Soner Sarıkabadayı - Kutsal Toprak Video-Klip Arkası İnceleme

Forumdash

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
40,356
Puanı
1,060
Soner Sarıkabadayı'nın Kutsal Toprak adlı şarkısına çekmiş oldugu klibi herkesçe beğenilmişti.Peki bu klip nasıl kimin aklına geldi böylesi farklı bi klip çıktı ortaya(?) İşte bu soruyu bende merak ettim biraz araştirdim.

İlk önce klibin bilgilerini paylayaşalım;

Yönetmen : Burak Yalman
Gör. Yön: Varol Şahin
Görsel Efekt Süpervizörü : Burak Balkan
Flame Compositing : Eralp İlhan
Nuke Compositing : Can Cangör
Editing : Burak Yalman
Kostüm: FC Plus
Production : İMAJ
Mekan : Seka Park(İzmit/Kocaeli)

Klibin yönetmeni Burak Yalman bu klibi başka bir klipten esinlendiğini roportajında söylemişti.O klibi izlediğinizde göreceksiniz bazı hareketleri ve imajı dahi birebir oldugunu sizde göreceksiniz.

Bu klip Avusturalyali grup sanatçısı Clubfeet'in Ocak ayında çıkardiği Heirs & Graces albünün ilk video klip parçasi olan "Everything You Wanted" Fazla sözü uzatmadan o klibide paylaşalım ve hemen ardından PowerTürk Klip-Arkası( Kutsal Toprak) programını paylaşalım:)

Clubfeet - Everything You Wanted (Official Video)

Soner Sarıkabadayı - "Kutsal Toprak" (Klip Arkası) Powertürk / Kulis

Sadece bununla bittiğini düşünmeyin.Soner Sarıkabadayı'nın bu kadar heycanlandiği klip aynı gün başka bir sanatçi video klibiyle piştilendi:X Piştilendiği klip her ne kadar birebir uygulanmiş olmasada en azından aynı tekniğin kullandiğindan "çakma/taklit" etiket yemekten kaçamiyor.

Kutsal Toprak klibinin piştilendiği video klip Ferhat Başer adında yeni bir sanatçiya ait.Ferhat Başer - Kalp Ağrisi'nin video klip bilgilerini paylaşalım.

Ferhat Başer - Kalp Ağrısı (Official Video)

Yönetmenler: Erkan Balkan & Cem Uçar (Bros Exclusive)
Aranjör : Bertan Asllani
Söz/Müzik : Alper Şahin
Post Production : Bros Exclusive
Makyaj : Nalan Ebrar
Kuaför : Eyüp Ermenek

Kutsal Toprak ve Kalp Ağrısı video kliplerinde dikkat edilesi tek nokta."Balkan" soy isimleri.
Soner Sarıkabadayı'nın Görsel Efekt Süpervizörü : Burak Balkan iken Ferhat Başer'in "Kalp Ağrısı" video klip yönemenliğini üstelenen bir ismin "Erkan Balkan" olması iki klibin bir diğer ortak noktasını oluşturuyor.Ve ikisinin kardeş olup olmadiği sorunusu akıllara getiriyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Yani esinlendiğini direk söylemesi güzel bi şey daha sonra öğrenilince sıkıntı oluyor ama bence sıkıntı olmasına da gerek yok normal şeyler esinlenmek sadece biraz abartılıyor. :)

BesaleT post: 1406733' Alıntı:
Yani esinlendiğini direk söylemesi güzel bi şey daha sonra öğrenilince sıkıntı oluyor ama bence sıkıntı olmasına da gerek yok normal şeyler esinlenmek sadece biraz abartılıyor. :)

Esinlenmek değilde birebir kopyası olmuş sanki(b) Ama klipler için artık yeni bi teknik başka kliplerde oldukça görürüz:X Birde şu versiyonu yapsalar
Karakteri öne gelerek değilde karakteri arkasında bıraksa:X Yani klibin tersi gibi bişey dedim (anlaşilmiştir umarim:X)

Biliyorum esinlendiği bu klibi. Power Türk'ün programını da izlemiştim. Çok uğraştırıcı bir klip ama bir o kadar da başarılı. :)

darksaal post: 1407099' Alıntı:
Klip de şarkı da güzel. :)

Biz de kopya klip hiç bitmez zaten hatırlayanlar. :D

Çok eskiye gitmişssin:F Beynimde şimşekler çakti resmen hatırlarken:F Adını yazmayayım bizdekinin sonu nasıl bitmiş öyle :F:F Tam kopmalık:F:F

Esinlenme mi? :D Hepsini esinlenmiş sanırım. :D Bence kopyalamış resmen. :)

Şarkıyı sevmiyorum. Soner Sarıkabadayı'nın diğer şarkılarını hatırlatıyor. Klip de bana itici geliyor. :D

Aynı teknik kullanılmış ama güzel olmuş. O tekniği sadece o adam kullanacak diye bir şey yok. Zaten "bu tekniği ben buldum" gibi bir iddiaları da olmamış. :)

Soner Sarıkabadayı 'Kutsal Toprak' Klibi Çalıntı mı ?

Yazdığı söz ve müziklerle büyük beğeni toplayan sanatçı Soner Sarıkabadayı yeni klibiyle bilindiği üzere sevenleriyle buluşmuştu. Şarkısının ismi ise 'Kutsal Toprak'.

Ancak klipteki görüntüleri incelediğimizde klibin bire bir benzerinin olduğu bir başka klibi ele geçirdim az önce. Ve o klibi şimdi sizlerle paylaşmak istedim.

İki video klibi kıyasladığınızda arada hiçbir farkın olmadığını göreceksiniz.

İşte Kutsal Toprak ve işte Clubfeet - Everything You Wanted

Moderatörün son düzenlenenleri: