Star TV'den 'Atatürk' Sansürü!

Yiğitt

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
45,913
Puanı
1,061

Bu sezon reytinglerden umduğunu bulamayan ve gündüz kuşağı reytinginde de adeta şok yaşayan Star TV'den flaş sansür!

Önceki akşam, başrollerini Zafer Algöz, Melek Baykal, Emrah Kaman, Nejat Uygur ve Necip Memili’nin paylaştığı 'Kaçma Birader' filmini yayınlayan kanal, “Anıtkabir mi? Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor” repliğini kesti, izleyici bu sahneyi izleyemedi.

Sahnede herhangi bir küfür veya hakarete yer verilmemesine karşın Atatürk ile ilgili sözlerin sansürlenmesi dikkat çekti.

Star TV'den ise çok tepki çeken bu karara dair açıklama geldi.

Kanalı karalamayın o sahnede dalga geçilmiş (filmi izlemediğim için bilmiyorum
) kanalın sansür uygulmasını haklı buluyor herkes..

Madem filmi uygun bulmadınız neden yayınladınız? Başka film mi yok kanalda?

Bu film zaten ta 2 sene önce TV'de ilk kez yayınlanmıştı ve o zaman da olay olmuştu. Muhtemelen konusu da açılmıştır o yüzden yeni bir şey gibi sunmak ne kadar doğru bilemedim. 'Star TV'den Açıklama' tarzı bir başlıkla düzeltmen daha iyi olabilir bence.
@Yiğitt

Öyle bir konu açılmamış, eğer açıldıysa o başlıkla düzeteyim?

Çekinip yayınlamamaları gayet normal. Ülkemizde ne yazik ki bazı karaktersizler Ulu Önder'e bu sıralar çok fazla hakaret etmeye başladı cesareti nereden alıyorlarsa artık...

Zaten ülkemizde Ulu Önder'e laf etmek kimsenin haddine değil edenlerde cezasını en ağır şekilde ödüyor ve ödemeye devamda edecek