de gördük ya ne diyelim. Uzun bir süre daha Star Wars filmi görmek istemiyorum artık...

6/10