2020 Soul - Film Yorumları

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Soul
2948372.jpg


Tür:
Animasyon, Macera, Komedi, Aile, Fantastik, Müzik
Süre: 100 dakika

Yönetmen: Pete Docter, Kemp Powers(co-director)
Senaryo: Pete Docter (story and screenplay by), Mike Jones (story and screenplay by), Kemp Powers (story and screenplay by)

Oyuncular:
Jamie Foxx
Tina Fey
Graham Norton
Rachel House

IMDb Linki


Puanlar:
IMDb: 8.2/10
Metacritic: 94/100

Filmin Fragmanı:



Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.​
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Beklentimin aşırı yüksek olduğu bir filmdi. Bir Inside Out olmasa da yine çok değişik fikirler etrafında dolaşan, bir animasyon için şaşırtıcı şekilde kompleks yapıya sahip bir film. "He tamam filmin konusu buymuş" dediğiniz anda sizi yanıltmayı başarıyor. Fakat Inside Out'taki gibi zeka parıltıları yoktu, çok ciddi mantıksızlıkları vardı. En basitinden geriye doğru gitmek ne hikmetse sadece bizim karakterimizin aklına gelmiş. :A Görsel olarak mükemmeldi ve müzikleri çok özgündü. En iyi müzik Oscar'ını da alabilir.

Tam yorum: Soul

8/10
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Benzer temaları ele alan Inside Out ve Coco kadar olmasa da Pixar'dan yine sağlam bir film gelmiş. Teknik olarak (özellikle öteki taraf için yapılan tasvirler) aşmış bir yapım olmasının yanında pandemi yüzünden evlere kapanıp hayatı yaşayamadığımız bu günlerde verdiği "hayatı doya doya yaşa" mesajı da ayrı bir manidar oluyor. Joe ve 22'nin ilişkisi, New York'ta yaşananlar vs. gayet eğlenceliydi. Gerçi yukarıda bahsettiğim iki filmde olduğu gibi insanın gözünü dolduran ve hikayeye damga vuran 'top' bir sahne (Bing Bong'un yok oluşu ve Coco'nun babasını hatırlaması gibi) olmamasını bir tık yadırgasam da sempatik karakterleri ve renkli dünyasıyla insana mutluluk veren bir film. Şimdilik Oscar'da da animasyonlar arasında favorim. :Z

8/10
 

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Beklentimin üstünde çıktı ve izlerken çok keyif aldım. Konusu, işleyişi çok güzeldi. Yer yer duygulandırdı. Yukarda bahsi geçen filmleri izlemediğim için kıyaslama yapamıyorum ve belki de bu yüzden daha fazla beğendim. Müziğinide çok beğendiğimi belirtmek isterim.

Joe öldüğü zaman, filmin tüm kalan kısımları diğer dünyada geçecek sandım. O kısımlarda ilk sahneler durgundu ama sonrası akıcıydı. Filmin sonunda Joe ve 22'nin dünyadaki buluşmasınıda izlemek isterdim
9/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Bir Inside Out ve Coco kadar zevk almadım ancak yine de izlemekten zevk duydum. Animasyonları ve müzikleri çok güzeldi.

Elimizdekinin kıymetini bilelim, ona sahip çıkalım, onu sevelim yoksa bir gün her şey için çok geç olacak tarzı bir alt metin vardı.

Ölüm gibi ciddi bir konuyu bu kadar tatlı anlatmaları güzel olmuş. Yer yer mantık hataları yok değildi ama bunlara çok takılmak istemedim.

8/10
 

Özgür

Süper Mod.
Katılım
28 Aralık 2011
Mesajlar
30,913
Reaksiyon puanı
28,119
Puanı
1,059
Animasyon filmi izlemeyeli uzun zaman olmuştu. Başta sıkılacağımı düşünmüştüm ama film çok içten, çok gerçek geldi bana.

Özellikle 1 yıldan fazla süredir içinde yaşadığımız bu kaotik durumu düşününce filmin kıymetini daha iyi anladım. Yıllarca hep bir şeyleri erteledim, erteledik. Belki de ertelediğimiz bu fırsatlar bir daha asla elimize geçemeyeceğini fark ettik. Bu yüzden film bana yaşamın kıymetini ve ertelenmemesi gerekecek şeylerin olduğu gerçeğini çok güzel anlattı. Joe ve 22 çok güzeldi...Verilen mesajlar çok iyiydi.

