Soyadımı Başucuna Koy (Yeni)

rengarenk

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
94
Puanı
129
Aşk-ı Ezel'in bölümlerini yazarken bir yandan da epey zamandır yazdığım ve bir çok bölümü olan bir hikayemi burada düzenli olarak yayınlamaya karar verdim. 1. Bölüm çok, çok yakında, hatta bu akşam favoriforumum'da.

SOYADIMI BAŞUCUNA KOY

Santim santim çoğalıyor
Telaşı,gürültüsü , patırtısı
Say say hiç bitmiyor
İnsanlarımızın takıntısı

Olayların düğümlerini
Çöz çöz , yine düğümlere karışır
İnsanların kişiliklerini
Çöz çöz, soyadlarında saklıdır

Soyadımı başucuna koy hadi
Ordan çözmeye çalış beni
Benim hakkımda ipucu gibi
Soyadımdan bul beni

Öncelikle hikayemiz başlamadan önce bu hikayenin mantığına bir değinelim. Bu hikayedeki hemen hemen tüm karakterlerin soyadlarında kişiliklerine dair küçük ya da büyük ipuçları vardır. Karakterlerimizin soyadları bize kişilikleri hakkında bazı tüyolar vermektedir. İşin özü budur.

KARAKTER TANITIMI

Seçil Yıldızlı - Sakarlar kraliçesi, pot kırma ustası. Hem masum, utangaç , hem geveze ve bağırgaç. Çocuk ruhlu olmasına rağmen epey çılgın ruhlu, popüler bir astronot. En yakın dostları Işıl,Müjde, Satürn, Mars,Venüs.

Doğancan Laktozsuz - Spor delisi, kas manyağı bir spor hocası. Yer yer geri kafalı, biraz da cimri. Komşusu Seçil'in gariplikleri en büyük derdi. Hiç eksik etmez bedeninde proteinini.

Sena Pıtırcık - Melankolik ruhlu, aşk serüvenlerinin vazgeçilmez parçası, aşk pıtırcığı. Aynı zamanda zengin anne babanın bir parçası. Ailesi Doğancanlar'ın ev sahibi. Süsüne pek düşkün hatun kişi.

Elif Ünpeşinde - Solist olma hayalleriyle yanıp tutuşurken kendisini Sabahların Çatlağı programının darbukacısı olarak bulan güzelimiz. Hayatın bu acımasız oyunu karşısında yılmayıp inat eden , prodüktör prodüktör gezmekten bıkmayan kız.Giray'la Doğancan'ın ev arkadaşı.

Işıl Uçandingil - Pek bir sakin biri. Aynı zamanda hostes. Seçil'in ev arkadaşı olmak sebebiyle ve geçmişinin şimdiki zamanla kesişiminden dolayı hareketli bir hayata bulaşmış kişi.

Cem İşte - Pastane zinciri olan ailesinin hikayemizin geçtiği sokaktaki pastane şubesinin başında duran patronu. Zamanını işiyle gücüyle geçirmeyi çok seven, çoğu zaman işte olan kişi.

Giray Yandanyemiş - Ruhsal problemlerinden ötürü Çiğdem'in müşterisi olan insan. Öte yandan Doğancan'ın ev arkadaşı. Doğancan'ın aksine yemeğe düşkün, spora küskün biri. Biraz da şair ruhlu.

Müjde Yasasız - Hakimlerin en kendine hakim olamayanı olma yolunda ilerleyen, tembel teneke bir hukuk öğrencisi. Gezme delisi, Seçil ve Işıl'ın vazgeçilmez bir parçası.

Çiğdem Yamançelişki - Teoride sevdiği mesleğini pratikte bir türlü sevememiş, mesleğiyle çelişen özelliklere sahip bir karakterimiz. Cem'in yakın arkadaşı.

Tiviş Kafasınagöre- Abaza-ı Münasebet adlı programda damat adayı olan ve bir şekilde kendisini kanalın diğer programı Sabahların Çatlağında bulan, bu şekilde olaylara dahil olan zengin bir ailenin kendi halinde takılan çocuğu.

Erdem İşte - Cem'in Işıl'a düşman babası. Aynı oğlu gibi işine pek düşkün insan. Oğluna biraz uzak yaşayan ve sık sık onu ziyaretleriyle kontrol eden karanlık tip.

