Star TV Dizisi Özbekistan'da Hükümet Kararıyla Yasaklandı!

Tamam ters sordum biraz ama öyle olduğunu mu düşünüyorsun gerçekten?
Kac kere dedik önemli olan ne yazildigi degil ne uygulandigidir
) kurala baksak 200 ülkeden en az 150 sinin yasasi özgurlügü koruyor ama uygulamada 50 si anca özgür
)) dinde de aynisi
 
Kıskanç la bunlar. Yakışıklı güzel bakımlı insanı kıskanan klasik dinciler
 
Tamam ters sordum biraz ama öyle olduğunu mu düşünüyorsun gerçekten?
Eğer o ülke müslüman olmasaydı öyle bir şey bahane etmezdi. Daha genel düşünürsek eğer müslüman bir devlet olmasaydı bu zihniyete sahip olmazdı.. Haksız mıyım?
 
Eğer o ülke müslüman olmasaydı öyle bir şey bahane etmezdi. Daha genel düşünürsek eğer müslüman bir devlet olmasaydı bu zihniyete sahip olmazdı.. Haksız mıyım?
Bu dinin sorunu değil öncelikle. Katı düşünceli insanlar, çocukluğundan itibaren bir şeyler ararlar insanlara hükmetmek için. Çoğu da dini bulur bu arada. Din olmasaydı da insanlar yine saydirmak icin bir seyler bulurdu.
Bunu detaylica aciklardim da Survivor izliyorum


Ayhhh hep ayni savunma normal hayatta islevsiz kural- yasa kaldirilir ; kaldirilmayanlar sorun cikartir her gun Gördügümüz üzere
Tartışırız bunu ilerleyen günlerde uzun uzun. Anlatirim ben sana olayi merak etme
 
Cevabı kendin verdin aslında. Ama eksik söyledin. Katı düşünceli insanlar hükmetmek için dini oluşturdu, baştan beri din onların başyapıtıydı ve günümüzde yankıları devam ediyorsa büyük bir başarı yakaladıkları kesin.

Zamanında hristiyanlar da teokratik yaşıyorlardı. Din adamları sıradan bir kağıdı cennet'in belgesi diye insanları kandırıp onlardan para koparmaya çalışıyordu. Ta ki Martin Luther ayaklanana kadar. Avrupa'nın miladı o zaman başladı işte. Avrupa zaten kendiliğinden gelişmedi. Artık dini bırakıp bilime yöneldi ki bugünlere böyle gelebildiler. İslam devletleri dinle yönetime devam ediyorda ne halde oldukları belli maalesef..
 
Kara Sevda çok iyi bir işti, böyle haberlerle gündeme gelmesi kötü gerçekten. Özbekistan'ı kınıyorum.
 

İlk söylediğine tam olarak katılmıyorum, zamanla senin de fikrin değişecektir. Doğuştan ya da sonradan baskın olma, hükmetme isteği elbette dinden bağımsız bir güdü olabilir fakat buradaki mesele o değil, üstelik söz konusu o güdü olunca din sadece o güdüye destek olur.

Dinin yapısı ayrıntılı bir şekilde incelendiğinde tam olarak dinin sorunu olduğu görülebilir. Din emrediyor böyle böyle diye. Kabul edip uyana ya da dine bakarak fetva verene günümüz modern dünyasında bağnaz, yobaz gibi bir takım hakarete varan yalan yanlış şeyler söyleniyor ve gerçek din bu değil denilerek iftiralar atılıyor. Halbuki gerçek din bu değil diye örnek gösterdikleri şeyler 500 yıl önce 1000 yıl önce gayet doğal hatta olması gereken şey kabul edilirken, gerçek din böyle olmalı dedikleri şeyler ise haşa eskiden asla kabul edilemezdi, söz gelimi tesettür örneği gibi.

Tabi din aynı din ve çağlara kültürlere göre değişmez "asıl yapısı". Fakat zaman evrimi denilen şeyi ister istemez geçiriyor ve böylece çağlar geçtikçe değişen dünya kültürü ve çağın zihniyetine ayak uydurmak zorunda kalıyorlar, binevi Martin Luther döneminde olduğu gibi bir reform ama bu daha çok "doğal reform" bu yüzden yavaş ilerliyor. Onlar beşeri reformu da gerçekleştirdiği için süreci hızlandırdılar aradaki fark bu bana göre. @kerem in yorumuna tamamen katılıyorum bu nedenle.
 
seni @Dosi ve @vadikızı nı şu kızın eline vermeyi düşünüyorum sizi bir güzel pataklasın izle de kork


Bizden uzak dur totoş efendii biz kötek sevmeyiz bir kere başka kapıya


Allah allah ne diye yasaklamışlar kafayımı yemiş bunlar