Sonunda Joe'nun daha önceki o sevmediği hayatının içerisinde aslında yaşama sevincini görmek beni çok duygulandırdı.

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: Sherlock and Aserat

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Beklentilerimin çok yüksek olduğu bir animasyondu, tam anlamıyla bu çok yüksek beklentilerimin karşılandığını söyleyemem ama bu, karşımızda çok başarılı bir animasyon olduğu gerçeğini de değiştirmiyor tabii.

Konusu oldukça özgün, verdiği mesaj oldukça güzeldi. Yüksek beklentilerimin tam anlamıyla karşılanmamış olmasının en temel sebebi ise bu özgün konu çok daha iyi işlenebilirdi bence, özellikle bazı kısımlar "oldu-bitti" mantığı ile, filmin konusunun da buna el vermesi sebebiyle geçiştirilmiş, kolaya kaçılmış gibi geldi. Bir de müzikler gerçekten çok başarılıydı ama vurucu bir şarkı eksikliği de vardı bence çoğu Pixar animasyonlarının aksine.

Tabii girişte de dediğim gibi karşımızda her şeye rağmen başarılı bir animasyon olduğu gerçeği de var. Özellikle mesajını çok başarılı, tam olarak olması gerektiği gibi vermiş oluyor film sona erdiğinde. Müthiş bir görsellik ve müzikler ise diğer artıları...

Puan: 8/10
 

dreamy

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2016
Mesajlar
14,069
Reaksiyon puanı
11,646
Puanı
710
Coco gibi müzisyenleri merkezine alan, ölümden sonra yaşam temalı yer yer mutlu eden yer yer hüzünlendiren anlamlı bir filmdi.

Çok önce izlediğim için ayrıntılı hatırlamıyorum fakat iki kafadarın yaşadığı maceraları izlemesi eğlenceliydi. ''Yaşadığımız her andan zevk almalıyız, kıymetini bilmeliyiz.'' ve ''Tutkularımızın peşinden koşmalıyız'' mesajları etkileyici bir şekilde verilmişti gerçekten. Animasyonların bu yönünü çok seviyorum...

8.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,862
Reaksiyon puanı
5,774
Puanı
559
Hayatın ve içinde bulunan anın değeri gibi basit ama insanı çok etkileyebilecek konuları vurgulayan, eğlenceli, keyifli ve biraz da hüzünlü bir animasyondu.

Değindiği konular ve verdiği mesajlar bakımından daha etkileyici ve insanı düşündürten bir animasyon beklerdim ama benim için öyle olmadı. Evet güzeldi ama konu daha etkileyici ve çarpıcı bir şekilde işlenebilirdi.

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Bir Coco seviyesi beklerken o kadar yukarıya çıkmayan ama yine de sadece belirli bir yaş aralığına değil yetişkinleri de hedef alan mesajları olan kaliteli bir animasyondu. Her Pixar filminde olduğu gibi bu filmde de hayal gücünün sınırları zorlanmış. Ruhlar alemi ve her ruhun dünyaya gelip gideceği ve gelip gittiğinde nerelere gittiğini resmedişleri ilginç olmuş...

Her ruhun bir karakteri ve bu karakteristik özelliklerin içeriğinin nasıl dolduğunu değişik bir şekilde ele almışlar. Ölüm ve yaşam üzerine ve yaşamın içerisindeki bir çok şey üzerine sözleri olan, bu sözleri etkileyici bir dramatik hikayeyle süsleyen ilgi çekici bir konsept. Ama bu ilgi çekici konsept çok daha epik bir şeye dönüşebilecekken o seviyelere çok çıkamadı maalesef...

Mükemmel görsel lisanı ve görsel kalitesi artık Pixar'da şaşırılmayacak bir konu ama hikaye içeriğinin ilgi çekiciliğini yüksek tutsalar da işlenişte daha fazla şey yapmaları gerekiyor artık... Çünkü eldeki malzemeler Coco ve benzeri epik işler olduğu için ister istemez o kıyasa sokuyor kendini insan... Bu film etkileyici bir konsept ile belirli bir seviyede kalmış yine de izlemesi keyifli bir filmdi. İki ana karakterin arasındaki ilişkinin ve yolculuğun keyifli bir yolculuk olduğunu söyleyebilirim.

8/10