Nimu Romapet - Veterinerlikten para kazanamadığı için ek gelir getirisin diye Roma Dondurmacısı açan şahıs. Kürkünü temizletmek için veterinere giden zengin ama az akıllı Sena'ya tutulan genç.

Beril Reytingibol - "Sabahların Çatlağı" adlı programın sunucusu, ekranların vazgeçilmez yüzü . Her gün birbirinden saçma konuların işlendiği programının reytingiyle kafayı bozmuş varlık. Reyting uğruna yapmayacağı şey yok.

Sinem Üstseviye - Entelliğe bulanmış, felsefeye dolanmış Sokrat'a ulaşmış fikirleri ayrı kendisi ayrı bir dünya olan şahış. Çiğdem'in bir diğer müşterisi.

Kadir Havasıbatsın - Modellik yapma hayalleriyle yaşayan, bu uğurda gece gündüz spor yapan kişi. Doğancan'ın müşterisi olan yakışıklı ama saf çocuk.

ne çok karakter var mahsunun dızılerınde bile bu kadar karakter yok :)))) hepsini bir bölüme sıgdırman zor

ne çok karakter var mahsunun dızılerınde bile bu kadar karakter yok :)))) hepsini bir bölüme sıgdırman zor
Doğru diyorsun, çok karakter var :D Aslında normalde bölümlerim uzun ve hepsini sığdırıyorum ama burada çok uzun olunca okunmaz diye bölümleri sık sık, kısa kısa yayınlarım heralde. Dolayısıyla her bölümde, olmaz her karakter.

soyadlarıyla karakter uyumları güzel olmuş..

ama bu diziyi senaryolaştırınca bu karakterlerden çoğunu karıştıracağız çok fazla karakter var

dizinin gidişatı son dizisi gibi karmaşık olursa reytingi düşer :)

soyadlarıyla karakter uyumları güzel olmuş..

ama bu diziyi senaryolaştırınca bu karakterlerden çoğunu karıştıracağız çok fazla karakter var

dizinin gidişatı son dizisi gibi karmaşık olursa reytingi düşer :)

ahaha :D değişik bir bakış açısı geldi, son gerçekten karışıktı. ben o kadar zeki bir karışıklık yazabilecek halde biri değilim zaten. hepimizin anlayabileceği karışıklıkta olur, olsa olsa :D bir de yalan dünya gibi düşünün, bunun senaryosu eğlence ağırlıklı zaten :)

ahaha :D değişik bir bakış açısı geldi, son gerçekten karışıktı. ben o kadar zeki bir karışıklık yazabilecek halde biri değilim zaten. hepimizin anlayabileceği karışıklıkta olur, olsa olsa :D bir de yalan dünya gibi düşünün, bunun senaryosu eğlence ağırlıklı zaten :)

bir an önce bekliyoruz diziyi ..

ama yalan dünya gibi olsa bile asıl ön planda olan bir kaç karakter olmalı yoksa konunun dağılma ihtimali var ama sanırım ön plana çıkacak kişileri dizi başlayınca göreceğiz ..

başarılar dilerim :)

bir an önce bekliyoruz diziyi ..

ama yalan dünya gibi olsa bile asıl ön planda olan bir kaç karakter olmalı yoksa konunun dağılma ihtimali var ama sanırım ön plana çıkacak kişileri dizi başlayınca göreceğiz ..

başarılar dilerim :)

Evet dediğin gibi bir kaç bölüm geçtikten sonra her şey yerli yerine oturacak ve üzerinde yoğunlaşacağım bir kaç karakter olacak tabii ama onlar yer yer önem sıralarını değişterecekler hikayede :)
Teşekkürler :)

şimdiden şuna eminimki emrenin dizisinden 10 kat daha başarılı olacağı kesin :))

şimdiden şuna eminimki emrenin dizisinden 10 kat daha başarılı olacağı kesin :))

çükübiks ağa biksleyin şunu :d gerçi diimin reklamını yapıyon reklamın iyisi kötüsü olmaz başbakanın şeysi kaçmış sana yakında primist atalarımıza hakaret ediyor diye konuşursun :d

çükübiks ağa biksleyin şunu :d gerçi diimin reklamını yapıyon reklamın iyisi kötüsü olmaz başbakanın şeysi kaçmış sana yakında primist atalarımıza hakaret ediyor diye konuşursun :d

dizinin başına ekleseydin tamamen kurğudur gerçekle alakası yoktur diye yoksa bülentin torunlarının torunlarının 7 . kuşak ebeleri sana dava açar :))